Star WarsMarvelVisszatekintőAlienTrónok harca

Hirdetés

Teljes a káosz: Loki 2. évad 4. rész

A homály küszöbén állunk, senki sem tudja, hogy innentől kezdve mi vár ránk a sorozatban.


babelzoltan Bábel Zoltán

2023. 10. 28. 00:00

Teljes a káosz: Loki 2. évad 4. rész
Megosztás

Hirdetés

Tovább folyatódik a Loki második szezonja és immáron a negyedik résznél tart a sorozat. A pletykák pedig igaznak bizonyultak, mert olyan csavart láthattunk, amelyre aligha számítottunk volna. 

A CIKK TOVÁBBI RÉSZE SPOILEREKET TARTALMAZ!

A második évadra eddig úgy is tekinthettünk, mint egy felvezetés, egészen idáig. Az első rész bemutatta Oroboroszt és a TVA legnagyobb problámáját. A második epizód X-5-ös vadász körül forgott, majd a harmadik Victor Timely-ra fókuszált. Tehát az elmúlt három rész egyértelműen az építkezésre koncentrált, és a negyedik fejezet ezt az egészet összegyúrta, majd egymásnak eresztette a sok eseményt. 

Rengeteg minden történt a legújabb felvonásban, amely egyből Ravonna és Percike szálát folytatta. Ugyanis kiderült, hogy a nő már korábban is ismerte A megmaradót, sőt komoly szövetséget alakított ki a két szereplő egymással, viszont Jonathan Majors karaktere megkérte Percikét, hogy törölje a TVA-ban dolgozó és élő emberek emlékezetét, ezzel együtt Ravonna emlékei is a kukába kerültek. Nagyon úgy tűnik, hogy a kis animált óra az igazi gonosztevője a sorozatnak, mivel nagyon sok mindenről tud és ennek köszönhetően könnyedén tudja befolyásolni az emberek érzéseit. 

Percike és társa bizony el is kezdték a manipulálást és X-5-öst maguk mellé állították. Ezt egy szörnyű tett előzte meg, amely egyben fordulatos is volt, mivel a második részben elfogott TVA-s embereket megölték azzal a kegyetlen zsugorító kínzó eszközzel, amit Loki is alkalmazott Rafael Casal karakterén. X-5-ös pedig a rossz oldalt választotta és így már hárman akarják elfoglalni a TVA-t. 

Victor Timely sikeresen megérkezett a TVA-ba, amit egy remek kis jelent követett, méghozzá az Oroborosszal lévő találkozásukkor egy pazar párbeszédet láthattunk a két karakter közt. Timely-t egyébként egyszer el is fogták és szegénynek nem volt már nyugalmas az élete, ide-oda rángatják, sőt a rész végén életét is veszítette Kang egyik variánsa, akiért nagy kár, mert egyre jobban kedvelhetőbb volt. Szóval, ismét egy fordulat, teljesen váratlanul ért a karakter halála, amely még durvább dologhoz vezetett...

Történt ugyanis, hogy Timely lett volna az, aki kimegy és megoldja a problémát, viszont a nagy nyomás miatt szó szerint spagetti lett belőle. Ezután olyan fordulatot mutatott be a rész, amelyre tényleg nem számítottunk és elképzelésünk sincs, hogy miként fog tovább haladni a történet, mivel látszólag minden elpusztult. Ahogy a korábbi írásoknál is említettük, az előzetesek nagyrésze, immáron már szinte minden mozzanata bemutatásra került az eddigi négy epizódban, tehát homály fedi a jövőt. Az viszont biztos, hogy baljós dolgokat láthatunk az elkövetkezendő két részben.

Továbbá, ami még kiemelendő, hogy Loki volt az, aki a jövőbe "utazó" Lokit visszaküldte. Remek párhuzam, tökelétes kivitelezés. És ismét bebizonyosodott, hogy minden apró kis részletre érdemes odafigyelni a sorozat nézése közben.

VÉGSZÓ

Loki negyedik része egy eszméletlen fordulatos és izgalmas epizód volt. Fogalmunk sincs, hogy mi vár ránk a következőkben, de egészen biztos, hogy valami olyan, amire nem igazán számítunk. Pazarul értek össze a szálak, viszont a szereplők jövőjét nagy rejtély övezi, hiszen a TVA valószínűleg el fog pusztulni.

7.5/10

Hirdetés


Disney+Jonathan MajorsKe Huy QuanLokiLoki 2. évadMarvelOwen WilsonSophia Di MartinoSorozatok 2023Tom Hiddleston

Képek forrása: Disney+

Hozzászólások

Még nem érkezett hozzászólás.