Star WarsMarvelVisszatekintőAlienTrónok harca

Hirdetés

A legnagyobb Xenomorphok

Az egyik még Batmannel is találkozott. Íme, a legnagyobb Xenomorphok!


babelzoltan Bábel Zoltán

2024. 09. 03. 09:55

A legnagyobb Xenomorphok
Megosztás

Hirdetés

A Xenomorphok sokféle formában és méretben léteznek, gyakran a gazdatest típusától függően. Míg a nagyobb idegenek agresszívabbak és erősebbek lehetnek, a kisebb társaik fürgébbek, de ugyanolyan halálosak. A cikkben elhoztuk nektek az Alien-franchise-ban megjelenő legnagyobb Xenomorphokat. Fontos leszögezni, hogy a cikkben a bővített univerzumból is lesznek bestiák, tehát nemcsak a filmeket vesszük alapul.

ALFA HARCOS XENOMORPH

Az Alfa Harcos egy emberből született, nagyméretű Xenomorph, aki mind méretben, mind tapasztalatban hosszabb idő alatt nőtt meg, mint a fiatalabb Xenomorphok. Ők a kisebb Xenomorph-csoportok vezetőinek számítanak, és gyakran veszik fel a harcot a veszélyesebb prédákkal, például a Predatorokkal vagy a Tervezőkkel. Az Alien vs. Predator című filmben szereplő Grid Alien alfának tekinthető, mivel megölt 2 Yautját, és később látták, hogy egy csoportot is vezet. Az Alien: Isolation fő Xenomorphja egy másik, aki több hétig életben volt, és számos embert ölt meg. 

GORILLA XENOMORPH

A gorilla csak úgy, mint az ember, életképes gazdatest a Xenomorphok számára. Mivel zsákmányuktól vesznek át tulajdonságokat, a keletkező idegenek nagyobbak, terjedelmesebbek és hajlamosak mind a négy végtagjukon járni. Fizikai erejük nagyobb, mint a hagyományos Xenomorphoknak, de intelligencia terén nem a legacélosabbak. Az első gorilla Xenomorph Kenner-figuraként jelent meg a 90-es években egy Space Marines mini-képregény kíséretében Aliens: Jungle Attack címmel. A Gorilla Xenomorphok megjelentek az Aliens: Infestation játékban is, és az Alien: The Cold Forge könyvben is említésre kerültek, bár ott a legtöbb Xenomorphot csimpánzokból tenyésztették ki.

PREDALIEN

A Predalien egy Predatorból született Xenomorph. Az így keletkezett idegen örökli a Yautja méretét, agresszivitását és haját, illetve állkapcsát is. A Predalienek nagyobbak és keményebbek, mint a hagyományos Xenomorphok, de kisebbek, ha például a Praetoriánusokhoz hasonlítjuk őket. A Predatorok a legnagyobb sértésnek és förtelemnek tartják őket, ezért gyorsan levadásszák őket. A Predalienek a legtöbb Aliens vs. Predator játékban és mindkét filmben megjelentek, illetve csak néhány képregényben.

ÚJSZÜLÖTT

Az Újszülött egy egyedi Xenomorph-típus volt, amelyet kizárólag az Alien IV. - Feltámad a Halál című filmben láthattunk. A bizarr variáns a klónozott királynő méhéből született és kezdettől fogva hatalmas volt. Az Újszülött nagy fizikai erőt képviselt, de emellett erős érzelmet is táplált anyja, a Ripley-klón iránt. Ez a zavarba ejtő Xenomorph soha nem érte meg a felnőttkort, mivel az előbb említett nő megölte és kiengedte a világűrbe.

PRAETÓRIÁNUS

A Praetoriánus a királynő testőre és méretét tekintve majdnem megegyezik a királynővel. A Praetoriánusok kizárólag az Aliens vs. Predator videójátékokban bukkannak fel, ahol a tengerészgyalogosok és a Predatorok kemény ellenségeiként, illetve a játék közepén lévő bossként vannak bemutatva. Röviden felbukkannak az Aliens: Female War képregényben is, ahol az Anyakirálynőt őrzik. Utaltak egy olyan érdekességre is, hogy egy közönséges Xenomorph szükség esetén képes átalakulni királynővé vagy Pretoriánussá.

