Star WarsMarvelVisszatekintőAlienTrónok harca

Hirdetés

Milyen szerepe lesz Darth Plagueisnek a The Acolyte jövőjében?

A rendező több ízben is utalt arra, hogy milyen sorsot szánna a karakternek


babelzoltan Bábel Zoltán

2024. 07. 19. 14:28

Milyen szerepe lesz Darth Plagueisnek a The Acolyte jövőjében?
Megosztás

Hirdetés

Leslye Headland, a The Acolyte showrunnerje beszélt Darth Plagueis cameójáról az évadzáróban, és elárulta, hogy mire számíthatunk vele kapcsolatban a jövőben. A The Acolyte fináléjában kiderült, hogy Darth Plagueis a rejtélyes Sith Nagyúr, aki ugye a későbbiekben Palpatine mesterévé vált. Bár ez csak egy minimális cameo volt, mégis ez volt Plagueis élőszereplős debütálása, és a Star Wars egyik legerősebb Sith-jét állították reflektorfénybe. Megjelenése hidegrázós pillanat volt, és meghatározhatja a sorozat jövőjét.

Egy interjú során Headland utalt arra, hogy talán már van egy elképzelése arról, mire készülhet Darth Plagueis a The Acolyte 2. évadában, és hogy ugyanarról az Erőről lesz szó, amely Oshát és Mae-t megteremtette:

Plagueis is tisztában van, vagy hamarosan tisztában lesz az Erő létezésének ezen aspektusával. Először is, az idővonal egy teljesen más részén vagyunk. Másodszor, ha el akarom mesélni Plagueis történetét, amit nagyon, de nagyon szeretnék, akkor az, hogy ő keresi ezt a tudást, sokkal érdekesebb történet lehet, mint az, hogy már megvan neki.

Darth Plagueis egyik legismertebb tulajdonsága az örök élet iránti megszállottsága volt. A Star Warsban először Palpatine mesélt Anakin Skywalkernek a félelmetes Sithről A Sithek bosszúja című filmben, ahol elárulta, hogy Plagueis rájött, hogyan lehet örökké élni, viszont ez közvetlenül a halála előtt történt meg. Az, hogy Aniseya anya és a Brendok boszorkányai az Erő segítségével életet teremtettek, pontosan az lehet, amire Plagueisnek szüksége van ahhoz, hogy kifejlessze ezt a technikát, és úgy tűnik, Headland ezt a történetet szeretné elmesélni a The Acolyte 2. évadában.

Úgy tűnik, hogy Osha a kulcs Darth Plagueis örök életre való törekvéséhez, de még mindig van néhány probléma, ami közte és végső célja között áll. Egyrészt a The Acolyte fináléjában Osha csatlakozott az Qimirhez és a tanítványa lett. Mindkettőjükkel egyszerre harcolni túl nagy kockázat lehet, még egy Sith Nagyúr számára is. Ráadásul Plagueisnek még több részletet kell megtudnia arról, hogy Osha hogy a fenébe jött létre. A legjobb módja annak, hogy ezeket az információkat megszerezze, az lenne, ha egyszerűen csak figyelné őt, nem pedig harcolna vele. Ezek miatt oedig úgy tűnik, hogy Darth Plagueis továbbra is az árnyékban marad.

Továbbá Qimir is azt sejteti, hogy Darth Plagueis az árnyékból fog cselekedni a következő szezonban. Az azonban még mindig nem világos, hogy Qimir miként illeszkedik a történetbe a Kettő Szabályba miatt, de még az sem százszázalék, hogy egyáltalán Sith. Mindkét esetben Darth Plagueis szinte biztosan nem a szövetségese és Qimir valószínűleg nem tud a létezéséről. Maga Headland is erre látszott utalni, hiszen korábban ugyanebben az interjúban nem volt hajlandó elismerni, hogy Qimir tudott-e Plagueis jelenlétéről. 

Az, hogy Plagueis valószínűleg titokban fog tevékenykedni, fontos szerepet is kaphat a The Acolyte 2. évadában. Qimir már megmutatta, hogy fest egy erős Sötét Oldali Erőhasználó. Ezért Darth Plagueis is megmutathatja, hogyan tevékenykedik titokban egy Sith Nagyúr. Ha Qimir a sötét oldal nyers erejének szimbóluma, akkor Darth Plagueis könnyen lehet, hogy az alattomosabb, manipulatívabb oldalát képviseli. Bárhogyan is bukkan fel legközelebb, bármennyi időt is kap a képernyőn, az tény, hogy Darth Plagueis az egyik legizgalmasabb eleme lesz majd a The Acolyte 2. évadának.

Hirdetés


Darth PlagueisDisney+Leslye HeadlandLucasfilmSorozatok 2024Star WarsThe AcolyteThe Acolyte 2. évad

Képek forrása: Wookieepedia

Hozzászólások

Még nem érkezett hozzászólás.