Star WarsThe Walking DeadMarvelA majmok bolygójaVisszatekintő

Ki lehet A Rossz Osztagban látott rejtélyes klón bérgyilkos, CX-2?

A Rossz Osztag 3. évadának legvitatottabb kérdése a rejtélyes katona kiléte


Dósa Norbert

2024. 04. 16. 17:07

Ki lehet A Rossz Osztagban látott rejtélyes klón bérgyilkos, CX-2?
Megosztás

A Star Wars egyik legalapvetőbb eleme a hatásvadászat és azon belül is a karakterek kilétének leleplezése. Gondoljunk csak Darth Vaderre, akihez a filmtörténelem egyik legnagyobb és legelengedhetetlenebb csavarja társul, amikor A Birodalom visszavág végén elárulta Lukenak a kilétét, ezáltal nem kizárólag a nézőket, de még a készítők/színészek némelyikét is elképesztve. Ha nem is annyira ütős, de hasonló érzelmek kavaroghattak a nézők szívében akkor is, amikor kiderült, hogy a Lázadók sorozat rejtélyes Fulcrumja nem más, mint Anakin Skywalker egykori tanítványa, Ahsoka Tano. A lista akár a végtelenig is mehetne, a legutóbbi karakter a Galen Mareknek is gondolt, de végül "senkiként" elkönyvelt Marrok volt, akiről kiderült, hogy igazából egy névtelen szereplő. Lehetséges, hogy a Lucasfilm most is egy ilyen csavarra készül a klón bérgyilkossal kapcsolatosan, de mi azért bizakodunk, hogy jelentős szereplő alattomoskodik a sisak alatt. Hogy kikre is gondoltunk pontosan, az az alábbi cikkben kiderül!

A klón bérgyilkos igazából Tech

Rajongók tömkelege nézte könnyes szemekkel Tech halálát A Rossz Osztag második évadjában. A csapat talán leghasznosabb tagjának távozása nagy érvágásként érte hőseinket, de fontos kiemelni, hogy sosem láttuk a holttestét. A Csillagok Háborújában a gravitáció nemigen bír hatással az emberre, a szereplők döntő többsége úgy reagál a több száz méteres zuhanásokra, mintha fél méterről esnének hab matracra. Bár X katona szóhasználata erős célzás a feltételezésre, ettől eltekintve sem látok rációt Tech "újraélesztésében", az áldozata így semmissé válna. Nyilván nem ez lenne az első eset, a Star Wars mindenkori főszereplőjének, Anakin Skywalkernek az önfeláldozása is hiábavalónak bizonyult néhány évvel ezelőtt, így sosem zárhatjuk ki, hogy a rejtélyes bérgyilkos Tech.

A bérgyilkos nem más, mint Crosshair (Célkereszt) klónja

Az interneten megannyi teóriát találni erre a feltételezésre is, melynek többsége CX-2 hangját és annak színét mutatja fel perdöntő bizonyítékként, szerény véleményem szerint azonban ennek a feltételezésnek közel zéró a valóságalapja. Egy alapjáraton genetikailag módosított Crosshairt miért klónoznának azért, hogy ismét módosítsák őt? Miért nem alkalmaznak rajta teljes vagy részleges emléktörlést és küldik a hőseink után agymosott üzemmódban? Más spekulációk szerint a Crosshairnek hitt klón igazából csak egy másolat és emiatt reszket a keze is. De miért bajlódna ezzel a Birodalom? Miért építenének be egy olyan katonát, aki alapvetően hűséges a csapathoz? Túl sok kérdés merül fel ezzel kapcsolatosan és én teljességgel ostobaságnak tartanék egy ilyen lépést. Ha igaz is a rajongók ezen feltételezése, akkor nagyon remélem, hogy a készítők logikus érvekkel támasztják alá az ingatagnak tűnő lépést.

Cody visszatért, hogy bérgyilkosként zaklassa főhőseinket

Ez egy oltári nagy... szamárság. Valószínűleg a harmadik évad néhány nézője átugrotta az eddigi évadokat, ugyanis Cody nagyon is visszatért az előző évad elején, de látva a Birodalom kegyetlenségét, annak rendje és módja szerint dezertált is. Nyilván belemagyarázhatjuk, hogy a Birodalom elfoghatta Codyt, annak érdekében, hogy kondicionálják és A Rossz Osztagra küldjék őt, de a Hemlock valószínűleg nem fektetne ekkora hangsúlyt a 212-esek egykori parancsnokára.

CX-2 egy újabb ismeretlen klónkatona

Úgy érzem, hogy ez az opció lesz a befutó. Az eddigi klón bérgyilkosok mind egy szálig névtelen klónkatonaként nehezítették hőseink sorsát, illetve a fent felsorolt teóriák is csak annyira stabilak, mint a forint, több oldalról támadható és kissé észszerűtlen következtetések. Már csak az Ahsoka sorozatban látott Marrokból kiindulva a Lucasfilm valószínűleg a folyamatosan teóriázó és vágyakozó nézők lelohasztására készül. Hogy kicsoda pontosan CX-2 az csak a jövő kérdése, de névtelen szereplőként ennél is jobban kirajzolódnának az érdemei, pattanásig feszül a húr a vele kapcsolatos jelenetek mindegyikében. Ha valakitől, akkor tőle valóban félteni lehet kedvenceinket.

Szerintetek ki lehet a rejtélyes klón bérgyilkos? Válaszaitokat várjuk kommentben.


A Rossz OsztagBad BatchCX-2CodyCrosshairDisneyLucasfilmOmegaStar WarsTech

Képek forrása: Lucasfilm

Blogunk fenntartása költségekkel jár. Amennyiben támogatnád az oldalunkat, itt megteheted:

Támogatás