Star WarsMarvelVisszatekintőAlienTrónok harcaA Gyűrűk Ura

Hirdetés

Unalmas félelem: Az apáca 2. kritika

Nem ez lesz a legjobb darab a franchise-ban.


babelzoltan Bábel Zoltán

2023. 09. 14. 00:00

Unalmas félelem: Az apáca 2. kritika
Megosztás

Hirdetés

Ismét bővült a Démonok között-franchise, méghozzá az egyik legijesztőbb film kapott folytatást, Az apáca, azonban hiába volt szinte tökéletes az első rész, a második a közelébe sem ér.

A történet dióhéjban annyi, hogy egy francia lelkész megmagyarázhatatlan halált hal a saját templomában, azonban kiderül, hogy nem az övé az egyetlen különös haláleset. Valami elindult kelet felől, és egymás után szedi áldozatai, csak egy valaki van, aki szembenézett már egy ilyen erejű démonnal: az ártatlan, fiatal apáca, Irene nővér (Taissa Farmiga). A nagyhatalmú egyház ezért újból őt szemeli ki arra a lehetetlen feladatra, hogy harcba szálljon a démonnal, aki nem más, mint a nővér régi ellensége, Valak...

A film nagyon sok sebből vérzik, és egyáltalán nem meltó folytatása az első résznek, bátran ki lehet jelenteni, hogy a franchise egyik, ha nem a leggyengébb darabja. A történet érdekes lenne, de nem tudták jól megvalósítani, így pedig egy rettenetesen moton film lett Az apáca 2. Minden potenciál ott lapult benne, hiszen azt is remekül oldották meg, hogy miként térjen vissza Valak, de ez édes kevés ahhoz, hogy működjön a film.

A legnagyobb baj, hogy hiába a horror műfajába tartozik, egyáltalán nem ijesztő Az apáca 2. Vannak feszült pillanatok, és Valak azért továbbra sem a legbarátibb figura, de ezt a pár elemet leszámítva a horrorfaktor egyenlő a nullával. Telis-tele van nevetséges démoni elemekkel, amik már átlépnek egy határt, és nem meglepő, ha a néző nem tudja hova tenni az adott eseményt. Még a legkegyetlenebb és legőrültebb démon sem csinálna ekkora baromságokat, mint amiket a filmben láthattunk. 

A történetvezetés a legszebb szóval is rettenetes, szinte majdnem minden perce unalmas a filmnek, és rendkívül lassan indul be, de igazán be sem indul az alkotás. A karakterek teljesen üresek és semmilyenek, egyedül a két visszatérő karaktert lehet minimálisan értékelni, akiket Taisa Farmiga és Jonas Bloquet formál meg. Utóbbi karaktere egyébként a film fő pozitívuma, hiszen egy eléggé érdekes szereplőről van szó, akit még az első részben megszállt a démon és azóta benne rejtőzik, azonban ő maga ezzel nincs tisztában.

Remélhetőleg sokkal több lesz majd a készülő Démonok között-sorozatban, mert egyre jobban azt lehet érezni, hogy kezd kifulladni ez a franchise, pedig még sok lehetőség rejlik benne. A Démonok között harmadik része sem volt a legacélosabb, de mérföldekkel értékelhetőbb mozi volt, mint Az apáca 2. Kár lenne elrontani ilyen borzasztó darabokkal ezt az univerzumot, mert egy remek franchise-ról van szó.

Végszó

Összeségében Az apáca 2. egy borzasztóan unalmas és horrormentes horrorfilm lett, amiért fáj a szívünk, mert az első rész sikere után sokan bizakodva vártunk és egy apácás filmnek egyáltalán nem áll jól ez a környezet, ahol a film is játszódik, sokkal jobban működött az első filmben lévő helyszín. A film nem sikerült, de legalább a mozikban jól teljesít eddig. 

5/10

Hirdetés


Az apáca 2 Az apáca Démonok között Filmek 2023 Horror Jonas Bloquet Taisa Farmiga

Képek forrása: IMDB

Hozzászólások

Még nem érkezett hozzászólás.