Star WarsMarvelVisszatekintőAlienTrónok harcaA Gyűrűk Ura

Hirdetés

Xenomorph hibridek

Íme, a legőrültebb hibridek a franchise-ból!


babelzoltan Bábel Zoltán

2024. 10. 10. 14:43

Xenomorph hibridek
Megosztás

Hirdetés

A Predalien minden bizonnyal a legismertebb hibrid az Alien-univerzumban, mivel az ikonikus Xenomorph rémisztő megjelenését ötvözi a kegyetlen Predatorral. Azonban a Predalien csak a kezdet, hiszen számtalan elképesztő Xenomorph hibrid létezik. Úgyhogy a mai nap elhoztuk nektek a legőrültebb hibrideket a franchise-ból.

XENO-SZÚNYOGOK

A Xeno-Szúnyogok tudományos kísérletek eredményeként jöttek létre, amelyek Xenomorph DNS-sel zajlottak a Tobler-9 bolygón. Ez a világ az emberek számára egy paradicsom volt, és a Weyland-Yutani „Jobb világokat építünk” kampányának ragyogó példája. Azonban itt helyezkedtek el a vállalat Xenomorph kutatásoknak szentelt laboratóriumai is. Miután az idegen lények kiszabadultak a fogságukból, az egész bolygó szenvedett ennek következményeitől. Amikor egy szintetikus csapatot küldtek, hogy Xenomorph mintát gyűjtsenek Tobler-9 eleste után, egy olyan laboratóriumba érkeztek, ahol véletlenül kiszabadították a szúnyogokat, amelyek Xenomorph DNS-sel voltak keresztezve. Az egyik ilyen Xeno-Szúnyog megcsípett egy embert, aki eleinte úgy tűnt, hogy túlélte, de később mutálódott és egy humanoid-szerű Xenomorph lénnyé. Ebben a formában a többi Xenomorph elfogadta őt saját fajtársukként. Az idegen lények számára ez nem volt más, mintha az illető egyszerűen egy Xenomorph gazdateste lett volna, hiszen így is, úgy is új tagot nyertek a fajuk számára. Tehát a Xeno-Szúnyog mutációt okozó csípése egy érdekes csavart ad a Xenomorphok szaporodásának.

TERMINÁTOR-XENOMORPH

Az Alien IV. - Feltámad a Halál eseményei után Ripley 8 akcióba lépett, amikor egy ősi ellenség, az emberiség számára hirtelen újra felbukkant: a Terminátor. Ennek a crossovernek a valóságában a Terminátor háborúval sújtott jövője valójában az Alien múltjában zajlott. Miután az emberiség legyőzte a Skynetet, a Weyland-Yutani prominens szereplővé vált, és megnövekedett az érdeklődés az emberi kolóniák létesítése iránt a távoli világokon. Azonban a történet felfedte, hogy a Terminátorok nem mindegyike került legyőzésre, és a megmaradtak közül néhányan új módot találtak nagyszabású visszatérésükre: összeolvadtak a Xenomorphokkal. A miniszéria végére a Terminátorok sikerrel jártak, hiszen életet adtak Terminátor-Xenomorph hibrideknek, amelyek erősebbnek és kegyetlenebbnek bizonyultak, mint bármi, amit a rajongók valaha is láthattak.

FEHÉR XENOMORPH

A Fehér Xenomorph hibrid az LV-695-nek az óriási, bogárszerű idegen lények megtermékenyítésnek az eredményei. Ezek a Xenomorphok nagyobbak, erősebbek és halálosabbak, mint az eredeti Xenomorphok, amit be is bizonyítottak az Alien Annualban bemutatott polgárháború során, amely a két alfaj között zajlott. Amikor a Fehér Xenomorphok megszülettek, nem éreztek kötődést ahhoz a kaptárhoz, amely létrehozta őket. Azonban először el kellett pusztítaniuk a meglévő Xenomorph kaptárat, ami polgárháborúhoz vezetett. Bár mindkét idegen alfaj megfagyott ezen a jeges világon, mielőtt az egyik teljesen kiirthatta volna a másikat, az olvasók láthatták, mennyivel nagyobbak és erősebbek a Fehér Xenomorphok az eredetiknél. Egyetlen ilyen lény képes szembeszállni egy teljes klasszikus Xenomorph horda ellen.

GYILKOS KROK XENOMORPH

Egy miniszéria végén Batman egy Xenomorph-kutató laboratóriumban találta magát, ahol felfedezte, hogy a tudósok Xenomorph DNS-t kevertek Gotham legőrültebb gonosztevőinek DNS-ével. Közöttük volt egy Kétarc Xenomorph, egy Méregcsók Xenomorph és egy Joker Xenomorph is. Azonban a leghalálosabb hibrid, akivel Batman végül szembenézett, az a Gyilkos Krok Xenomorph volt. A Xenomorph lényegében egy szuper izmos, zöld hibrid volt, amely Gyilkos Krok DNS-ének hatására még vadabbá vált.

