Star WarsMarvelVisszatekintőAlienTrónok harca

Hirdetés

Kong a Netflixen: Koponya-sziget kritika

Animációs sorozatot kapott a Legendary Szörnyverzuma, amely az egyik leghíresebb streaming óriással készített közös produkciót.


babelzoltan Bábel Zoltán

2023. 12. 04. 00:00

Kong a Netflixen: Koponya-sziget kritika
Megosztás

Hirdetés

A 2021-ben debütált Godzilla Kong ellen című film után nem állt le a Legendary Pictures és a Warner Bros. világa, az úgynevezett Szörnyverzum, hiszen két évvel később egy animációs szériával bővült, amely a Koponya-szigetet kívánja bővebben megmutatni, ráadásul a Netflixszel közösen készítették el a produkciót. Továbbá jövőre érkezik az előbb említett film folyatása, a Godzilla x Kong: Az Új Birodalom, és jelenleg pedig fut az Apple TV+ új sorozata, a Monarch: A szörnyek hagyatéka. A Koponya-sziget mindössze nyolc, nagyjából több, mint 20 perces epizódból áll, és a szigetet ismertetése mellett egy csapat hajótörött embert mutat be, akiknek egyszerű a célja: elhagyni ezt a borzasztóan veszélyes szigetet.

Tehát a történet visszarepít minket Kong otthonába, amelyet még jobban megismerhetünk. Rengeteg változatos, veszélyes és érdekes lénnyel találkozunk a részek folyamán, amelyek között vannak ismerős arcok, mint például maga a hatalmas gorilla és egy Koponyarágót is szemügyre vehetünk. Ez hatalmas erőssége a sorozatnak, hogy ilyen sok élőlényt hozzá tudtak adni a franchise-hoz. A helyszínek is remekül lettek kidolgozva, és itt is elmondható a változatosság. Gondoljunk csak bele, hogy mennyire működőképes lenne egy hasonló széria, csak élőszereplős formában. Valószínűleg sok Szörnyverzum-rajongó szeretne még többet látni a szigetből, és jobban is el lehetne készíteni egy ilyen tartalmat, mint a Koponya-szigetet. Hiába a változatosság és az érdekfeszítő teremtmények, egyáltalán nem lett kimagasló, sőt jónak is nehezen nevezhető a Netflix és a Legendary közös gyermeke. 

A koncepció ötletes és kiválóan hangzik, de a végeredmény sajnos már nem az. Nagyon lassan építkezik a sorozat, néha teljesen felesleges és indokolatlan elemekkel van telepakolva, és a legnagyobb negatívuma a karakterek. Borzalmasan vannak megírva a szereplők, külön igaz ez a szó a gyerek figurákra, akik a bugyuta vonásaik mellett, elképesztően idegesítőek és felelőtlenek. Semmi komolyság nem társul hozzájuk, és viccnek veszik azt, hogy erre a hátborzongató helyre kerültek. Néha már szenvedés volt nézni őket és csak azt vártam, hogy legyen vége az adott részben az ő játékidejüknek, és térjen át a történet a felnőttek szálára. Nemcsak érdekesebb, de a komolyság is nagyobb mértékben van jelen. Persze, ahogy lenni szokott a végén összeérnek a szálak, és ez mind szép és jó, mivel az apa visszakapta fiát, illetve az anyuka is a mára már szinte vaddá vált lányát kereste, de természetesen visszatért hozzá, akiknek a kapcsolatuk érdekesnek bizonyult, de az ifjú személyisége miatt, ez teljesen tönkre ment és nézhetetlen lett. 

Érthetetlennek tartom, hogy a gyerekes elemekre, miért volt akkora szüksége a sorozatnak, amikor meglepően brutális dolgok történnek. Nem egy véres pillanatot láthatunk, ami szintén az erősségekhez tartozik. Azonban legtöbbször azt lehetett érezni, hogy egyszer egy gyermekmesét, egyszer pedig egy felnőtteknek szóló animációs tartalmat nézünk. Ez mind a vér és a gyermekded dolgoknak volt köszönhető. Ami még dicséretet érdemel az az animáció. Sokszor kaptunk már ilyen stílusban produktumokat, viszont meglepett a sorozat, mert kiválóan állt neki. 

Végszó

Összességében a Koponya-sziget animációs széria minimális újdonságot tudott hozni a franchise-ban, azonban nem lesz világmegváltó. Karakterei borzalmasak, a cselekmény is lapos és általában gyerekes, pedig egyáltalán nem nekik készült. Akadnak azért értékelhető elemek is a sorozatban, többek közt az élőlények és a remekül működő animáció stílusa. 

5/10 

Hirdetés


AnimációGodzilla Kong ellenGodzilla x Kong: Az Új BirodalomKoponya-szigetMonarch: A szörnyek hagyatékaNetflixSorozatok 2023 Legendary Pictures

Képek forrása: Netflix

Hozzászólások

Még nem érkezett hozzászólás.