Star WarsMarvelVisszatekintőAlienTrónok harca

Hirdetés

Jövőre érkezik a Fűrész újabb része

Vajon hány bőrt lehet még lehúzni a franchise-ról?


babelzoltan Bábel Zoltán

2023. 12. 12. 00:00

Jövőre érkezik a Fűrész újabb része
Megosztás

Hirdetés

Úgy tűnik, hogy a Lionsgate újabb játékot akar játszani. A stúdió hétfő délután meglepetésszerűen bejelentette a Fűrész XI-et, valamint azt, hogy a régóta futó horrorfranchise 11. része mindössze kilenc hónap múlva kerül a mozikba.

A projektet egy Instagram-posztban erősítették meg, melyben római számok egy kísérteties Fűrész háttér előtt 2024. szeptember 27-i megjelenési dátumot formáltak. Egy egyszerű felirat mellett osztották meg: "A játék folytatódik".

A jövő őszi dátum kitűzése eléggé meglepő, hiszen a franchise utolsó darabja, a Fűrész X. alig több mint két hónapja, szeptember 29-én került a mozikba. Ez gyors fordulatot jelent - kevesebb mint egy évet - a franchise számára. Ez azonban nem olyan teljesítmény, amit a sorozat korábban már ne ért volna el. Miután az első Fűrész beindult, a Fűrész II. gyorsan zöld utat kapott, és épphogy elérte a mércét, 364 nappal az eredeti után került a mozikba. Valójában minden következő Fűrész rész kevesebb mint egy évvel elődje után került a mozikba, egészen a hetedik részig, a Fűrész 3D-ig, amely 371 nappal a Fűrész VI. után érkezett. Ezt követően a franchise hét év szünetet tartott a 2017-es Fűrész: Újra játékban című filmig. 

A Lionsgate egyelőre nem közölt részleteket arról, hogy kik csatlakoznak az új darabhoz. A tizedik Fűrész-ben a franchise sztárja, Tobin Bell visszatért John Kramer, azaz Jigsaw szerepébe. A 81 éves színész, aki először 2004-ben tűnt fel az eredeti Fűrész-ben, főszerepet vállalt a legújabb részben, amely a sorozat első és második része között játszódik, és Kramer határon túli kalandjait tárja fel, amikor egy agydaganat kezelésére törekszik, és visszavág egy csapat orvosi szélhámosnak. Shawnee Smith is visszatért Jigsaw tanítványaként, Amanda Youngként.

"Van egy olyan verzió, amely azonnal ott folytatódik, ahol ez a film abbamaradt, de még túl korai lenne megmondani" - mondta Greutert, amikor a The Director's Cut - A DGA Podcast című műsorában alig három hete a lehetséges folytatási tervekről beszélt. Mivel a tervek szerint kilenc hónap múlva kerül a mozikba, valószínűleg már nem olyan korai.

Hirdetés


Filmek 2024Fűrész XI.HorrorJigsawLionsgate MoviesTobin Bell Fűrész X.

Képek forrása: Lionsgate Movies

Hozzászólások

Még nem érkezett hozzászólás.