Star WarsMarvelVisszatekintőAlienTrónok harca

Hirdetés

Titánok harca - Godzilla x Kong: Az Új Birodalom kritika

Újabb őrületes kalanddal tért vissza a Szörnyverzum.


babelzoltan Bábel Zoltán

2024. 04. 04. 18:18

Titánok harca - Godzilla x Kong: Az Új Birodalom kritika
Megosztás

Hirdetés

A Warner Bros. és a Legendary Pictures Szörnyverzuma rengeteg tartalommal bővült az elmúlt évek során, viszont a jó minőség már kevésbé mondható el ezekről a filmekről és sorozatokról. A franchise 2014-ben indult a Godzillával, majd ezt követte a Kong: Koponya-sziget, és ezután érkezett a rendkívül megosztó Godzilla II - A szörnyek királya, a Godzilla Kong ellen, amely talán a legrosszabb volt mind közül, és ezek után a stúdiók a sorozatok világában is kipróbálták magukat, ugyanis a Netflixszel közösen debütált animációs formában a Koponya-sziget és végül az Apple TV+ kínálatában a Monarch: A szörnyek hagyatéka. És a sorozat nem fog megszakadni, hiszen 2024-ben is kaptunk egy produktumot a szörnyek világából, a Godzilla x Kong: Az Új Birodalom című filmet, ami ismételten együtt vonultatja fel a két gigászi titánt. Korábbi kritikánkat a filmről IDE kattintva találod meg!

A történet röviden annyi, hogy a mindent eldöntő, minden eddiginél nagyobb háború nem ért véget azzal, hogy Kong és Godzilla szembetalálkozott egymással, mert az ember most már kénytelen belenyugodni, hogy nem ő a legerősebb a földön, és egyáltalán nem ismeri igazán a saját világát, mivel várja még néhány eddig rejtve maradt meglepetés. Bujkál még valami a föld alatt, ami felébredt, és pusztítani akar, azonban az emberiség képtelen megállítani. Talán Kong is képtelen volna és Godzilla is, de ha ők ketten összefognának, akkor esetleg megmenekülhetnének ők is és mi is, emberek.

Az első összeeresztés után valószínűleg nem csak az én fejemben fordult meg az, hogy ebből nem kérünk többet, mivel szépen szólva is förtelmesen sikerült a Godzilla Kong ellen. Sok kritikus és rajongó szerint a második rész még rosszabbul fest, mint elődje, azonban ezzel lehetne vitatkozni. Számomra sokkal élvezhetőbb volt, nem untam magam a mozi nézése közben és nem volt az az érzésem, hogy mégis mi a bánatra váltottam jegyet. Persze nem váltja meg a világot Az Új Birodalom, hiszen továbbra is egy zúzópornó az egész, gagyi karakterekkel és el nem magyarázott dolgokkal, de az összkép jobban fest, mint az első rész kapcsán.

Ami egy óriási nagy negatívum: a karakterek - és ezzel nem mondok újat. A szörnyfilmeknél az esetek nagy részében ez mindig az alkotás rossz oldalát képviseli, mivel senkit nem érdekel, hogy az emberek mit csinálnak, mert mindenki a gigászi méretekkel rendelkező titánokra kíváncsi. Hálát kell adnunk a készítőknek, hogy Millie Bobby Brownt kitették a filmből, de még Alexander Skarsgard is erre a sorsra jutott. Az Új Birodalomban visszatért a Konggal beszélni képes Kaylee Hottle, a rettentően irritáló és folyton a fogadott lányát féltő Rebecca Hall és a leírhatatlanul kellemetlen poénokat böfögő Brian Tyree Henry, aki egyébként az első filmben egyáltalán nem volt rossz, de most sajnos túlságosan is az. A szereplők túl sok időt kaptak, míg Godzilla alig és ez eléggé zavaró tud lenni.

A filmben hiába van benne Godzilla, bántóan kevés játékidőt kapott, és Kong sokkalta többször volt látható. A két monstrum szála egyébként fantasztikusan ért össze, és először megint harcoltak egymással, viszont pár perccel később már egy oldalon csapnak össze az új fenyegetés ellen. Az antagonista nem más, mint Skar King, a sebhelyes arcú óriás majom és társa, a "jégköpő" gyík, Shimu. Egyszerűen lenyűgöző, ahogy megvalósították a kaidzsúkat, öröm látni őket minden egyes minutumban. A lenyűgöző jelző egyébként igaz magára a látványra is, mivel csodaszép lett a film, amely tovább igazolja azt, hogy a Szörnyverzum tartalmait nem a történetért, hanem a látványért, a titánokért és a zúzásért nézzük meg.

Az alkotás lezárása pedig gyönyörű volt, ahogy a titánok már-már szinte családként "pózolnak" a végső harc után. A film csúcspontja pedig egyértelműen "mini Kong", akinek minden egyes jelenetét azonnal újra akarjuk nézni! A "családi találkozónál" Kong, illetve még Shimu is látható, Godzilla pedig visszatért római alvóhelyére, amely nem más, mint maga a Colsseum.

Hirdetés


Brian Tyree HenryFilmek 2024GodzillaGodzilla x Kong: Az Új BirodalomKaylee HottleKongMonsterVerseRebecca HallShimuSkar King

Képek forrása: Warner Bros. | Legendary Pictures

Hozzászólások

Még nem érkezett hozzászólás.