Star WarsMarvelVisszatekintőAlienTrónok harca

Hirdetés

A Forbes listája szerint George Lucas a világ leggazdagabb celeb-milliárdosa 2024-ben

A 14 leggazdagabb celeb együttesen 31 milliárd dollárt ér


dsnrbrt Dósa Norbert

2024. 04. 08. 21:59

A Forbes listája szerint George Lucas a világ leggazdagabb celeb-milliárdosa 2024-ben
Megosztás

Hirdetés

A Forbes nemrég megosztotta a világ leggazdagabb híresség-milliárdosainak listáját, amelyen többek között JAY-Z, Rihanna, Taylor Swift, LeBron James és mások is szerepelnek.

A 14 leggazdagabb sztár együttesen 31 milliárd dollárt ér, kezdve Swift 1,1 milliárd dolláros nettó vagyonával a 14. helyen. Az énekesnő 190 millió USD-t keresett a The Eras Tour nevű túrnéjából, amivel ő az első, aki egyedül a hangjával és előadásmódjával került be a milliárdosok klubjába. A 11. helyen LeBron James áll 1,2 milliárd dollárral, amelyet az NBA-ben való játékból, ingatlanbefektetésekből, üzleti részesedésekből, SpringHill nevű produkciós cégéből és sportcsapatokat birtokló cégekben való részesedésekből szerzett. A 9. helyen Rihanna áll, aki 1,4 milliárd dolláros vagyonát két milliárdos márkájából, a Fenty Beauty-ból és a Savage X Fentyből szerezte, míg Kim Kardashian a 6. helyen áll a maga közel sem szerény 1,7 milliárd dolláros vagyonával.

Az első ötben olyanok találhatók, mint JAY-Z, aki 2,5 milliárd dollárral, de ott van még Michael Jordan, az első milliárdos sportoló a történelem során, aki 3,2 milliárd USD-t keresett, főként az 1,8 milliárd USD értékű márkakapcsolataiból (köztük a Jordan márkával), valamint a Charlotte Hornets 3 milliárd USD értékű, 2023-ban megszerzett részvényeivel. Végül az első helyen a Star Wars alkotója, George Lucas áll, aki 5,5 milliárd dolláros vagyonát a LucasFilmből és annak a Disney-nek több mint 4 milliárd dollárért történő eladásából szerezte. Meg is érdemli a Star Wars atyja a pihenést, nem semmi univerzumot indított útnak, mely a blogunk egyik fő témájaként szolgál.

Hirdetés


ForbesGeorge LucasJAY-ZLeBron JamesLucasfilmStar WarsTaylor Swift Rihanna

Képek forrása: Celebrity Net Worth

Hozzászólások

Még nem érkezett hozzászólás.