Star WarsMarvelVisszatekintőAlienTrónok harca

Hirdetés

Na ez már valami! - The Walking Dead: Daryl Dixon 5. rész

Daryl újabb nagy bajban találja magát és a szálak is összeértek.


babelzoltan Bábel Zoltán

2023. 10. 11. 00:00

Na ez már valami! - The Walking Dead: Daryl Dixon 5. rész
Megosztás

Hirdetés

Utolsó előtti, azaz ötödik epizódjával jelentkezik a The Walking Dead: Daryl Dixon című spinoff sorozat, amely végre nem egy monoton és elnyújtott rész volt, és rendkívül sok minden történt a legújabb epizódban, sőt még egy cameo részesei is lehettünk.

A cikk további része spoilereket tartalmaz az ötödik részből!

Az AMC szokásához híven ezt a sorozatot is úgy építi fel, mint a többit: az első rész egy brutál jó kezdést kínál, majd egyre inkább ellaposodik a történet, viszont az utolsó két rész mindig pazarra sikerül, és eddig a Daryl Dixonnál is ezt lehet érezni, tehát az ötödik epizód nem okozott csalódást, és tömérdek kérdésünkre megkaptuk a régóta várt válaszokat, amelyek pazarul meg is állják helyüket a történetben.

A sorozattal kapcsolatban még mindig az volt a legnagyobb kérdés, egészen az ötödik részig, hogy Daryl mégis hogyan került Franciaországba? Erre meg is kaptuk a választ, és hihetetlen részletességgel mutatták be nekünk, szóval a cselekmény nagyrésze a múltban játszódott a legújabb epizódban, de a fő történtetszál is természetesen folytatódott.

Daryl annak köszönhette, hogy távol került otthonától, hogy benzint keresett. Útja során összefutott egy fazonnal, aki felajánlotta neki, hogy segít az üzemanyag ellátásában, ha kóborlókat hoz a csapatának. Később összetűzésbe került az egyik taggal, mert megölte azt a fiút, akinek Daryl segített. Ennek köszönhetően pedig mind a két szereplőt fogolyként/eledelként szállították fel egy hajóra, ahol utóbbi szó értelmében arra szolgáltak volna, hogy a kóborlókkal etessék meg őket. Mi nézők tudjuk, hogy Daryl szinte mindent túlél és természetesen ebből a szorult helyzetből is sikerült kimásznia. Miután elkötött egy mentőcsónakot, Franciaország partjaira sodródott.

Viszont adódik a kérdés, hogy miért kell bárkinek is ennyi élőhalott? Emlékezzünk csak vissza a harmadik részben látott kísérletre a Maison Meré-ben, ahol egy "szuperzombi" volt látható, az átlagnál sokkal erősebb kóborló. Értelemszerűen a kísérletek miatt volt szükség ennyi zombira, és még a harmadik epizódban látott tudós is tiszteletét tette a legújabb epizódban. Ez egy fölöttébb érdekes elem a történetben, amiben irgalmatlan sok potenciál rejlik, és csak remélni tudjuk, hogy akár a következő évadban, vagy valamely másik projektben ki fogják bontani bővebben a kísérleteket és hogy mi a pontos célja Genetnek a kísérletekkel.

Az erősebb élőhalottak szerepe közel sem ért véget az epizód során, mert Daryl múltbéli és jelenkori történéseiben is szerepeltek, és meg kellett ellenük küzdenie a címszereplőnek. Az egyik harcnál sikerrel járt, viszont a másik végeredményére a jövő hétig kell várnunk, de szerintem nem mondok újat azzal, ha győztesen távozik a csatatérről, amiről az utolsó rész minimális betekintője is árulkodik.

Daryl és Laurent célja az volt a részben, hogy eljussanak a Fészekbe, és valószínűleg továbbra is ez lesz a küldetésük, azonban beütött a krach. Az ifjú egy iszonyat felelőtlen döntést hozott: elkötötte a hajót, amivel utaztak volna tovább, így pedig teljesen reménytelen lett a helyzetük főleg, miután el is fogták őket Genet emberei. Ennél a pontnál értek össze a szálak, és itt találkozott egymással az összes főbb karakter, jók és gonoszok is egyaránt. 

A nagy találkozásnál mindenki ott van: Daryl, Laurent, Isabelle, Codron, Genet, Quinn, a harmadik részben megismert új csoport tagjai, de még Quinn "második" barátnője is, Anna. Utóbbi elárulta Quinnt, amit valljuk be teljesen meg lehet érteni, ezáltal pedig a férfit is bebörtönözték, akárcsak Darylt. A címszereplőnek nem lesz egyszerű dolga, de ez elmondható szinte az egész brigádra. Egyedül Isabelle és Laurent sorsa talán a legtisztább, hiszen őket nem bántották, Laurentre pedig továbbra is Megváltóként tekintenek. 

Az epizód múltbéli cselekménye során egy nagyon érdekes és meglepő dolgot hallhattunk. Részesei lehettünk egy cameo-nak hang formájában, hiszen Daryl Carollal beszélt, aki azt mondja barátjának, hogy: ... visszajött. De vajon ki jöhetett vissza? Nagy eséllyel Rickre gondolhatott, de akár Morgan is ott lehet a lehetséges válaszok között. Reméljük erre minél előbb választ fogunk kapni, mert ez egy olyan dolog, amely sok rajongó fantáziáját megindíthatja, és egészen biztos, hogy számtalan teória fog erről készülni. Továbbá Genet gondolatai is a maga módján érdekesek Új Franciaországról, Daryléknek pedig nem lesz könnyű feladat megállítani őt, amely valószínűleg a következő évadban fog teljesen bekövetkezni. 

VÉGSZÓ

Az epizódban végre történt valami és nem éreztem azt, hogy el van nyújtva a történet, mint a korábbiakban. Esemény és akciódús volt, összeértek a szálak, és izgalmas finálét vetít előre nekünk. Egy igazi The Walking Dead rész volt az ötödik, és csak sajnálni lehet, hogy mindig a végére indulnak be az események. A múlt és a jelen közti párhuzamok is remekül működtek, szóval minden meg van ahhoz, hogy remek befejezést kapjon az első évad.

8/10

Hirdetés


AMCNorman ReedusSorozatok 2023The Walking DeadThe Walking Dead: Daryl Dixox

Képek forrása: AMC / The Walking Dead

Hozzászólások

Még nem érkezett hozzászólás.