Star WarsMarvelVisszatekintőAlienTrónok harca

Hirdetés

Statham ismét nem kímél: A méhész kritika

Cápák után a méheké a főszerep.


babelzoltan Bábel Zoltán

2024. 01. 29. 00:00

Statham ismét nem kímél: A méhész kritika
Megosztás

Hirdetés

Jason Statham mondhatni az "új" Liam Neeson, mivel kifogyhatatlan az izgalmas és eszeveszett akciófilmes koncepciókból. Persze a jóból is megárt a sok - ahogy az előbb említett színésznél is - azonban ezek a filmek mindig jó kikapcsolódást tudnak nyújtani a zsáner kedvelőinek. Statham tavaly is (2023-ban) több alkotásban vállalt főszerepet, többek közt az inkább komikusnak nevezhető a Meg 2. - Az árokban, a Fortune hadművelet - A nagy átverésben és a felejthető, nyugdíjazható Feláldozh4tókban. A 2024-es esztendő egy őrült címmel hívogat minket az újabb Statham-mozira, méghozzá A méhész személyében. A történet röviden annyi, hogy egy férfi egyszemélyes, brutális bosszúhadjáratának tétje országos szintűre nő, miután kiderül róla, hogy korábban a Méhészek néven ismert befolyásos és titkos szervezet ügynöke volt.

Tehát a címet többféleképpen is lehet értelmezni, és mindkét variációnak van értelmes jelentése. Statham valóban egy méhész, aki tartja és tenyészti is őket, azonban részt vett a szigorúan titkos Méhész programban is, tehát egy volt titkos ügynökről van szó. A karakter innen hozta magával kiváló harci tudását és ezért fél tőle szinte mindenki a filmben. Stathamnek remekül áll ez a szerep - és az ehhez hasonlók - akit mindig jó látni ilyen figurák bőrében. Valószínűleg kifogyhatatlan és megunhatatlan lesz az efféle film a színésztől, de ezt mi egyáltalán nem bánjuk, mert bármennyire is lehet szidni és nem szeretni, az igazi Statham-rajongók imádni fogják minden egyes alkotását és az ilyen típusú filmek mondhatni, hogy bűnös élvezetek az ember számára, mert "olyan rossz, hogy már jó" - ez különösen a Meg-filmekre jellemző. A méhész esetében azonban más a helyzet, mivel nemcsak az alap koncepció és a főszereplő érdemel dicséretet, hanem ezen kívül még jó pár elem a pozitív oldalt erősíti.

A színészek remekül lettek kiválasztva és a nekik szánt karakterek szintén jól vannak megírva. Olyan nevekkel van dolgunk, mint például az Oscar-díjas Jeremy Ironsszal és a feltörekvő Josh Hutchersonnal, aki egyre több filmben kap szerepet - például a tavaly megjelent Öt éjjel Freddy pizzázójában - (meg persze az előbb már említett Jason Statham). Mindkét színész hibátlanul hozta a szerepet, Jeremy Irons figuráján pedig nem meglepő, ha folyton nevetünk, kiváló poénokat írtak a karakteréhez.

A történet nem nevezhető igazán dinamikusnak, mivel vannak kevésbé érdekfeszítő szálak a filmben, különösen a rendőrök cselekménye. Persze, ezek fontos elemek, hogy megértsük a hátteret, azonban izgalmasabb jelenetekkel is ki lehetett volna egészíteni a másodlagos eseményeket. Továbbá a harcok rendkívül kemények, kreatívak és véresek, Statham pedig senkit sem kímél az összecsapások során. 

Hirdetés


A méhészAkciófilmFilmek 2024Jason Statham

Képek forrása: IMDB

Hozzászólások

Még nem érkezett hozzászólás.