Star WarsMarvelVisszatekintőAlienTrónok harca

Hirdetés

John Wick nélkül is működik? - A Continental: John Wick világából 1. rész kritika

Nézzük, hogy sikerült a John Wick-franchise első spinoffja tartalma.


babelzoltan Bábel Zoltán

2023. 09. 26. 00:00

John Wick nélkül is működik? - A Continental: John Wick világából 1. rész kritika
Megosztás

Hirdetés

Az új generációs akciófilmek kiemelkedő univerzuma, a John Wick is már teljesen kinőtte magát egy nagy franchise-zá, hiszen pár napja debütált az első spinoff sorozat, A Continental: John Wick világából néven, amely nevéből érthető módon a Continental Hotelre fókuszál és a '70-es évek New Yorkjába kalauzolnak el minket a készítők, a Hotel korai éveire, ami már egyből kecsegtető, főleg hogy a fiatal Winstont állítják be a történet központi szereplőjévé. Nézzük, hogy sikerült a három részes minisorozat első része.

 Spoilerek is előfordulhatnak a következőkben!

Ahogy az ismert nem ez lesz az egyetlen spinoff a franchise-ban, hiszen 2024-ben érkezik a Ballerine című film Ana de Armas főszereplésével, ahol a hírek szerint Keanu Reeves is visszatér, mint John Wick. A Continentalban értelemszerűen nem szerepel a karakter, viszont rengeteg olyan szereplőt vehetünk szemügyre, akikkel már találkoztunk a filmek során, viszont a szériában a fiatal énjüket ismerhetjük meg. Ilyen karakter például a fentebb említett Winston és Charon, akit a John Wick-filmekben a néhai Lance Reddick formált meg, a szériában pedig Ayomide Adegun, és már a fiatal éveiben is az a szerepe, amit jól megszokhattunk.

Ami a fiatalabb Winstont illeti, nagyon jól áll a sorozatnak, hogy ő lett a főszereplő, nagyon érdekes és egy igazán összetett karakterről beszélünk, akihez kiváló választás volt Colin Woodell. A színész remekül hozza a karizmatikus karaktert, aki már a '70-es években is nagy üzletember volt, és szinte mindenhol voltak emberei, sőt azt is megtudtuk az első epizód folyamán, hogy Winstonnak van egy testvére is, aki miatt eléggé nagy katyvaszba kerültek, hiszen ellopott egy rendkívül értékes tárgyat a Continental jelenlegi vezetőjétől, azonban a csavar az az, hogy a testvérpár kiskoruk óta nem tartják egymással a kapcsolatot, szóval újra találkoztak, ami nem ment zökkenőmentesen, főleg hogy Frankie önfeláldozó módon megmentette élettársát és testvérét, hogy ne üldözzék őket, hiszen Cormacnak (a hotel vezetője) csak Frankie volt a célpontja. A halála nagyon drámai volt, és eléggé váratlanul érheti a nézőket is, hogy életét vesztette, és ezzel semmi sem lett megoldva, sőt most fognak kezdődni az igazán izgalmas és meghökkentő dolgok, mert Winston és Frankie barátnője nem fogja ezt ennyiben hagyni, és bosszúra szomjaznak.

Emellett eszméletlen sok új karaktert tárnak szemünk elé a készítők, amit először úgy érezhetünk, hogy túl sok, és valójában ez egy apró negatívum, viszont a másfél órás első részben jól mozgatják a szereplőket, és csak egy kicsit van meg ez az érzés az emberben. Találkozunk egy gyilkos ikerpárral, akik brutálisan néznek ki és csak ráz minket a hideg, ha meglátjuk őket. Mellettük még megismerhetünk egy fekete testvérpárt, akik Winstonéknak segítenek, és még elképesztő mennyiségű karakter van jelen, viszont van egy, akiről nem szabad megfeledkezni, ő pedig nem más, mint a Mel Gibson által megformált Cormac O'Connor. Cormac a sorozatban a Continental hotel vezetője, akinek nagyszerűen áll a szerep. Karaktere alig ismeri a kegyelem szót, és mindent megtesznek annak érdekében, hogy visszaszerezze az ellopott tárgyat, amit egyébként Frankie halála után sem tudtak, hiszen a ládikóban nem az volt, amire számított. Érdekes, hogy Gibson elvállalta ezt a szerepet, azonban nagyon jól tette, és emlékezetes része marad a John Wick-franchise-nak, ez egészen biztos.

A sok változatos és összetett karakter mellett elképesztően nagy erőssége a sorozatnak, az első rész alapján, az 1970-es évek New Yorkjának ábrázolása. Csodálatos, ahogy ezt a szemünk elé tárják, és teljes mértékben átélhetjük a gengszter életérzést, ahol sosem lehetünk biztonságban a szemetes és kegyetlen utcán. Brutális pillanatoknak lehetünk szemtanúi az utcai jeleneteknél, de ez az összes többi akciójelenetre igaz, amely talán még a filmekben látottaknál is tud durvább kivégzéseket mutatni, ez pedig nagyon jól áll a sorozatnak.

A széria mindössze egy évadot és három részt fog megélni, de nem kell csüggedni, mert az epizódok hosszúsága nagyjából másfél órásak lesznek, de az sem lepne meg, ha a lezáró rész még több lenne. Szóval kevés epizódot kapunk, de annál több történést sűrítenek bele, amiért egy kicsit fájhat a szívünk, mert még sokáig el lehetne nézni a 70-es évek New Yorkját ebben a franchise-ban. A legnagyobb negatívum pedig az, hogy egyáltalán nincs John Wick hangulata a sorozatnak, ez szinte teljesen egyenlő a nullával. Első nézésre iszonyat furcsa lehet a nézőknek, azonban a rész folyamán teljesen hozzá lehet ehhez szokni, viszont ha a John Wick világban vagyunk, akkor legalább érezzük is azt.

VÉGSZÓ

Összeségében A Continental: John Wick világából 1. része egy ígéretes kezdés volt, és megvan benne a potenciál, hogy kiemelendő sorozattá váljon, azonban a John Wick névhez szinte semmi köze, karaktereit és a hotelt leszámítva. Kíváncsian várjuk a következő epizódot, amely már az utolsó előtti lesz. Eddig is izgalmas és hihetetlen volt, hogy mennyi minden történt, de még csak most jön a java. Mel Gibsonból pedig még többet akarunk látni!

8/10

Hirdetés


A Continental: John Wick világábólColin WoodellJohn WickKeanu ReevesMel GibsonPrime VideoSorozatok 2023

Képek forrása: Prime Video

Hozzászólások

Még nem érkezett hozzászólás.