Star WarsMarvelVisszatekintőAlienTrónok harca

Hirdetés

Visszatekintő: Godzilla Kong ellen

A Szörnyverzum legígéretesebb története, amelyből a franchise legmegosztóbb és leggyengébb darabja lett.


babelzoltan Bábel Zoltán

2023. 12. 02. 00:00

Visszatekintő: Godzilla Kong ellen
Megosztás

Hirdetés

Warner Bros. és a Legendary Pictures Szörnyverzuma (MonsterVerse) 2021-ben elérkezett a csúcspontjához, hiszen a két ikonikus titán, Godzilla és Kong végre, oly sok év után modern köntösben is összecsaptak. Azonban a rajongók nem igazán örülhettek, mivel ez a film is rendkívül megosztó fogadtatásban részesült. Elég a kritikai, illetve a nézői visszajelzéseket megtekinteni, és ki lehet mondani, hogy a várva várt történet, amely gigászi csatákat ígért és sajnos a Godzilla Kong ellen a franchise leggyengébb felvonása lett. Szubjektív véleményem szerint még a sokkal negatívabban értékelt Godzilla II. - A szörnyek királyánál is rosszabbul sikerült. A történet dióhéjban annyi, hogy öt évvel azután hogy Godzilla diadalmaskodott Ghidorah felett és elnyerte a "Szörnyek Királya" címet, ő és Kong feltételezhetően az utolsó Titánok a Földön. Amikor Godzilla elpusztít egy fontos kutatóintézetet, az emberek Kong segítségével akarják őt megfékezni. 

Eddigi írásainkban mindegyik alkotásra kitértünk, és a Godzilla Kong ellen a legújabb megjelent film az univerzumban. Azonban nem maradt ennyiben a franchise, mivel idén, 2023-ban egy animációs szériát is kaptunk a Netflix támogatásával, amely a Koponya-sziget címre hallgat és mindössze nyolc epizódot élt meg (természetesen ezt is górcső alá fogjuk venni). Tehát egyre jobban csak bővül a titánok világa, mind animációs és élőszereplős sorozatokkal, utóbbi zsánerben pedig jelenleg is fut a Monarch: A szörnyek hagyatéka. A következő évben, 2024-ben ismét beülhetünk a mozikba, mert a szörnyek két királya új filmmel fog jelentkezni, Godzilla x Kong: Az Új Birodalom néven, amit nagyon remélünk, hogy jobban fognak megvalósítani, mint az első közös szereplésüket. 

Godzilla Kong ellen rengeteg hibát vonultat fel a soraiban, sőt nagyobb mértékben vannak jelen, mint az értékelhető elemek. A legnagyobb negatívum, hogy telis-tele van el nem magyarázott dolgokkal, ostoba és klisés döntésekkel a karakterek részéről és rengeteg logikai bukfenccel. Többek közt nincsen eléggé és érthetően kibontva a Belső Föld, amely egy borzasztóan fontos és érdekes szála volt a filmnek, hiszen Kong itt szerzi meg hatalmas fegyverét, ráadásul ezen a helyen fog új otthonra lelni a végső csatát követően. Továbbá a cselekmény nagyon laposnak és üresnek érződik, pedig annyira, de annyira sok potenciál lapult egy ilyen hihetetlen történetben. És a film nagyrészében csak rombolnak, amely egy igazi zúzópornóhoz vezet, de a cselekmény továbbra is üresen maradt. Egyébként, aki szereti az ilyen típusú alkotásokat, azoknak ajánlott, de a rajongók tényleg ne várjanak tőle sokat, legfőbbképp azok, akik most kezdenek ismerkedni a franchise-zal.

És ha már a zúzásnál tartunk, akkor mindenképp tegyünk említést a látványról, mert pazarul néz ki a film. A legerősebb tulajdonsága is egyben a vizuális megvalósítás, amelynek keretein belül csodálatos helyszíneknek és összecsapásoknak lehettünk szemtanúi, és végre a sötétben történő párharcokat is mellőzték, amely szintén a pozitívumokat jellemzi. A Godzilla Kong ellenben nemcsak a két címszereplő okoz nekünk a csata folyamán látványorgiát, hanem egy újabb, ikonikus taggal bővült a film szörnyeinek sora, méghozzá Mechagodzillával. A gépesített kaidzsú Godzilla egyik legfőbb ellenfele, akik először 1974-ben mérték össze erejüket a Godzilla a Mechagodzilla ellen című darabban. A karaktert zseniálisan adaptálták, és szintén a film kiemelkedő részéhez tartozik. Elképesztően jól néz ki, és egyben félelmetes is, sőt nem elég csak Godzilla vagy Kong az elpusztításához, hanem a két titán közös erejére van szükség. Ez pedig a film legelképesztőbb összecsapását hozza el nekünk. 

Színészekből újfent nem volt hiány, voltak visszatérők, mint például Millie Bobby Brown és Kyle Chandler, de még a híres-neves Lance Reddick és Alexander Skarsgard is csatlakozott az alkotáshoz, akiről be kell vallani, hogy nem ez volt élete legjobb szerepe. 

VÉGSZÓ

Összességében a Godzilla Kong ellen a Szörnyverzum legrosszabb darabja, pedig ez volt az, ahol egymásnak eresztették a két hatalmas titánt, és egy gigászi filmet vetített előre, de a végeredményen ez egyáltalán nem látszik. Előszöri nézéskor, és most, másodjára is azt lehet érezni, hogy teljesen felejthető, amire aligha fognak emlékezni az emberek.

 5/10 

Hirdetés


Alexander SkarsgardFilmek 2021GodzillaGodzilla II. - A szörnyek királyaGodzilla Kong ellenGodzilla x Kong: Az Új BirodalomKing KongKyle ChandlerLance ReddickLegendary PicturesMillie Bobby BrownMonarch: A szörnyek hagyatékaMonsterVerseVisszatekintőWarner Bros.

Képek forrása: Legendary Pictures | Warner Bros.

Hozzászólások

Még nem érkezett hozzászólás.