Star WarsMarvelVisszatekintőAlienTrónok harca

Hirdetés

A jelek szerint nem más lesz a Thor 5 rendezője, mint Gareth Edwards

Gareth Edwards egy új színt vihetne a gyenge poénoktól és szánalmas forgatókönyvektől szenvedő Thor-filmsorozatba


dsnrbrt Dósa Norbert

2023. 12. 17. 00:00

A jelek szerint nem más lesz a Thor 5 rendezője, mint Gareth Edwards
Megosztás

Hirdetés

Kár finomkodni: az utóbbi 1-2 évben a Marvel nyakig volt abban a bizonyos végtermékben. A Marvelek sem kritikailag, sem bevételszinten nem hozták az elvártat - ha voltak egyáltalán elvárások -, A Hangya és a Darázs: Kvantumániáról pedig talán kár is beszélni. A Thor 4. része, a Thor: Szerelem és mennydörgés azonban nem csupán a forgatókönyv terén botladozott, de a CGI is botrányos minőségűre sikertelenedett, így kevés olyan rajongó maradt, aki a rendezői székbe kívánná a karaktert félreértő és a humort felelőtlenül kezelő Taika Waititit. Úgy tűnik, hogy a bohókás hangulatot mellőzni fogják a készülő Thor 5-ben, ugyanis a rendezői széket nem kisebb név foglalja el, mint Gareth Edwards. 

Gareth Edwards rendező urat talán senkinek sem kell bemutatni. Neki köszönhetjük az utóbbi évek legnívósabb Star Wars filmjét, a Zsivány Egyest, ő rendezte a 2014-es Godzillát és az idén debütált Alkotót is. Apropó Godzilla, rendező képernyőre vihetné Thor egyik legnagyobb ellenfelét, a testéből fakadóan is hatalmas Jörmungandr-t, aki még Godzillánál is masszívabb mitológiai alak. A skandináv mondavilág szerint Jörmungandrt maga Odin lökte a világtengerbe s nőtt akkorára, hogy körbeérte magát a földet is. Thor háromszor találkozott vele és végső összecsapásukban, a Ragnarökben mindketten meghaltak egymás kezei által: a viharisten ugyan megölte a kígyót, de az belemart és a mérgével ölte meg Odin szeretett fiát. Ezt a történetszálat a képregényekben is felhasználták 1966-ban, a Thor képregénysorozat 127. számában.

Jörmungandr a 2018-as God of Warban

Jörmungandr a 2018-as God of Warban

Az utóbbi évek legjobb Jörmungandr reprezentációja a 2018-as God of Warban volt, ott úgy grafikailag, mind hangkeverés terén csodát műveltek az alkotók. Egy ilyen ellenfél "életre keltése" szépen kiapasztaná a Marvel kincsestárát, de a megfelelő felhasználása rengeteg rajongót csalogatna a mozikba és ha Edwards hű maradna a mitológiai történethez, akkor Thor történetét is méltó módon lehetne befejezni. Ha nem megy félre ez is, mint Fenrir és Surtr komikusra sikeredett interpretációja...

 

 

 

 

 

Hirdetés


Chris HemsworthGareth EdwardsJörmungandrMarvelSkandináv mitológiaTaika Waititi

Képek forrása: Marvel

Hozzászólások

Még nem érkezett hozzászólás.