Star WarsMarvelVisszatekintőAlienTrónok harca

Hirdetés

Visszatekintő: Hang nélkül 2.

John Krasinski ismét alkotott. Ilyen volt a Hang nélkül 2.


babelzoltan Bábel Zoltán

2024. 07. 02. 18:07

Visszatekintő: Hang nélkül 2.
Megosztás

Hirdetés

2018-ban John Krasinski egy rendkívül ígéretes ötlettel állt elő, mint rendező, és ezt pazarul meg is valósította. A horrorfilmek világába ásta bele magát, méghozzá a Hang nélkül keretein belül. Olyannyira pozitívan teljesített az alkotás, hogy két évvel később egy újabb részt is kapott, illetve már jelenleg is fut a mozikban az első spin-off a franchise-ban, a Hang nélkül: Első nap. Visszatekintő rovatunkban már felidéztük az első darabot, a mai nap pedig folytatjuk a sort a Hang nélkül 2-vel.

Az első film szörnyű tragédiával ért véget, hiszen a John Krasinski által megformált apa karaktere önfeláldozó módon megmentette gyerekei életét, viszont a szörnyeket nem tudták megállítani, és kénytelen volt az Abott-család elhagyni a kiválóan felépített birtokukat. Ezt követően pedig még több veszteség és dráma érte a famíliát...

A történet egyből egy múltbeli eseménnyel kedveskedett nekünk, ahol betekintést nyerhettünk az első napba. Nagyon jót tett a filmnek - és magának a franchise-nak is -, hogy még a spin-off előtt mutattak nekünk képsorokat, hogy miként tört ki a káosz. Megrázó volt látni, ahogy a sok boldog család nézi a baseball meccset, majd pedig pár perc leforgása alatt megérkeznek az idegenek és elszabadítják a poklot.

Számos félelmetes momentummal találkozhattunk a film nézése közben, sőt még a visszaemlékezésben is. És megmerem kockáztatni, hogy ijesztőbb volt a második, mint az első felvonás. Maga a koncepció sem a legbizalomgerjesztőbb, de abba is hátborzongató belegondolni, hogy úgy kell leélni a hátralévő életünket, hogy az esetek kilencvenöt százalékban muszáj csöndben lenni - persze akadnak kivételek és kiskapuk, például a vízesés vagy az a menedék, ahol Cillian Murphy figurája is tartózkodott.

A Peaky Blinders (Birmingham Bandája) sztárjától nem állt távol az apokalipszis, hiszen ő alakította a főszereplőt az egyik legjobb zombifilmben, a 28 nappal későbbben. Igaz, itt most nem zombikkal, hanem brutálisan jól halló idegenekkel gyűlt meg a baja. Remek volt, hogy szerepet kapott a Hang nélkül 2-ben, és tökéletes az a karakter, akit megformált. Eleinte csak a háttérben láthattuk és pár szó erejéig hallhattuk, viszont később kulcsszerepet szánt neki a rendező, ami kitűnő döntés volt.

Emily Blunt továbbra is remekel, és ikonikus alakja a franchise-nak. Egyedül megint a gyerekekbe lehetne belekötni, akik néhol már az idegeinkkel játszanak, annyira idegesítőek és értetlenek - de hát milyenek is legyenek. Több ízben is meggyűlik a baj a fiatalokkal, hiszen van, aki medvecsapdába lép, ugyebár megszületett már a kisbaba, illetve a lány pedig megszeretné keresni az általa talált jelnek a forrását - ahová egyébként sikeresen el is jut Emettel (Cillian Murphy).

A történet egy idő után több szálon kezd el futni, hiszen Emily Blunt két fiúgyermekével maradt, míg Emett és előbbi leánya elindultak a jel felé, majd pedig rosszindulatú emberekkel kerülnek összetűzésbe, és egy rendkívül izgalmas harcot követően kikötnek a "béke szigetén", ahová nem tudnak eljutni az idegenek, mert nem képesek úszni. Viszont egy kisodródott hajóval bármi megoldható, és sajnos ott is beütött a krach. Tehát megint igaznak bizonyult az, hogy sehol sem lehetünk biztonságban egy apokalipszis kellős közepén.

Nagyon jól bántak a készítők a párhuzamos történetvezetéssel, sok egybefüggő jelenettel találkozhattunk, amelyek külön szálon futnak, mégis össze vannak kötve. Az akció, a dráma és a feszültség megint új értelmet nyert, és egy kiváló folytatása volt az első résznek. Kíváncsian várjuk, hogy milyen irányt vehet majd a harmadik felvonás, mert ebben a franchise-ban még bőven van mit elmesélni.

Hirdetés


ApokalipszisCillian MurphyEmily BluntFilmek 2020Hang nélkülHang nélkül: Első napHang nélkül 2.HorrorJohn KrasinskiSci-fiVisszatekintő

Képek forrása: IMDB

Hozzászólások

Még nem érkezett hozzászólás.