Star WarsMarvelVisszatekintőAlienTrónok harcaA Gyűrűk Ura

Hirdetés

Visszatekintő: The Expendables - A feláldozhatók 3.

A feláldozhatók harmadik része nem okozott csalódást.


babelzoltan Bábel Zoltán

2023. 09. 18. 00:00

Visszatekintő: The Expendables - A feláldozhatók 3.
Megosztás

Hirdetés

Nemrégiben megnéztük, hogy milyen volt a The Expendables - A feláldozhatók első-két része, hiszen lassacskán érkezik a franchise negyedik része, A feláldozh4tók. Megszokott módon folytatjuk a kivesézést, méghozzá értelemszerűen időrendi sorrendben a harmadik résszel, ugyanis a The Expendables - A feláldozhatók 3. kerül ma górcső alá.

Barney, a profi főnök már megszámlálhatatlan bevetést vezetett, rengeteg szövetségest szerzett, és ellenségei számát is szépen gyarapította, viszont akivel most kell megbirkóznia a veterán zsoldosnak, arra ő sem számított, hiszen váratlanul felbukkan Barney egykori társa, Conrad Stonebanks, akivel annak idején együtt alapították meg a Feláldozhatók csapatát. A tömeggyilkossá vált egykori csapattag egyszer már megmenekült Barney karmai közül, és most bosszúra éhes: végleg le akar számolni egykori bandájával, és célja, hogy kiiktassa a Feláldozhatókat, de Barney-nak is megvan a maga terve: fiatal zsoldosokkal frissíti a csapatot...

Úgy tűnik, hogy teljesen mindegy, hogy Stallone a rendező vagy nem, mert eddig az összes film teljesen megállta a helyét az akció műfajában. Természetesen a második rész kiemelkedő, köszönhetően a rengeteg ikonkius színész részvételének, de a harmadik epizód sem panaszkodhat, mert olyan új nevek tűnnek fel, mint Mel Gibson, Wesley Snipes, Antonio Banderas és Harrison Ford. Utóbbinak nincs akkora szerepe, mint Gibsonnak vagy Wesley Snipes-nak, azonban attól még emlékezetes része marad a franchise-nak a Drummert megformáló színész. Antonio Banderas pedig a film fő humor forrásává nőtte ki magát, néhol lehet egy kicsit idegesítő a személyisége, de a legtöbb beszólásán és magán a karakteren nagyon sokat lehet nevetni.

Wesley Snipes figurája nagyon kellett a csapatnak, akárcsak ha az erő viszonyokat nézzük, de maga a színész is remek részét képezi a franchise-nak. Egy pazar karakterről beszélünk, aki méltó a Dr. Halál névhez, mert senkit sem kímél és könyörtelen az ellenfeleivel, és egy igazi őrült. Ami Mel Gibsont illeti, ő a film antagonistája, és A feláldozhatók világának eddigi legjobb gonosztevője. Nemcsak kemény és kegyelmet nem ismer, hanem a régi Feláldozhatók csapatának is tagja volt, sőt az egyik alapítója is, tehát Barney Ross (Sylvester Stallone) és a Doki (Wesley Snipes) ismerik őt, amely egy nagy fordulat volt a két karakter életében, főleg miután Stonebanks (Mel Gibson) halálos sebet ejtett a csapat egyik tagján. Pazar választás volt Gibson a főellenség szerepére, egy igazi karizmatikus gonosztevő, akinek már a neve is (Conrad Stonebanks) rendkívül baljósan hangzik.

A harmadik részben szinte mindenki visszatér, akik az előző filmekben fontosabb szerepet kaptak, természetesen az egész csapat is, igaz egy-két karakter elsőre hiányzik, de később ők is csatlakoztak a buliba. A visszatérők továbbra is eszméletlen jól működő karakterek, és nélkülük bizony nem lenne ilyen jó ez a darab. A film végén pedig mindenki ott van, és segít Barney Rosséknak a mondhatni kisebb háborúban. Egyedül Bruce Willis Mr. Church-e nem szerepel a filmben, helyette hozták be Harrison Fordot.

A film egyik legfontosabb eseménye, hogy Stallone karaktere, Barney Ross új csapatot keres, ezzel leváltva a veterán zsoldosokat, amit nem vesznek jó szívvel. Szóval, új szereplőkkel is megismerkedhetünk, többek közt olyan színészek csatlakoztak a Feláldozhatókhoz, mint Kellan Lutz, Ronda Rousey, Victor Ortiz, Glen Powell, és a fentebb említett Antonio Banderas. Nem lehetne azt mondani egyik karakterre sem, hogy rosszak lennének, de egyértelműen a közelébe sem érnek az eredeti csapathoz, viszont szerethető figurák és a jövőben szerves részét képezhetik a franchise-nak, azonban erre utaló jel egyenlőre nincsen, mert nem szerepelnek a negyedik rész színészgárdájában, de cameo erejéig bármi megtörténhet.

A film kiválóan van felépítve és rendkívül dinamikus, egy unalmas perce sincs. Kiemelkedő helyszínekre látogatunk el, és változatos akció jelenetekkel bombáznak meg minket a készítők, amelyeknek a koreográfiájával nem lehet vitatkozni, ismét lenyűgöző és brutális pillanatokban lehet részünk.

Az pedig, hogy mi vár ránk a negyedik részben egy nagyon jó kérdés, csak remélni tudjuk, hogy lesz annyira minőségi, mint az eddigi három film, és egy dolgot lehet sajnálni, hogy nem pakolták tele még több akciófilm sztárral a negyedik felvonást, persze lehet telis-tele lesznek, de egyenlőre mi még ezt nem tudjuk. Valószínűleg mindenki örülne ha meglátná például Steven Segalt, de rengeteg nevet lehetne felsorolni, akiknek kötelező lenne szerepelni egy filmben, ahol csak úgy sorakoznak a nagyobbnál nagyobb nevek. 

Végszó

Összeségében a The Expendables - A feláldozhatók 3. nem okozott csalódást, és egy kimondottan szórakoztató akciófilm, ismét telis-tele sztárokkal és brutálisabbnál brutálisabb jelenetekkel, emellett pedig a franchise leghosszabb része lett. Apró negatívuma az új karakterek, akikkel lehet azonosulni, de az elején nem egyszerű feladat.

7.5/10

 

Hirdetés


The Expendables - A feláldozhatók 3. A feláldozh4tók Jason Statham Sylvester Stallone Visszatekintő

Képek forrása: IMDB

Hozzászólások

Még nem érkezett hozzászólás.