Star WarsMarvelVisszatekintőAlienTrónok harcaA Gyűrűk Ura

Hirdetés

Az összes sárkány a Sárkányok házában!

Ebben a cikkben felvonultatjuk az összes bestiát, amit valószínűleg láthatunk majd a jövőbeli részekben


dsnrbrt Dósa Norbert

2024. 07. 09. 11:50

Az összes sárkány a Sárkányok házában!
Megosztás

Hirdetés

Ebben a cikkben a Sárkányok háza összes eddig látott és egyelőre még nem szerepeltetett sárkányáról szó esik majd. Az alább olvasható szöveg szinte teljes spoilermentes, s bár a sárkányok kinézetére kitérek majd, de a jövőbeli lovasaikra és sorsukra semmiképp. A felsorolás utolsó 4 fenevadja az, akik még nem szerepeltek a sorozatban, de a Sárkányok Tánca során kiveszik a részüket a csihi-puhiból, ezért is tartalmaz minimális spoilert a cikk. Nem kell félnetek, azonnal jelzem, amint következik a spoiler, addig is lássuk a már ismert sárkányokat! 

Ha videóban tekintenétek meg ugyanezt, akkor katt az alábbi linkre:

Dreamfyre

Dreamfyre karcsú, ezüst mintázatú világoskék nőstény sárkány volt, s már viszonylag öreg fenevad, ugyanis Hódító Aegon uralkodása idején kelt ki. Rhaena Targaryen ülte meg anno a sárkányt, a Sárkányok háza jelenében pedig Helaena a lovasa, s bár sosem láttuk őket közös jelenetben, de a sárkánnyal már találkozhattunk az első évadban, amikor Aemond megközelíti őt a sárkányveremben.

Sunfyre

II. Aegon ülte meg a fiatal Sunfyre-t, melyet a valaha élt leggyönyörűbb sárkánynak tartottak, ugyanis ragyogó, arany pikkelyei voltak.

Vhagar

A nőstény Vhagar Westeros legidősebb sárkánya, I. Aegon idején Visenya ülte meg, és olyannyira összehangolódtak, hogy a nő halála után 29 évig senki sem ülte meg a fenevadat. Végül Bátor Baelon, Viserys és Daemon apja lett a lovasa, a Sárkányok háza jelenében pedig Laena Velaryon tragikus és érzelmes halála után, Aemond üli meg a legnagyobb élő sárkányt.

Arrax

A kis Arrax a lovasával együtt tragikus véget ért az előző évad utolsó részében. Lucerys és Arrax voltak a Sárkányok táncának első komoly áldozatai, rengeteg más tényező között az ő haláluk is katalizátorként szolgált a további konfliktusok kirobbantásában.

Caraxes

Caraxes, a Vérfajzat a Tűz és Vér c. könyv szerint egy félelmetes szörnyeteg, ádáz, ravasz és harcedzett.” Caraxes a Sárkányok táncának idején már feleakkora volt, mint az ősöreg Vhagar és anno Aemon Targaryen ülte meg, Viserys és Daemon nagybátyja. A Sárkányok háza jelenében Daemon Targaryen Caraxes lovasa a furcsán kinéző bestiának.

Meleys

A gyönyörű, skarlátvörös nőstény sárkány Meleys első lovasa Alyssa Targaryen volt, Viserys illetve Daemon nagynénje és egyben édesanyja is (Targaryenek...). Westeros leggyorsabb sárkányának jelenlegi lovasa nem más, mint a karizmatikus Rhaenys Targaryen, Sosemvolt Királynő. Előző évadban már láttuk akcióban is és a legújabb részben pedig ő és a lovasa is határozott kilépővel távoztak a sorozatból.

Holdtáncos

A karcsú, világoszöld pikkelyű, gyöngyházszínű szarvakkal, mellkassal és szárnycsontokkal rendelkező Holdtáncos Baela Targaryen sárkánya, egy ifjú és gyors szörnyeteg, a 2. évad 3. részében pedig láthattuk, amint barnára festette Criston, Gwain és a többiek nadrágját.

