Star WarsMarvelVisszatekintőAlienTrónok harca

Hirdetés

A csínytevés istene visszatér: Loki 2. évad 1. rész

Egyre nagyobb a káosz a TVA-ban.


babelzoltan Bábel Zoltán

2023. 10. 08. 00:00

A csínytevés istene visszatér: Loki 2. évad 1. rész
Megosztás

Hirdetés

Pénteken megérkezett a csínytevés istenének sorozatának második évadának első része, amely egy még őrültebb kalandra invitál minket, ahol nem csak a címszereplő történetét folytatják, hanem a TVA és a többi Kang variáns is terítékre kerül. A második szezon ugyanúgy hat epizódból fog állni, mint elődje, és hetente érkeznek a részek.

A cikk további része spoilereket tartalmaz!

A második évad nyitánya egyből onnan kezdi el mesélni a történet, ahol az első évad végén abbamaradt, tehát Loki menekül, mert senki sem ismeri fel, miután Sylvie átlökte őt egy időkapun. Ahogy azt megerősítették már korábban, Kang hódító variánsának semmi köze sincs a TVA-hez, hanem a kezdő képsorok a múltban játszódnak. Loki viszont képes az időutazásra, mert ugrál az időben, amit már az előzetesekben is láthattunk, tehát megjárja mind a múltat, a jelent, és a jövőt is egyaránt. Ezért van az is, hogy Mobius az elején nem ismeri fel, majd amikor a jelenben találja magát, akkor értelemszerűen tudja, hogy kicsoda Loki. A két karaktert nagyon jó volt újra látni, Tom Hiddleston és Owen Wilson pedig egy remek párost alkotnak és tény, hogy nem a legbarátibb körülmények között találkoztak újra. Mobiusnak rengeteg kérdése van Lokihoz, amit egy érdekes párbeszédet követően le is tudnak, mert céljuk, hogy megállítsák Loki időben ugrálását.

A páros csak egy módon tudja megállítani Loki problémáját, ha meglátogatják a Ke Huy Quan által megformált OB-t, aki talán tud valamiféle tanáccsal szolgálni. A készítők elmondták az évad megjelenése előtt, hogy itt mindenre oda kell figyelni, mert a legkisebb dolog is kulcsfontosságú lehet a történetben, és az Oroborosszal lévő találkozásuk során is figyelmesen kell néznünk a képernyőt. Egy brutálisan jól megvalósított párhuzamot láthatunk a múlt és a jelen között. OB először nem tudja ki Loki, majd amikor a csíntevés istene ismét ugrál az időben és a múltban találkozik Oroborosszal, akkor már tudja kiről van szó a jelenben is. Hihetetlen jól megcsinálták, de egyébként van még pár ilyen apró részlet, ami ezt a párhuzamot kívánja bemutatni. A karakter egyébként egy remek új figura, és csak remélni tudjuk, hogy még több Ke Huy Quant fogunk látni az évadban.

Az első rész eddig egy nagyon feszült és vészjósló jövőt vetít előre nekünk, amire még jobban rátesz egy lapáttal az, hogy A megmaradóról készült szobrok egyre több helyen megjelennek, még a vezetők irodájában lévő Időőröket ábrázoló kép mögött is, amit Loki "buktatott le". No meg hallhatunk egy hangfájlt, amikor Loki a jövőben van, és ezen a fájlon Kang hangját hallhatjuk, amelyen már a multiverzális háború után beszél, tehát bekövetkezett. Külön kiemeli Ravonnát, akivel úgy tűnik szövetséget kötöttek, de lehet, hogy egy másik variánsa a karakternek. Egyenlőre erről nem sokat tudunk. Ezáltal pedig szinte biztos, hogy két táborra fog szakadni a TVA: akik hűségesek maradnak, és akik nem. Ebből viszont rengeteg konfliktus alakulhat ki az évad során.

Az epizód nemcsak brutális kezdéssel kedveskedett, hanem még egy stáblista utána jelenettel is gazdagabbak lettünk, ahol Sylvie volt látható egy leágazott idővonalon 1982-ben, és a McDonald's-ban találja magát, amit egyébként az évad megjelenése előtt sokat promóztak, és ez nem volt véletlen. Sylvie-t nemcsak a kreditek után láthattuk, hanem Lokit ő lökte vissza a jövőben, és ennek volt köszönhető az is, hogy véget vetettek az ugrálásának az időben.

Érdekesség, hogy az első részben szinte majdnem mindent láttunk már, amit az előzetesekben bemutattak nekünk. Természetesen egy-két jelenet azért hátra van, de a nagyrészét homály fedi, így pedig ki tudja, hogy mi vár ránk a következő részekben.

VÉGSZÓ

Összeségében a Loki második évadának első része egy elképesztő kezdés volt, amely végig feszült és izgalmas tudott maradni. Úgy tűnik nem fog változni a színvonal az előző évadhoz képest, sőt ha így folytatják, akkor még meg is előzheti azt. Az agyunkkal pedig csak úgy játszik a sorozat, és minden apró mozzanatra alaposan oda kell figyelni.

8.5/10

Hirdetés


Disney+Jonathan MajorsKe Huy QuanLokiLoki 2. évadMarvelOwen WilsonSophia Di MartinoSorozatok 2023Tom Hiddleston

Képek forrása: Disney+

Hozzászólások

Még nem érkezett hozzászólás.