Star WarsMarvelVisszatekintőAlienTrónok harca

Hirdetés

Őskáosz: Meg 2. - Az árok kritika

Már az első film sem vette magát komolyan, de a második teljesen hülyét csinál magából.


babelzoltan Bábel Zoltán

2023. 08. 29. 00:00

Őskáosz: Meg 2. - Az árok kritika
Megosztás

Hirdetés

2018-ban ismét kaptunk egy "szörnyfilmet", csak most annyi volt a különbség, hogy a főszerep a Megalodonoké és Jason Stathamé volt, aki ha nem szerepelt volna a filmben, valószínűleg senki sem nézte volna meg. Az első rész egy bűnös élvezet, mert mindenki élvezi a zs-kategóriás filmet, pedig egy rettenet, azonban a második rész, a Meg 2. - Az árok még rettenetesebbnek nevezhető, de szintén szórakoztató, és a legnagyobb hibája, hogy egyáltalán nem veszi komolyan magát. Persze az első rész sem tette, de Az árok képes sok helyen túlzásokba esni és ellentmondani magának.

A történet dióhéjban annyi, hogy egy kutatóhajónak a két legkeményebb búvára (Jason Statham és Wu Jing) már nemcsak a víz mélyén, örök sötétben élő és rejtőzködő őscápákkal kénytelen szembenézni, ugyanis mások is vannak odalenn: egy önző bányavállalat magának akarja az óceánfenék különleges kincseit, és legalább olyan kegyetlen, mint a mélység ragadozói. A kutatóhajó két tűz közé szorul a víz alatt, és nem tudják, hogy az őscápák vagy az emberek lesznek a nagyobb falatok, dee az biztos, hogy ha életben akarnak maradni, akkor gyorsabbnak, ravaszabbnak, bátrabbnak kell lenniük mindenkinél, miközben több ezer méter mélyen vannak a víz alatt.

A második résznek valóban az a legnagyobb hibája, hogy teljesen hülyét csinál magából és rengeteg ostobaság van benne, amely néha sok tud lenni. Gondoljunk csak a film elején lévő partra kiugró Megre, de nem csak ez az egyetlen ilyen badarság. Sokszor ellentmond magának a film és megszegi azt a szabályt, amit az előző részben meghozott, ezáltal pedig teljesen elveszti azt a minimális komolyságát is a film, ami van neki. Ez egyébként az első filmre is igaz, mert egy rettentően érdekes filmet, teszem azt franchise-t, lehetett volna megalkotni, ami nagy komolysággal bír, de a készítők úgy gondolták, hogy inkább a vígjátékra akarnak hajazni. 

A filmben nagyon érdekes technológiai fejlődést vehetünk észre, amelynek segítségével olyan ruhákat tudtak megalkotni, amivel teljesen le tudnak menni a víz fenekére. Amikor ezt a jelenetsort látjuk, akkor felfedezhetjük a vízi élővilágot is, ami hihetetlen milyen érdekes, és mindig ilyenkor kezd el fájni az ember szíve, mert ez alapjáraton egy érdekes dolog, hogy mik lapulhatnak az óceánok és a tengerek alatt, de sajnos a Meg-franchise a hülyeségre építkezik és nem él ezzel a ziccerrel, de ha emellett eltekintünk, akkor egy szórakoztató tud lenni. 

A karaktereket nagyon nem találták el, ez főleg az új karakterekre igaz, egyikkel sem lehet igazán azonosulni és jelentéktelenek. A visszatérő színészeket nagyon jó volt látni, és ők továbbra is ugyan azt tudják nyújtani, mint az első részben és teljes mértékben szerethető figurák, sőt DJ még jobb, mert nagyobb szerepet kapott a filmben, és megtudhatjuk, hogy nem csak egy kocka, aki a számítogépes renszerekért felel, hanem egy kőkemény figura, aki nem fél szembeszállni senkivel sem. A poénjai pedig mindig nagyon ütnek, a többi karakter beszólásai vagy viccei pedig eleggé gyatrák és a néző érzi magát kellemetlenül, miközben hallja ezeket a mondatokat.

A filmben több őslényt is láthatunk, nem csak Megalodonokat, igen ők már hárman támadnak és Statham természetesen legyőzi őket, hanem szemügyre vehetünk egy óriás polipot, aminek több képernyőidőt is szánhattak volna, de a film elején egy T-rex is beköszön és még más érdekes állatot láthatunk, aminek azért valahol lehet örülni, ha már a film nem sikerült igazán. 

Végszó

Összeségében a Meg 2. - Az árok egy borzasztó nagy káosz, amiben vannak izgalmas pillanatok, de sajnos a hülyeségek és a szabály felrúgások elronjták a filmet. Az előzetes többet ígért, és sokan örültek, hogy folytatást kap az első film, de ezt nem lehet bűnös élvezetnek sem nevezni, ahogy a Meg - Az őscápát. És ha Jason Statham sem lenne benne a moziban, akkor még ennyire se lehetne értékelni ezt az alkotást.

6/10

Hirdetés


Ben WheatleyFilmek 2023Jason StathamMegMeg 2. - Az árok

Képek forrása: IMDB

Hozzászólások

Még nem érkezett hozzászólás.