Star WarsMarvelVisszatekintőAlienTrónok harca

Hirdetés

Lehetett volna jobb is: Loki 2. évad 5. rész

Reméljük a hatodik és egyben záró epizód sokkal többet fog adni.


babelzoltan Bábel Zoltán

2023. 11. 03. 00:00

Lehetett volna jobb is: Loki 2. évad 5. rész
Megosztás

Hirdetés

Elérkezett utolsó előtti, azaz ötödik részéhez a Loki 2. évada, amely a hatalmas fordulat után baljós és kiszámíthatatlan jövőt vetített előre nekünk, ehelyett pedig egy vontatott, unalmas epizódon vagyunk túl. Ez összeségében is igaz a legújabb évadra, amely valóban vontatott és nem tudja eldönteni, hogy mit akar. Az sem lepne meg, ha a készítők se tudnák ezt eldönteni, pedig megvolt a lehetőség arra, hogy olyan magas színvonalat képviseljen, mint az első évad, amit sok rajongó a kedvenc Marvel-sorozatának tart és a nagy hype is sokkal többet ígért, mint amit eddig láttunk.

Az eddigi kiveséző írásokban sokszor megemlítettem, hogy méltó utódja az előző szezonnak a jelenleg futó második és tartja is a minőséget, de ez egyre inkább hamis állítássá válik. A sorozat második évadát a Titkos invázióhoz lehetne hasonlítani, amelynek hasonlóan nagy volt a szája és brutális dolgokat ígért nekünk, nézőknek, de az ígéretek nagyrésze meg sem valósult és bizony eddig a Lokinál is úgy néz ki, hogy ez fog történni. Eléggé fárasztó azt nézni, ahogy már 5 részen keresztül próbálják rendbe hozni a TVA-t, különböző mellékszálakat is bevezetnek, amelyek szinte biztos, hogy nem lesznek lezárva az utolsó részben, de azért reméljük, hogy valami érdekfeszítőnek lehetünk szemtanúi a záró darabban.

A cikk további része spoilereket tartalmaz!

A történet egyből a negyedik rész végétől veszi fel a fonalat, ahol már végleg elpusztult a TVA. Loki azonban ismét ugrál az időben, tehát ez lehetőséget kínál neki arra, hogy visszamenjen az időbe, ezzel együtt megakadályozza a helyiség pusztulását. Loki eleinte nem tudja kezelni új "képességét", azonban a záróképsorokban sikerül neki és úgy tűnik, hogy mindent helyre tud majd állítani a következő epizódban. 

A TVA-ban történő robbanás során különböző leágazások jöttek létre, amelyekbe el is kalauzoltak minket, ahol a kis csapat átlagos életét láthattuk. Mobius például jetskiket árult, B-15-ös egy kórházban dolgozott, Oroboroszt már ott foglalkoztatta a tudomány és íróként is tevékenykedett, Casey pedig az Alcatrazból tervezte szökését. Érdekesség volt, hogy mindegyik szereplőnek teljesen más neve volt, mint amit mi megszokhattunk. Bármennyire is felesleges és középszerű volt a legújabb rész, ezek az elemek rendkívül érdekesek voltak. 

Lokinak nem volt könnyű dolga összehozni a csapatot, mert nyilván senki sem tudta, hogy mit akar egy idegen személy, ilyen értelmetlen furcsa és érthetetlen érvekkel, de végül mindenkit sikerült meggyőzni. Akadt még egy illető, akire szüksége volt a csínytevés istenének, méghozzá női variánsára, Sylvie-re. Az ő megkeresése is nagyon érdekes volt és a párbeszéd is, ami lezajlott a két karakter között, hiszen Sylvie felismerte Loki, nem úgy, mint az előzőleg megkeresett szereplők. És végre nem ripacskodott a női verzió, hanem észszerűen hozta meg döntését.

Hatalmas népszerűségnek örvendez az internetet az a teória/pletyka, amely azt foglalja magában, hogy a hatodik részben Loki lesz az új Megmaradó. Az eddig látottak alapján ez a felvetés teljes egészében megállná a helyét, de újabb sok kérdést vonna maga után.

VÉGSZÓ

Összeségében a Loki 2. évadának 5. része egy felesleges, töltelék epizódnak tekinthető, viszont voltak azért fontos és érdekes pillanatok, ami arra enged következtetni, hogy még a készítők sem tudják igazán, hogy mit akarnak kezdeni ezzel a szezonnal, amelyről összesítve is elmondható, hogy rendkívül sótlan. Kíváncsian várjuk, hogy mivel tudnak szolgálni a hatodik részben, hátha kapunk egy kielégítő befejezést.

6/10

Hirdetés


Disney+Jonathan MajorsKe Huy QuanLokiLoki 2. évadMarvelOwen WilsonSophia Di MartinoSorozatok 2023Tom Hiddleston

Képek forrása: Disney+

Hozzászólások

Még nem érkezett hozzászólás.