Star WarsMarvelVisszatekintőAlienTrónok harcaA Gyűrűk Ura

Hirdetés

Fehér Xenomorphok

Bizony nem csak az általunk megszokott színben léteznek ezek a bestiák, hanem fehérben is


babelzoltan Bábel Zoltán

2024. 09. 24. 14:41

Fehér Xenomorphok
Megosztás

Hirdetés

Az Alien-világában több különleges fehér és albínó Xenomorph-típus is bemutatkozott. Létezésük oka többek között a DNS-k keveredése miatt örökölt emberi tulajdonságok, illetve környezeti tényezők. Ebben a cikkben elhoztuk nektek azokat a fehér Xenomorphokat, amelyek eddig megjelentek a franchise-ban, legyen szó bármely tartalomról.

FEHÉR XENOMORPH

Az Aliens vs. Predator: Deadliest of the Species képregénysorozatban a fehér hibridek egy új fajként jelentek meg, amelyet egy gazember alkotott meg. Ezek a lények a Xenomorphoktól, a Yautjáktól és az emberektől örököltek tulajdonságokat, de elsősorban a Xenomorphokra hasonlítottak. A savas vérrel büszkélkedő fehér hibridek intelligenciája meghaladta a hagyományos Xenomorphokét, némelyikük pedig képes volt a beszédre is. A Big Mama Predator és szövetségesei ellen ádáz harcot vívva ezek a hibridek félelmetes ellenfeleknek bizonyultak.

FEHÉR HIBRID KIRÁLY

A fehér hibridek élén a Hibrid Király állt, egy Predalienre emlékeztető, félelmetes teremtmény. Az emberektől örökölt beszédképesség birtokában a Hibrid Király összecsapott a Trófea Hatchlinggel, aki akkor született, amikor Ash Parnallra rávetette magát egy egyedi arctámadó. A Hatchling, amely Big Mama Predatorral szövetkezett, patthelyzetben harcolt a Hibrid Királlyal. Sajnos a fehér hibrid elpusztult, amikor a Montcalm-Delacroix et Cie égitestje felrobbant a Föld körüli pályán, így csak a Yautja szövetségese maradt életben, aki a harcot követően csatlakozott hozzá.

ALBÍNÓ DRONE XENOMORPH

James Cameron eredeti forgatókönyv-vázlatában Ripley Newt megmentésére irányuló útja során a Xenomorph-kaptárban albínó Drone-okkal is találkozott volna. Ezek a valamivel kisebb Xenomorphok fehér bőrrel és hosszú, rózsaszín nyelvvel rendelkeztek, amelyet a kaptárépítéshez és az áldozatok begubózásához használtak. Ezek a Drone-ok kevésbé voltak agresszívak, mint a Xenomorph harcosok, és leginkább a kaptár jólétéről gondoskodtak. Bár a költségvetési megszorítások és a forgatókönyv átdolgozása miatt nem valósították meg őket, viszont a NECA később kanonizálta a koncepciót az albínó Drone Xenomorph figurák kiadásával. 

ÚJSZÜLÖTT

Az Alien IV. - Feltámad a Halálban az Újszülött a világos bőrét Ripley 8-tól örökölte, aki Ellen Ripley klónja volt. Annak ellenére, hogy az Auriga Királynő volt az anyja, Ripley 8 genetikai hatása puha, páncél nélküli bőrrel, emberhez hasonló szemekkel, nyelvvel és orral ruházta fel az Újszülöttet. Az Újszülött rendkívül erős és egyetlen csapással képes volt elpusztítani egy Xenomorph királynőt, ami hamar az egyik legerősebb Xenomorph típusok közé sorolta. Az Újszülött kezdetben megmenekült, viszont Ripley végzett vele.

NEOMORPH

A Neomorph, a hagyományos Xenomorph elődje, akin hasonlóságokat fedezhetünk fel a Prometheusból ismert Deacon-nal. A Neomorphok fehér bőrrel rendelkeztek, és azután keletkeztek, hogy David a fekete anyagot kiengedte a Tervezők egy bolygójára. A Neomorphok hátrobbantóként jönnek a világra és nagyon fürgék, illetve vastagabb bőrrel rendelkeznek, mint a hagyományos Xenomorphok, és azt is fontos kiemelni, hogy nincs belső szájuk. A Neomorphok létrejöttéhez nincs szükség arctámadókra, hanem spórak fertőzik meg az áldozatot és utána indul a jól ismert folyamat. Ezekből a lényekből kettőt is láthattunk az Alien: Covenantban, illetve feltűntek az Aliens: Fireteam Elit videójátékban.

KÓROKOZÓ KIRÁLYNŐ

A franchise idővonalán 2202-ben a Kórokozó királynővel a gyarmati tengerészgyalogosok találkoztak az LV-895-ön. Egy halálos idegen kórokozók által megváltoztatta színét fehérre, védőpáncélt, éles tollakat, világító foltokat és egy bunkószerű karral rendelkezik. A hagyományos királynőkkel ellentétben ő nem tudott szaporodni, viszont sokkal mozgékonyabb és agresszívabb volt, sőt, még falakra is képes volt felmászni. Rendelkezett tüzelésre alkalmas tollakkal és képes volt savat szórni. Ez a lény szintén feltűnt az Aliens: Fireteam Elit videójátékban.

