Star WarsMarvelVisszatekintőAlienTrónok harca

Hirdetés

Victor Timely: Loki 2. évad 3. rész

Jonathan Majors újra akcióban.


babelzoltan Bábel Zoltán

2023. 10. 25. 00:00

Victor Timely: Loki 2. évad 3. rész
Megosztás

Hirdetés

Immáron harmadik epizódjával jelentkezik a Loki 2. évada, amely sokkal jobbra sikerült, mint az előző rész és a borzasztóan nagy fenyegetés egyik variánsát is láthattuk.

A CIKK TOVÁBBI RÉSZE SPOILEREKET TARTALMAZ!

A rész megjelenése előtt voltak pletykák, hogy a legújabb epizódban Victor Timely lesz a történet központi eleme és ez igaznak is bizonyult, hiszen Jonathan Majors visszatért Kang egyik variánsának szerepében. Eddig ugye három olyan verziót láthattunk Kangből, akik viszonylag sok képernyőidőt kaptak, ilyen volt: A megmaradó, Kang, a hódító és most csatlakozott hozzájuk Victor Timely is. Persze, a Hangya és a Darázs: Kvantumániában több százat láthattunk Kangből, viszont az csak egy stáblista utáni jelenet volt és nem jutottak még azok a karakterek olyan sok időhöz.

Timely-val először 1863-ban találkozunk, ahol Ravonnának az a küldetése, hogy a még kölyök Timely-nak becsúsztassa az ablakán a TVA kézikönyvét. Ez az esemény pedig fontos volt ahhoz, hogy Victor sikeres feltaláló legyen a jövőben. Habár az epizód ezt egy kicsit megcáfolja és inkább egy szélhámos alaknak állítja be, de egy nagyon szerethető karakter és ezek a Kang variánsok valóban eléggé bizarr figurák. Az eddig látottak közül az összesre elmondható ez a jelző.

A későbbiekben 1893-ba is ellátogatunk, ahol már a felnőtt Timely-val találkozunk, miközben Loki és Mobius keresi Ravonnát. Érdekes volt ez a szekvencia főleg, hogy összeértek a szálak és mindenki találkozott mindenkivel, sőt még Sylvie is beköszönt a szokásos idióta indokával: Meg kell halnia a variánsnak. Ez számomra továbbra sem szimpatikus és inkább irritáló, viszont végre csinált valami értelmeset is a karakter, hiszen az epizód végén elengedte Timely-t és Lokiékkal együtt a TVA-ba ment a variáns. Ott nagyon nagy szükségük van rá, mert ahhoz, hogy ne pusztuljon el a létesítmény, Kang időaurájához van szükség. Bár nem biztos, hogy mindegy melyik variánsét használják, de talán ennyire már nem bonyolítják túl a történetet.

A múltban játszódó jelenetek zseniálisak voltak, akárcsak az ott látott látvány és díszletek. Továbbra is érződik a sorozaton, hogy bőven volt vele foglalkozva és tényleg mindenre figyeltek, hogy működőképes legyen, akár a történet, akár a látvány.

Továbbá Percikéről is muszáj beszélni pár mondatban, mivel újra láthattuk az animált órát. Kiderült róla, hogy Kang alkotta meg és az is, hogy a barátnője akar lenni, tehát egy testet szeretne magának. Eléggé bizarr volt ez a jelenetsor, de annál érdekesebb. Na meg azt se felejtsük el, hogy Percike új kinézetet is kapott, meghozzá feketén-fehéren vehetjük szemügyre, amely egyben nagyszerűen és ijesztően néz ki. 

A rész vége pedig nagy kérdéseket vetett fel. Mi lesz Ravonnával, akit Sylvie A megmaradóhoz küldött? Vajon tud segíteni Victor Timely a TVA pusztulásának megállításában? És még számos fontos kérdés foglalkoztat minket és reméljük, hogy a negyedik részben valamelyikre megkapjuk a választ. 

VÉGSZÓ

A Loki 2. évadának 3. része újabb érdekes és fontos kérdéseket feszeget és sokkal jobbra sikerült, mint a második epizód. Továbbá Jonathan Majors is újra magára ölthette Kang egyik variánsának szerepét, szóval rengeteg izgalmas pillanat vár ránk a jövőben. A sorozat egyre jobban kezd feszült és baljós lenni...

7/10

Hirdetés


Disney+Jonathan MajorsKe Huy QuanLokiLoki 2. évadMarvelOwen WilsonSophia Di MartinoSorozatok 2023Tom Hiddleston

Képek forrása: Disney+

Hozzászólások

Még nem érkezett hozzászólás.