KROKODIL XENOMORPH

A Krokodil Xenomorph a Batman vs. Aliens képregényben bukkant fel, amely bődületesen nagy volt, még a Praetóriánusoknál is nagyobb. Hatalmas farkát és hosszúkás állkapcsát attól a nagy krokodiltól örökölte, amelyet egy arctámadó termékenyített meg. Bár a Batman vs. Aliens nem tekinthető kánonnak, azért valljuk be érdekes lenne látni egy efféle változatot. A történet során Batman bajba került, amikor ezzel a fenevaddal küzdött a közép-amerikai dzsungel egyik barlangrendszerében. Batmannek meg kellett szegnie egy fontos szabályát és a Krokodil Xenomorphot egy vulkánba dobta. 

TERVEZŐ XENOMORPH

A Tervezőktől származó Xenomorphok ritkák az Alien-történetében és egy rendkívül titokzatos lényről van szó. Már az első Alien-film is utalt rá, akit az LV-426 nevű planétán vehettünk szemügyre. A Tervező Xenomorph először az Aliens: Apocalypse képregényben jelent meg, ahol egy átlagos kinézetű, de óriási Xenomorph harcos volt. Tombolni kezdett és megtámadta az embereket, androidokat és más Xenomorphokat is. Egy másik óriási bestia az Aliens: Infestation játékban jelent meg. A Prometheus végén szereplő Deacon szintén ide sorolható, mivel ő is egy Tervezőből jött világra.

XENOMORPH KIRÁLYNŐ

A Xenomorph királynő volt a legnagyobb Xenomorph a franchise-ban, mielőtt a kibővített univerzum megjelent és új típusokat vezetett be. A Xenomorph királynő a kaptár vezetője, de egyben az Ovomorphok és a bennük élő arctámadók anyja is. Tojásrakó pozícióban még nagyobb, mivel a tojástartó zsák az aljára van erősítve. Hatalmas tüskék is tartják őket a helyükön, ami egy trónszerű megjelenést eredményez. Amikor szükség van rá, a királynő leválik a tojászsákról, és félelmetes, fürge harcossá válik, készen arra, hogy megvédje a kicsinyeit. A királynő először A bolygó neve: Halál című filmben tűnt fel.

XENOMORPH KIRÁLY

A Xenomorph király nem egy természetes Xenomorph típus, hanem az Aliens: Rouge-ban szereplő őrült orvos, Ernst Kleist kísérleti alkotása. A Charon bázison tenyésztették ki, hogy a királynő egy nagyobb és keményebb változatát alkossák meg és később a kaptár új vezetője legyen. Ezt követően a király megszökött és elindult a kaptár irányába, ahol találkozott a királynővel. A két szörnyű bestia a párosodás helyett inkább harcot vívtak egymással. Izgalmas küzdelem volt köztük, de végül a királynő jött ki győztesként, aki intelligensebbb és mozgékonyabb volt. A Charon bázis nem sokkal később elpusztult, ezzel együtt eltörölve minden maradványt a király után.

ANYAKIRÁLYNŐ

Az Anyakirálynő az egész Xenomorph faj feltételezett uralkodója volt, és a Xenomorphok szülőbolygóján élt. Ő volt a legnagyobb mind közül és valószínűleg a legveszélyesebb is. Telepatikus kapcsolatban állt más Xenomorphokkal és képes volt a gondolatait az emberek álmaiba is kivetíteni. Az Aliens: Female War című képregényben az Anyakirálynőt egy csapat zsoldos elrabolta és a Földre vitte, amit már évekkel korábban elárasztott egy idegen invázió. Amikor az összes Xenomorph az anyjukat akarta látni, a raj mellett atomfegyverek robbantak fel és megtisztították a Földet az újabb csapástól.

Hirdetés


A bolygó neve: HalálA nyolcadik utas: a HalálAlfa harcos XenomorphAlienAlien IV. - Feltámad a HalálAlien vs. PredatorAnyakirálynőBatmanGorilla XenomorphHorrorKrokodil XenomorphPraetoriánusPredalienPrometheusSci-fiTervező XenomorphXenomorphXenomorph királyXenomorph királynőÚjszülött

Képek forrása: Xenopedia

Hozzászólások

Még nem érkezett hozzászólás.