Star WarsMarvelVisszatekintőAlienTrónok harca

Hirdetés

The Acolyte: Qimir lenne az első Ren Lovag?

A The Acolyte-ban látott gonosztevőről sok érdekes teória kering az interneten. Vajon melyik igaz rá?


babelzoltan Bábel Zoltán

2024. 07. 05. 14:05

The Acolyte: Qimir lenne az első Ren Lovag?
Megosztás

Hirdetés

A Star Wars: The Acolyte végre felfedte a maszkos gonosztevő kilétét, akiről sokan azt feltételezik, hogy egy Sith, de egy merész teória szerint teljesen más, és ez megoldhatná a folytatás-trilógia egyik legnagyobb kérdését és problémáját. A The Acolyte 5. epizódja abszolút tele volt sokkoló pillanatokkal, de a rész egyik legjobb jelenete az volt, amikor leleplezték a rejtélyes alakot. Bár a 4. epizód már elejtett néhány fontos utalást, végül az 5. rész megerősítette, hogy Mae cinkosa, Qimir az antagonista.

Az eddig látottak alapján azt feltételezhetjük, hogy az idegen hihetetlenül jól bánik az Erővel, és azt már láthattuk, hogy vörös fénykardot használ, illetve egy akolitust keres. Ezért pedig sokan úgy gondolják, hogy ő egy Sith nagyúr. Az 5. epizód azonban nem erősítette meg, hogy Qimir Sith lenne, sőt el is mondta, hogy a Jedik hivatkoznának rá így.

Az egyik elmélet szerint Qimir valójában nem is Sith, hanem ő az első Ren Lovag. Az, hogy ő egy Sith lenne, pár információ megcáfolhatja, hiszen nem rendelkezik a "Darth" névvel, illetve a szemei sem sárgák, ahogy az egy Sithre jellemző. Továbbá nagyon úgy tűnik, hogy nem követi a Kettő Szabályát, mivel nincs mestere és jelenleg tanítványa sem.

Jecki Lon padawan is megállta a helyét Qimir ellen a csatában, és végül megölte őt a rejtélyes alak, de azért elég furcsa lenne, ha egy padawan képes lenne megküzdeni egy Sith Nagyúrral. A sok utalás ellenére is talán meggyőzőbb lehetne az, ha Qimir ténylegesen egy Ren lovag lenne, mintsem Sith.

Persze, sokan örülnének, ha Qimir egy vadonatúj Sith lenne, vagy egy jelentős Sith tanítványaként mutatkozna be, mint például Darth Plagueis-é, de valamilyen szinten üditően festene egy új fajta fenyegetést látni, ami a hagyományostól eltér. Ennek azért is lehetne értelme, mert a sorozat büszke volt arra, és úgy hirdette magát, mint valami teljesen új dolog a Csillagok háborújában - mondjuk az eddigi legmegosztóbb Star Wars-széria, szóval ez tényleg újdonság...

Az egyik legnagyobb panasz, amely még a sorozat premierje előtt kezdett el keringeni a The Acolyte-tal kapcsolatban, az volt, hogy a széria látszólag nem foglalkozott az előzménytrilógiával. Az első előzetes megjelenésének pillanatától kezdve a közönség aggódott, hogy egy új Sith bevezetése ellentmond annak, amit a Baljós árnyak című filmben a Sithekről mondtak. A számozott első felvonásban Ki-Adi-Mundi azt állította, hogy a Sithek már ezer éve kihaltak.

Bár ez nem volt igaz, mivel Palpatine és az előtte lévő Sithek egyértelműen a háttérben dolgoztak. A Star Wars közönsége elkezdett érvelni amellett, hogy az retcon lenne, ha a Jedik tudnának a Sithekről. Végül is, amikor Ki-Adi-Mundi ezt az állítást tette, a Jedi Tanácsból senki sem mondott neki ellent, ami arra utal, hogy ők is úgy gondolták, hogy a Sitheket kiirtották.

Ha Qimir tényleg nem lenne Sith, ez a probléma megoldódna. Bár Sol most azt hiheti, hogy Qimir egy Sith, de ha végül kiderül, hogy nem az, akkor nem történne retconolás. A Jedik továbbra is azt hinnék, hogy a Sithek kihaltak. Ráadásul az, hogy a The Acolyte-ban feltárul-e egy másik Sith, szinte lényegtelen lenne, amíg a Jedik nem találkoznak velük, vagy nem fedezik fel őket.

A legfontosabb az lenne, ha kiderülne Qimirről, hogy ő az első Ren Lovag, hogy megoldana egy problémát, amely még mindig súlytja a folytatás-trilógiát. Sokak szerint Kylo Ren volt a legjobb pontja az utolsó három filmnek, mert egy teljesen új típusú gonosztevőt képviselt, viszont ezt nem használták ki jól, pedig ígéretes dolgok sülhettek volna ki belőle.

Sajnos a Ren Lovagok alig voltak láthatóak a képernyőn, és a Kylo Ren történetében játszott szerepük is minimális volt a mozivásznon. Ha Kylo Ren lett volna az igazi gonosztevő a filmekben és nem adnak neki is egy megváltást, akkor könnyen lehet, hogy idővel még gonoszabbá vált volna, és ez azt jelentené, hogy a Ren Lovagoknak is nagyobb szerep jutott volna. De ugye, ha a volna nem volna...

Tehát a The Acolyte legalább jót tehetne a Ren Lovagoknak. Azonban már csak néhány epizód van hátra, de Leslye Headland showrunner máris kifejezte érdeklődését a további évadok iránt, ami azt jelentheti, hogy a Lovagok története sokkal részletesebben is kibontakozhat (de kérdezem én, tényleg kell ebből még egy évad? nem hiszem). Bár még nem tudni, hogy pontosan mi vagy ki lehet Qimir, azért érdekes lenne látni, ha valóban egy Ren Lovagról lenne szó. Egyébként a kinézete is merőben hasonlít a Kylo Ren felemelkedése című képregényben bemutatott Lovagokéhoz.

Hirdetés


Kylo RenLucasfilmQimirRen LovagokSithStar WarsThe Acolyte

Képek forrása: Disney+

Hozzászólások

Még nem érkezett hozzászólás.