FEHÉR MATRIARCHA KIRÁLYNŐ

A DNS-manipulációval vagy albínó pigmentekkel megváltoztatott Xenomorph-típusokkal ellentétben a BG-386-on lévő Matriarcha királynő az öregsége miatt lett fehér-szürke színű. Több mint ezer éves volt, akit a Ragadozók fogságba ejtettek, és több évszázadon át tojásokat kellett raknia. Idős bőrén repedések és barázdák voltak.

SUGÁRZOTT XENOMORPH

A kiterjesztett univerzumban már nem egyszer visszatértek Hadley's Hope-ra, annak ellenére, hogy a robbanás révén nem éppen a lehbarátibb a légkör. Az Aliens: Aftermathban, körülbelül 35 évvel A bolygó neve: Halál eseményei után, Cutter Vasquez - Jenette Vasquez unokatestvére - egy csoportot vezetett az LV-426-ra. A kolónia maradványai között találkoztak egy Sugárzott Xenomorphfal, amely a légköri sugárzáshoz alkalmazkodott és átalakult. Ez a félelmetes teremtmény rendkívül halálosnak bizonyult, és mindent, amihez hozzáért, megolvasztott. A csúcspontot jelentő összecsapásban Cutter Vasquez és az idegen végül elpusztult.

HETES SZÁMÚ XENOMORPH

A Hetes Számú Xenomorph az Aliens: Infiltratorban a Pala állomáson a fekete anyaggal végzett kísérletek során fehérré változott. Mivel egyedülálló módon telepatikus kapcsolattal rendelkezett más idegenekkel, a Hetes Számú képes volt a harcokban parancsolni nekik. Bár nem vett részt közvetlenül a harcban, a Hetes Számú elpusztult, amikor a túlélők robbantottak az állomás siklóhangárjának közelében.

GOTHAM CITY FEHÉR XENOMORPHJAI

A Batman/Aliens II-ből ismert fehér Xenomorphot majdnem egy évszázadon át egy Gotham City alatti titkos laboratóriumban tartották bezárva, amíg az építőmunkások véletlenül ki nem szabadították. A hosszú földalatti bezártság miatt a bőre fehérré vált. A lény az Arkham Elmegyógyintézetben keresztezte útját Dr. Fortune-nal, aki a fogoly DNS-ét felhasználva új hibrid Xenomorph fajokat hozott létre, köztük egy Joker Xenomorphot is. Ezek a hibridek szintén sápadt bőrrel rendelkeztek, tudtak beszélni, ruhát viselni, és még emberi fegyvereket is használtak.

ELDEN

Elden egy emberszerű androidként kezdte pályafutását, akit később befecskendeztek a fekete anyaggal. Ahelyett, hogy fekete lett volna, Elden fehér lett. A vegyi anyag gyors mutációkat okozott, még a hozzá hasonló gyárilag gyártott androidokban is. Bár Elden valójában nem vált Xenomorphá, mutációi a Xenomorph faj tulajdonságait kezdték átvenni. Megnyúlt fejet, exoskeletont és éles karmokat fejlesztett ki, és egyfajta android Xenomorphá alakult át.

LV-695-ÖS XENOMORPH

Az Alien: Thawban az LV-695-ön állomásozó tudósok egy csapata érdekes felfedezést tett: egy fehér arctámadót találtak. A hírre a Weyland-Yutani reagált, és a vállalat képviselői megérkeztek, hogy biztosítsák a példányt. A helyzet azonban baljós fordulatot vett, amikor az egyik képviselő áldozatul esett egy árctámadónak, ami megtermékenyítéshez vezetett. Ezt követően megjelent a fehér Xenomorph, amk kíméletlen gyilkológéppé vált. A fehér Xenomorph intelligensebbnek bizonyult, mint a hagyományos Xenomorph, és a történet csúcspontján megküzdött fekete testvéreivel. A lény háttértörténetét az Alien: Annual-ban fedték fel, és kiderült, hogy egy fehér bőrű és négylábú pókszerű lénytől származik.

IVADÉK

Az Alien: Romulusban feltűnt új variáns, az Ivadék, egy fejlettebb és Xenomorph jelzőkkel megáldott lény, amely még félelmetesebb és veszélyesebb. Az Ivadék rendkívül gyors, intelligens és rugalmasan alkalmazkodik a környezetéhez. Külső megjelenése és viselkedése rendkívül vad. Az Ivadék végül a film végén elpusztult.

Hirdetés


A bolygó neve: HalálAlienAlien: RomulusAlien IV. - Feltámad a HalálDrone XenomorphEldenFehér XenomorphFehér hibrid királyFilmekHetes számú XenomorphHorrorIvadékJames CameronJoker XenomorphKórokozó királynőMatriarcha királynőNeomorphRidley ScottSci-fiSorozatokSugárzott XenomorphXenomorphÚjszülött

Képek forrása: Fandom

Hozzászólások

Még nem érkezett hozzászólás.