Star WarsMarvelVisszatekintőAlienTrónok harca

Hirdetés

Mit tudunk a Skeleton Crewról?

Mi az a kevés, amit tudunk a Skeleton Crewról?


dsnrbrt Dósa Norbert

2024. 08. 01. 12:29

Mit tudunk a Skeleton Crewról?
Megosztás

Hirdetés

Nemrég végetért a felemásra sikeredett és hihetetlenül megosztó Az akolitus (The Acolyte), s nemsokára érkezik a Skeleton Crew, egyelőre azonban szinte semmit sem tudunk a szériáról. Azért mégiscsak csokorba gyűjtöttem a csekély információt, s ebben a cikkben fogom bemutatni ezeket. Ha videóban tekintenétek meg ugyanezt, az alábbi lejátszóra kattintva tehetitek meg:

A Skeleton Crew a soron következő, élőszereplős Star Wars tartalom, ami a feltételezések alapján idén decemberben debütál a Disney+ felületén. Időrendileg A Jedi visszatér után játszódik, kb. A mandalórival, a Boba Fett könyvével és az Ahsokával párhuzamosan. Négy gyerkőcről fog szólni, akik elvesztek az űrben, de segítségükre lesz egy Erőhasználó fickó – valószínűleg ex Jedi – akit nem más alakít majd, mint Jude Law.

A sorozatban játszó színészek a következők: Jude Law, Ryan Kiera Armstrong, Robert Timothy Smith, Ravi Cabot-Conyers, Kyriana Kratter, Tunde Adebimpe, Kerry Condon, Jaleel White. Állítólag a ’80-as évekbeli filmek hangulatát próbálták megragadni a közelgő szériával, ami valós állításnak tűnik a kilopott, 2023-as Star Wars Celebrationös előzetest elnézve.

Christopher Ford, a sorozat egyik társalkotója így nyilatkozott az Entertainment Weekly-nek.

"A Skeleton Crew egy kalandos hangulatú sorozat. A legnagyobb célunk az volt, hogy nagyon szórakoztató legyen.  A kalandoknak természetesen van árnyoldala is, ami nem más, mint a veszély. És amikor gyerekek vannak veszélyben, az még feszültebbé teszi a helyzetet. Szóval erre fókuszáltunk, de összességében azt akartuk, hogy csak egy szórakoztató kalandot mutassunk be a közönségnek."

Kik a kreatív szakemberek?

A sorozat két alkotója Jon Watts és Christopher Ford, mindketten kiveszik a részüket úgy az írásból, mint a rendezésből.  Az Oscar-díjas Minden, mindenhol, mindenkor c. film alkotói, Daniel Kwan és Daniel Scheinert is rendeznek majd egy vagy több epizódot, David Lowery (A Zöld Lovag), Jake Schreier (A robot és Frank), Bryce Dallas Howard (A mandalóri, Boba Fett könyve) és Lee Isaac Chung ( Twisters – Végzetes vihar) pedig szintúgy beülnek majd a rendezői székbe. Mindegyik, az előbb felsorolt rendező egyedi stílussal rendelkezik, így csak örülhetünk, hogy őket szerződtették a Skeleton Crewra.

Az ügyvezető producerek Dave Filoni és Jon Favreau, akik már többször melle lőttek Star Warsszal kapcsolatosan korábban, mégis az utóbbi évek legjobb Star Wars tartalmainak zömét az ő nevükhöz fűzhetjük, nagy tudással bírnak és gyerekesen rajonganak a témáért.

Annyit tudunk még továbbá, hogy szokás szerint 8 epizódos lesz ez a széria is, s Favreau utalt rá, hogy az Ahsoka és a Skeleton Crew bizonyos szereplői keresztezik majd egymás útját a későbbiekben, valamint azt is megjegyezte, hogy A mandalóri esetleges 4. évadában is szerepelhet majd Skeleton Crew karakter.

Az egyik újonnan bemutatott LEGO-készlet lespoilerezte úgy a hajó, mint a fontosabb karakterek neveit.  A szériában látható jármű a The Onyx Cinder névre hallgat – nincs magyar megfelelője eddig -, Jude Law pedig Jodra keresztelték a szériában.

Sajnálatos módon csak ennyit tudunk a Skeleton Crewról. Hivatalos előzetes még nem érkezett – pedig már illene – egyelőre nagyon hiányosak az infók. Az akolitus agyonmarketingezése után talán jobb is, hogy fű alatt tartják a Skeleton Crewt, remélhetőleg izgalmas szériának nézünk elébe, bár én túl nagy elvárásokat nem támasztok az egésznek, félek, hogy unalmas és felszínes lesz a sztori.

Hirdetés


2024Az akolitusDisneyJude LawLucasfilmSkeleton CrewSorozatStar WarsThe Acolyte

Képek forrása: Lucasfilm

Hozzászólások

Még nem érkezett hozzászólás.