Syrax

A hatalmas és tiszteletet parancsoló Syrax Rhaenyra nőstény sárkányaként bővíti a Feketék arzenálját. A sárkány az ősi Valyria egyik istennője után kapta a nevét és bár még nem láttuk őt akcióban, de remélhetőleg fogjuk majd.

Tyraxes és Viharfelleg

A 2. évad 3. részében láthattuk, amint Rhaenyra elküldi 3 kisebbik fiát, 4 tojás és 2 sárkány társaságában Sárkánykőről, hogy Rhaena felügyelete mellett keressenek átmeneti és preventív menedéket. Ezen a ponton még mindkét sárkány kicsike, képpel sem tudok szolgálni a sorozatból, csak a régi fanartokat tudom felmutatni.

Vermax

Vermax Jacaerys sárkányaként igen nagy utat tett meg az előző évadban, s bár ezt jóformán meg sem mutatták, de a lovas és bestiája a Völgybe, Fehérrévbe és Deresbe szintúgy ellátogattak, hogy emlékeztessék a szövetségeseket kötelességük betartásához Rhaenyra ügyével kapcsolatosan.

Tengeri Köd

Tengeri Köd, a világosszürke bestia, eredetileg Laenor Velaryon sárkánya volt, a férfi kényszerű távozása óta azonban megvadult és gazdátlanul köröz Sárkánykő egén.

Vermithor

A Sárkányok háza idején Vermithor, a Bronz Harag a második legnagyobb sárkány Westeroson és az egykori Jaehaerys Targaryen ülte meg őt. Vermithor azóta sem talált magának újabb lovast, eléggé levadult és láthattuk az első évadban szembenézni Daemonnal, aki a Sárkányok házának legemlékezetesebb énekével tette naggyá a pillanatot.

Ezüstszárny

Míg Vermithor Jaehaerys király sárkánya volt, addig Ezüstszárny a felesége, Alysanne királyné bestiája. Bár híresen barátságos sárkányként tartották számon, a királyné halála óta egyetlen-egy lovas sem ülte meg őt.

Morghul és Shrykos

Morghul Jaehaera Targaryen sárkánya, míg Shrykos annak a Jaehaerysnek a társa, akit a Sárkányok háza 2. évadának 1. részében brutálisan megöltek. A két sárkányról azonban semmit sem tudni a szériában, így mehetünk is tovább.

Ettől a ponttól kezdve jön a spoiler-szekció, bár őszintén akár tovább is olvashatjátok a cikket, mert nagy poénokat nem fogok lelőni, a sárkányok neve az, ami újként hathat és a leírásuk, de egyetlen-egy olyan infóval sem szolgálok, ami a további történéseket spoilerezné le.

Tessarion

Tessarion egy gyönyörű, kék sárkány, melyet Daeron Targaryen, Aemond és Aegon öccse ül meg. A fiúról és sárkányáról már említést tettek a második évad során, így biztosan láthatjuk majd őket.

Birkatolvaj, Szürke Szellem és Kannibál

Az előbb említett sárkányok mindegyike elvadult és gazdátlan fenevad, s mindegyik neve nagyon is találó. Birkatolvaj valóban imádta a bárányokat, Hullámtörő és a Kanyargó-folyó között egyetlen nyáj sem volt biztonságban tőle. A Szürke Szellem névre hallgató bestia szürkésfehér színéről és félénk magatartásáról volt híres, kerülte úgy az embereket, mint a lakott településeket. A legveszélyesebb a három közül azonban Kannibál, aki a kisebb sárkányokat, a tojásokat és a sárkánytetemeket egyaránt befalta, ha lehetősége volt rá. De elég is ennyi róluk egyelőre.

Reggel

Nem akarok csalódást okozni, de róla tényleg nem mondhatok semmit, még akkor sem, ha spoileres szekciót hirdettem meg az előbb. Mindenki a saját jogán nézzen utána.

Hirdetés


2024George R.R. MartinHBOHouse of the DragonsSorozatokSárkányokSárkányok házaTrónok harcaWesteros

Képek forrása: HBO, Fanartok

Hozzászólások

Még nem érkezett hozzászólás.