Star WarsMarvelVisszatekintőAlienTrónok harcaA Gyűrűk Ura

Hirdetés

Mi történt Daviddel az Alien: Covenant után?

Az Alien: Covenant váratlan fordulattal ért véget...


babelzoltan Bábel Zoltán

2024. 10. 08. 10:17

Mi történt Daviddel az Alien: Covenant után?
Megosztás

Hirdetés

Michael Fassbender David névre keresztelt karaktere az Alien: Covenant után a franchise egyik főgonoszává is válhatott volna, de ez nem történt meg, hiszen nem folytatták a filmet. Ridley Scott visszatérése az Alien-franchise-hoz nagy szenzáció volt, bár a két előzményfilmje megosztotta a közönséget és a kritikusokat is egyaránt. Talán a stúdiónak már akkor gyanakodnia kellett volna, amikor a rendező folyamatosan azt nyilatkozta, hogy a Xenomorph lufi kipukkadt, és a saga új "szörnyet" igényel. Scott szerint az A.I., vagyis a mesterséges intelligencia sokkal félelmetesebb, így a rendező Michael Fassbender Davidjét szerette volna a Xenomorphok helyére állítani.

Davidet, akit már a kezdetekben olyan karakterként ábrázoltak, aki mély megvetéssel nézett azokra, akik őt programozták. A Prometheus végén Shaw és David útnak indultak, hogy felkutassák a Tervezők eredetét és azok otthonát, azonban a következő részben kiderült, hogy David megölte őket, beleértve Shaw doktort is. Az Alien: Covenant végén egy olyan folytatás előkészítését láthattuk, ahol David válik a legfőbb fenyegetéssé, azonban a film negatív fogadtatása után már sosem készült el a projekt. 

Az Alien: Covenant utolsó jelenetének nagy fordulata az volt, hogy Waltert a háttérben megölte David, és átvette a helyét. David célja, hogy tovább folytassa a tökéletes organizmus létrehozását. Ehhez azonban rengeteg emberi mintára van szüksége, amit bőségesen meg is talál a Covenant űrhajón, amelyen több ezer hibernált ember található.

A hajó még sok évre van úti céljától, az Origae-6 bolygótól, így az androidnak bőven lesz ideje tervei megvalósítására. A 2017-es film különleges abban a tekintetben, hogy két rövidfilmes folytatást kapott, amelyek tovább bővítették David történetét.

Az Alien: Covenant lemezes kiadásán szerepelt egy rövidfilm, amely David Weyland-Yutanihoz küldött üzenetét mutatja be, ahol a kísérleteiről és terveiről beszélt egy új faj létrehozásával kapcsolatban. Az is említésre került, elképzelhető, hogy Daniels az, akiből David a Xenomorph királynőt akarja létrehozni.

Az Alien: Covenant közvetlen folytatása soha nem készült el, de ez természetesen nem jelenti azt, hogy Davidet kitörölték volna a kánonból. David még a Marvel Alien képregénysorozatában is említést kapott, két szintetikus karakter révén. Az egyikük megjegyzi, hogy olvasta David filozófiai elmélkedéseit, aki úgy tűnik, hogy egyfajta messiássá vált a saját fajtája számára, az Alien: Covenant eseményei után eltelt évszázad alatt.

A képregénysorozat David sorsát rejtélyben tartja, de úgy tűnik, hogy tanításai és gondolatai az emberiségről és a szintetikus lényekről elterjedtek az univerzumban. Ha merészebbek akarunk lenni, akkor feltételezhetjük azt, hogy maga David állhat az 1979-es eredeti film eseményei mögött is. Ő lehetett az, aki először vezette rá a Weyland-Yutanit a Xenomorphok nyomára.

Nem meglepő, hogy David androidjának gondolatai a mesterséges intelligencia szabad akaratáról visszhangra találtak – még akkor is, ha ezzel az egész emberi faj megsemmisítését javasolta. Szavai akár Ash és Call karaktereit is inspirálhatták, akik szintén vegyes véleménnyel voltak az emberiségről.

Az Alien: Covenant promóciója során Ridley Scott rendkívül lelkes volt a franchise jövőjét illetően. A harmadik előzményfilmről azt pletykálták, hogy Alien: Awakening lesz a címe, és David Dr. Moreau-szerű kísérleteit mutatná be, miközben bosszúra szomjazó Tervezők vadásznak rá. Scott azt is javasolta, hogy akár két további film is készülhet, mielőtt az előzménytrilógia visszakapcsolódna az eredeti Alien-filmhez, belevezetve Ripley történetébe. Azonban a Covenant vegyes kritikákat kapott és a mérsékelt bevételek megakasztották Scott terveit. Reméljük egyszer elkészül egy hasonló projekt és lezárják az android történetét.

Hirdetés


AlienAlien: CovenantDavidFilmekHorrorMicheal FassbenderPrometheusSci-fiTervezőkXenomorph

Képek forrása: Fandom

Hozzászólások

Még nem érkezett hozzászólás.