JERI

Az Aliens: Stronghold bemutatta az olvasóknak azt a szintetikust, akit úgy készítettek, hogy pontosan úgy nézzen ki, mint egy Xenomorph, de nemcsak, hogy úgy néz ki, hanem effektíven az is. Jerit Xenomorph feromonokkal ültettek be, ami lehetővé tette számára, hogy szabadon járjon a kaptárban anélkül, hogy megtámadták volna. Jeri célja az volt, hogy bejusson abba a Xenomorph kaptárba, amely mellett egy tudományos kutatóközpontot építettek, hogy a tojásokat visszahozza a laborba. Jeri tökéletesen teljesítette a feladatát a történet során, amíg nyilvánvalóvá nem vált számára, hogy a tudósok közül néhányan gonoszak.

DR. REINSTÖT

Amikor egy őrült tudós, Dr. Reinstöt Xenomorph DNS-hez és egy Predator hajóhoz jutott, elindult Mega-City One felé. A tudós, a saját maguk által tenyésztett Xenomorphjaival együtt, arra készült, hogy minél több káoszt okozzon, és csupán Dredd bíró, illetve Predator szövetségese állhat a doktor útjában. Miután Dr. Reinstöt a vereség szélére sodródott, és tervei szinte meghiúsultak, és előhúzta az utolsó dolgot, ami a tarsolyában maradt. Dr. Reinstöt egy különleges szérumot injektált magába, amelyet Xenomorph DNS-ből állított össze, aminek a hatására hatalmas, pók-szerű Xenomorph Királynővé változott át.

ELDEN

Elden egy szintetikus volt, aki egy mentőcsapat tagjaként érkezett az LV-223-ra. Amikor ő és a legénység megérkeztek, felfedezték, hogy korábban a hold tele volt élettel, de nem a természetes módon. A 2012-es Prometheusban először bemutatott fekete anyag beszivárgott az LV-223 talajába, és megváltoztatta az egész planétát. Életet adott állatoknak, rovaroknak és a növényzetnek is. A küldetés során az egyik tudós talált egy kis mintát, és tesztelni akarta a mutáló tulajdonságait. Így egy fecskendőt szúrt Elden nyakába, amely az androidot Xenomorph-szintetikus hibriddé változtatta. Amikor a legénység később találkozott klasszikus Xenomorphokkal, Elden lett a vezetőjük.

ROVAREMBEREK

Az Aliens: Colonial Marines egy kiváló példa arra, hogy milyen hatalmas és furcsa az Alien mitológiája a képregényekben, mivel ez a sorozat felfedte, hogy a Xenomorph Királynő tojászsákjából származó Királyi Zselé, valójában megváltoztatja az embereket, akik túl sokat fogyasztanak belőle. Xenomorph hibridekké, vagyis „Rovaremberekké”, úgynevezett Bug-Menekké változtatja őket. Ezek közül a hibridek közül néhány összegyűlt, és egy őrült tudós, Ernst Kleist vezetésével egy kultuszt alapított, akit az ideális Xenomorph/ember hibrid létrehozása foglalkoztatott. Ezek a kultisták nemcsak fizikai Xenomorph tulajdonságokat vettek fel, hanem különleges kapcsolatot is kialakítottak az idegenekkel. A Királyi Zselé fogyasztása során az emberi elme összekapcsolódik a Xenomorph kaptárral. Azonban a Rovaremberek számára ez a kapcsolat tartóssá vált, és még telepatikus hatást is gyakoroltak a Xenomorphokra. 

KENNER HIBRIDEK

Az Aliens: Space Marines egy képregénysorozat volt, amelyet a Kenner Products által kiadott Alien játékfigura minden darabjához mellékeltek. Mivel a Kenner egy felnőtteknek szóló témán alapuló termékeket árult, a cégnek kreatív megoldásokat kellett találnia, hogy ezek a figurák vonzóak legyenek a gyerekek számára is. Így vált az Aliens: Space Marines a gyerekek számára a fő forrásává az Alien világának. Akik ezekkel a játékokkal játszottak, annak minden képregény elmagyarázta az egyes figurák hátterét, amelyek mindegyike egy Xenomorph hibrid volt. A Kenner Products kihasználta a Xenomorphok DNS-ét, hogy olyan történeteket alkossanak, amelyekben az idegenek különféle lényeket, például óriási sáskát, földönkívüli orrszarvút, idegen skorpiókat és hasonló lényeket termékenyítenek meg, majd életet adnak új Xenomorph hibrideknek, amelyek örökölték a gazdatest tulajdonságait.

ALIENS: WHAT IF...? HIBRIDEK

Az Aliens: What If...?-ben az olvasók egy alternatív valóságot láthatnak, ahol Carter Burke az 1986-os A bolygó neve: Halálban nem halt meg a Hadley’s Hope-on. Azonban ez messze nem az egyetlen dolog, ami érdekessé teszi ezt a sorozatot. A második számban Burke a saját szintetikusát küldi el az univerzumba, hogy keresgéljen Xenomorph tojások után. A rajongók bepillantást nyerhettek a szintetikus utazásaiba, és minden idegen világom, ahová a szintetikus eljutott, van egy Xenomorph hibrid, amelyek egyre borzalmasabbak, de egyben lenyűgözőek. Voltak például Xenomorph cápák és homokférgek is. 

Hirdetés


AlienAlien IV. - Feltámad a HalálAliens: Colonial MarinesAliens: Space MarinesBatmanEldenFehér XenomorphFilmekHorrorKépregényekMesterséges intelligenciaPrometheusSci-fiTerminátorXenomorph

Képek forrása: AvP Central

Hozzászólások

Még nem érkezett hozzászólás.