Star WarsMarvelVisszatekintőAlienTrónok harca

Hirdetés

Mit tudunk az Alien: Earth sorozatról?

Nem csak filmekben, hanem sorozatokban is gondolkoznak a Xenomorphok világában


babelzoltan Bábel Zoltán

2024. 08. 25. 10:56

Mit tudunk az Alien: Earth sorozatról?
Megosztás

Hirdetés

A régóta várt Alien-sorozatról végre megtudtunk pár információt. A széria 2025-ben érkezik és az Alien: Earth címet viseli. A 2022-es Préda című Predator-előzmény és az idén nyáron bemutatott Alien: Romulus sikere után a Disney és a 20th Century Studios újabb Alien- és Predator-projektekbe kezdett bele, amelyek közt vannak sorozatok, illetve filmek is egyaránt.

Míg az előbb említett Alien: Romulus az első és a második rész között, a távoli jövőben, a Földtől távol játszódik, addig az érkező széria a Földre hozza a félelmetes Xenomorphokat. Ez az ötlet majdnem az Alien 3. alapja volt, és a két Alien vs. Predator-mozi is ezt vizsgálta. Természetesen azért nem árt a sorozat megjelenése előtt pótolni az eddig megjelent részeket, de, ha nincs annyi időtök, akkor olvassátok el az ebben a témában készült cikkeinket.

A sorozat alkotója a The Hollywood Reporternek adott interjújában megerősítette, hogy 2024. július 17-én befejeződtek a forgatások. Hawley azt is elmondta, hogy az Alien: Earth a következő hónapokat mélyen az utómunkálatokban fogja tölteni.

Mindenekelőtt úgy tűnik, hogy a sorozat alaposan feltárja majd az Alien-univerzumot, hiszen foglalkozik a mesterséges intelligencia kérdésével, illetve a szintetikus és az emberi élet közötti egyre inkább elmosódó határokkal. Persze, mivel a nem is olyan távoli jövőben és a Földön játszódik, érdekes lesz látni, hogy miként hozzák be a Xenomorphokat a kánon szétbarmolása nélkül. És azt is fontos leszögezni, hogy az Alien vs. Predator-filmeket a jelek szerint figyelmen kívül fogják hagyni.

Az író-rendező a filmek sötét jövőjét is közelebb hozza a mi világunkhoz, a munkásosztály és a profitmaximalizálásra és a lakosság feletti ellenőrzésre bármi áron törekvő vállalatok közötti nehéz viszonyt vizsgálva. Ez már a fővonalbeli alkotások állandó eleme volt, de nem mindig ez volt a kiemelt szempont. Tehát joggal várhatjuk el ezeknek a témáknak a mélyebb feltárását, hála a tévés formátum által lehetővé tett extra játékidőnek. És jelen állás szerint az Alien: Earth várhatóan egy évadnál hosszabb ideig fog futni.

A sorozat főszereplője állítólag Wendy lesz, egy újfajta hibrid, aki egy felnőtt ember kombinációja egy gyermeki aggyal és tudattal. A leírás azt is megemlíti, hogy a lány egy emberi tudós felügyelete alatt tanulja meg irányítani mostani testét. A másik főszereplő magyarra fordítva talán Remete lesz, egy fiatal emberi orvos, aki egy nagyvállalat magánhadseregének tagja.

Hivatalos felvételeket még nem kaptunk a sorozathoz, viszont egy pár másodperces teaserből már kiszivárgott egy kép.

Hirdetés


AlienAlien:EarthDisneyPlusHorrorSci-fiSorozatok 2025Xenomorph

Képek forrása: Disney+

Hozzászólások

Még nem érkezett hozzászólás.