Star WarsMarvelVisszatekintőAlienTrónok harca

Hirdetés

A Rossz Osztag 1. évad 4. rész - Ismét betekintést kaptunk a Birodalom zsarnokságába

A Rossz Osztag legújabb része kérdés nélkül hozta az első három rész minőségét


dsnrbrt Dósa Norbert

2024. 02. 28. 00:00

A Rossz Osztag 1. évad 4. rész - Ismét betekintést kaptunk a Birodalom zsarnokságába
Megosztás

Hirdetés

A múltheti 3 debütáló és igencsak minőségi A Rossz Osztag epizód után pöppet féltem, hogy az eheti rész nem hozza az elvárt színvonalat. Hála az Erőnek ilyesmiről szó sem esett, és külön köszönet a készítőknek, hogy azonnal folytatták Omega és Crosshair közös kalandját. Én már az első évad óta szerettem a belevaló gyerek és a magát érzelemmentesnek feltüntető szuperkatona dinamikáját, ami úgy nik, hogy ebben az évadban fog tetőzni. 

A sorozat kezd felnőni 

Olybá tűnik, hogy A Rossz Osztag egyre kevésbé szenved a gyerekhibáktól. Bár főhőseink még most is képesek kilábalni a lehető legszorongatóbb szituációkból, de ellenfeleik jóval kompetensebbek. O, beismerem, a kövér birodalmi tiszt csak a zsarnokságáról és mohóságáról tett tanúbizonyságot, a talpraesettségéről nem igazán.  

Hemlock azonban rekord időn belül rátalál hőseinkre, nagyon kicsivel elkerülve őket, a fickó olyan szinten fenyegetőnek és végtelenül megalomániásnak tűnik, hogy lassan beírja magát a Birodalom nagy gonosztevői közé, mint amilyen Tarkin vagy éppen Krennic. Van egy olyan sejtésem, hogy egy ponton ismét elfogja majd Omegát, de nagyon remélem, hogy ez nem fog beigazolódni. 

A rész még tanulsággal is bírt: a sötét időkben és a Birodalom baljós árnyékában majdhogynem bárki megvesztegethető. Ha nem túl sok humorral, de valamennyivel ez az epizód is operált, szórakoztató volt nézni a trandoshit, akit kivert a víz kártyázás közben. A sorozat korábban már bemutatta Omega szenvedélyét a kártyajáték iránt, így nem megle, hogy úgy a trandoshit, mint a tisztet legyűrte. 

Hogyan tovább? 

Az epizód végén Omega és Crosshair végre-valahára találkozik Hunterrel és Wreckerrel, az utóbbi kettő azonban igencsak durcásan fogadja az őket önként hátrahagyó társukat. Hogy miként alakul Crosshair és társai kapcsolata az elkövetkezendő részekben, azt nehéz megjósolni, de esélyes, hogy a csapat mesterlövésze feláldozza magát az évad során. Ebben az szezonban kiemelt figyelmet szentelnek neki és a bevett szokás ilyenkor eltüntetni a megkedvelt karaktert az élők sorából, ezzel is fokozva a drámai hatást.  

Az sem teljesen biztos, hogy az évadot bármelyik Rossz Osztagos túléli, hiszen az elkövetkezendő néhány rész az utolsó nagy kalandjuk. Remélhetőleg mind megmaradnak, a Galaxis brutális méretű, bárhova visszavonulhatnak egy csendes és békés élet reményében, ahogyan azt Erso is tette a Zsivány Egyes során. Hogy ez mennyire működne a csak háborúhoz szokott csapat esetében, megint egy másik kérdés. 

 

Hirdetés


A Rossz OsztagCrosshairDisneyLucasfilmOmegaStar WarsThe Bad Batch

Képek forrása: Lucasfilm

Hozzászólások

Még nem érkezett hozzászólás.