Star WarsMarvelVisszatekintőAlienTrónok harca

Hirdetés

Lokik egyesülése: Loki 2. évad 2. rész

Gyengécske folytatás, viszont egyre baljósabb a hangulat.


babelzoltan Bábel Zoltán

2023. 10. 18. 00:00

Lokik egyesülése: Loki 2. évad 2. rész
Megosztás

Hirdetés

Újabb résszel jelentkezik a Loki 2. évada, amely továbbra is feszegeti a határokat és egyre inkább érzékelni lehet a baljós hangulatot, viszont azt előre le kell szögezni, hogy sokkal több volt ebben az epizódban, mint amennyit kihoztak belőle. 

A történet értelemszerűen onnan folytatódik, ahol az első rész abbamaradt, és egyből X-5-ös vadász megkeresése a célja Mobiusnak és Lokinak. Ez nem megy olyan könnyen, sőt még a '70-es évekbe is el kell látogatniuk, ahol végül sikeresen elfogják őt. Az epizód teljes egészében a Rafael Casal által megformált karakterről szólt, mert birtokában van Sylvie hollétéről, akivel mi nézők is találkozhatunk a rész során és ismét érdekes témákat feszeget a két Loki, miután ismét találkoztak egymással. 

X-5-ös vadász nem árulta el oly könnyen ezt az értékes információt, ami nem is baj, mert Lokit ismét a régi volt és brutálisan megkínozta a TVA vadászát. Nagyon jó volt így látni a csínytevés istenét, és bizony rendkívűl érdekes párbeszéd zajlott le a két szereplő közt, ahol X-5-ös hiába ellenséges, mondott olyan dolgokat, amelyekkel teljes mértékben egyet lehet érteni. 

Ez a rész valóban inkább volt érdekes, mint jó. Persze, szó sincs arról, hogy rossz lenne a legújabb epizód, viszont sokkal több volt benne, főleg a rész végi hatalmas tragédiával kapcsolatban, ahol ártatlan életek pusztulásának vagyunk szemtanúi. Sokkal jobban működött volna, ha a különböző világokban drámákat, haláleseteket mutatnak be. Egy borzasztóan nyomasztó és tragikus lezárása lett volna a résznek, és összeségében is az, hiszen a TVA egységei levágták a leágazó idősíkok nagyrészét. Többek közt Sylvie is ezért döntött úgy, hogy inkább elhagyja a '80-as évek Amerikáját. Ez közel sem volt ilyen egyszerű döntés az ő részéről és továbbra is olyan, mint volt: felelőtlen és irgalmatlanul ravasz. Emellett jó újra látni a karaktert és nagyon úgy tűnik, hogy csatlakozik a TVA kis csapatához, akik a jót szolgálják. 

Az epizód során látott harc jelenetek zseniálisak voltak főleg, hogy a két Loki közösen használták ki hatalmas erejüket. A rész elején látott varázslat is eszméletlen jól volt megalkotva, amit Tom Hiddleston alkalmazott, hogy megállítsa X-5-öst. Továbbá a párbeszédekben is remekel eddig a sorozat, na meg a hangulat megteremtésében. Ezek ismételten kiválóra sikerültek, viszont van egy dolog, amely kevésbé, ez pedig a humor. Owen Wilson Mobiussza és Tom Hiddleston Lokija egy eléggé vicces párost alkotnak, azonban a második részben túl sok volt a poén és minimálisan elvett a baljós hangulatból, amiért nagy kár. Már az előző évadban is rengeteg vicces beszólás hagyta el leginkább Mobius száját, de itt túltolta sajnos.

VÉGSZÓ

A Loki 2. évadának 2. része tovább feszegeti a határokat és baljós árnyakat vetít előre, amelyek egyre inkább kiszámíthatatlanabbak, hiszen az előzetesek nagyrésze továbbra is bemutatásra került már a sorozatban, egy-két pillanatot leszámítva. 

6.5/10

Hirdetés


Disney+Jonathan MajorsKe Huy QuanLokiLoki 2. évadMarvelOwen WilsonSophia Di MartinoSorozatok 2023Tom Hiddleston

Képek forrása: Disney+

Hozzászólások

Még nem érkezett hozzászólás.