Star WarsMarvelVisszatekintőAlienTrónok harca

Hirdetés

Évadzáró - The Walking Dead: Daryl Dixon 6. rész

Befejeződött Daryl Dixon sorozatának első évada.


babelzoltan Bábel Zoltán

2023. 10. 21. 00:00

Évadzáró - The Walking Dead: Daryl Dixon 6. rész
Megosztás

Hirdetés

Utolsó részéhez érkezett a The Walking Dead: Daryl Dixon spinoff sorozat, amely egy pazar és izgalmas finálé volt, ahogy erre számítottunk, és sok kérdést hagyott nyitva a második évadra, ahol már nem csak Daryl szála fog folytatódni.

A CIKK TOVÁBBI RÉSZE SPOILEREKET TARTALMAZ!

A hatodik epizód onnan folytatta a cselekményt, ahol az ötödik abbahagyta, tehát Darylt láthattuk a "szuperzombi" ellen harcolni. A párharc nagyon jól volt kivitelezve, aminek folyamán Daryl Quinnnel volt kénytelen szövetkezni a feltúrbózott élőhalottak ellen. Rendkívül izgalmas és remekül megkoreografált pillanatoknak lehettünk szemtanúi, amely a brutalitásból sem szenvedett hiányt. 

Quinnhez még egy fontos információ kapcsolódik, mert az évadzáró során életét vesztette az ígéretesnek tűnő karakter, akivel mire elkezdtünk szimpatizálni, már elhunyt. Halála talán jóvá tette a sok rossz cselekedetét, hiszen áldozatával megmentette fiát, Darylt és Isabelle-t. Kár a karakterért, mert bőven volt benne potenciál, viszont számítani lehetett arra, hogy valaki életét fogja veszíteni a fináléban.

Az események előre haladtával szinte minden fontosabb szereplő története folytatódott és egészen érdekes fordulatokat vett az életük. Legfőbbképp ez Codronra és Darylre igaz, hiszen a két karakter újból összetűzésbe került egymással, amely egy meglepő végkimenetellel zárult. A Romain Levi által megformált karakter lelőtte Genet embereit, mert azok Laurentet is megölték volna, miközben rajtaütöttek Daryléken, akinek a következőket mondta: Nem most Dixon. A köztük lévő konfliktus pedig nagy eséllyel a következő évadban lesz lezárva. További érdekesség Codronról, hogy Genet gyanút fogott és őrizetbe vette őt. Váratlan fordulat lenne, ha a második szezonban Darylék oldalán látnánk a karaktert, azonban teljesen érthető döntés lenne a részéről, mégha ellenséges szemmel is tekint Dixonra.

Daryl és csapata sikeresen eljutottak a Fészekbe, viszont nagy döntés előtt állt a karakter a fináléban. Vagy elhagyja Franciaországot és visszatér hazájába vagy marad és segít az új "családjának". Látszólagosan utóbbi mellett döntött és a rész végén jött is a cliffhanger, amely arra engedett következtetni minket, hogy visszatér a fiúhoz és Isabelle-hez. Döntésének megerősítése biztosan, hogy a második évadban lesz felfedve és kíváncsian várjuk, hogy milyen irányt fog venni a rajongók egyik kedvencének története.

Továbbá egy meglepetés vendég is tiszteletét tette a záró képsorokban, méghozzá Carol, aki eltűnt barátja után nyomoz és szinte mindent megtesz érte. Az pedig már hivatalos, hogy visszatér a második szezonban, de úgy tűnik ezt fel is vezették a hatodik epizódban látott megjelenésével.

VÉGSZÓ

Összeségében a finálé egy pazarul összerakott rész volt, amely egyre inkább mossa össze a szálakat, de újakat is beenged a történetben, ezek pedig a következő évadban lesznek kibontva. Az egész első szezon egy jó kis The Walking Dead kaland volt, viszont igazuk volt a készítőknek: merőben más a hangulata a sorozatnak, mint amiket eddig megszokhattunk ettől az univerzumtól. Kíváncsian várjuk a második felvonást, és csak remélni tudjuk, hogy ilyen minőségi és remekül megírt részekkel fognak kényeztetni minket a készítők, mint amilyen az utolsó kettő volt.

7.5/10

Hirdetés


AMCNorman ReedusSorozatok 2023The Walking DeadThe Walking Dead: Daryl Dixon

Képek forrása: AMC / The Walking Dead

Hozzászólások

Még nem érkezett hozzászólás.