Star WarsMarvelVisszatekintőAlienTrónok harca

Hirdetés

Gyllenhaal kontra McGregor: Országúti diszkó kritika

Még több McGregort!


babelzoltan Bábel Zoltán

2024. 03. 30. 00:00

Gyllenhaal kontra McGregor: Országúti diszkó kritika
Megosztás

Hirdetés

2024 egyik olyan filmjének nevezhető az Országúti diszkó, amely valószínűleg sok ember figyelmét elkerülte a sok blockbuster alkotások mellett. Az Amazon Prime Video kínálatában bemutatott darab az 1989-es azonos című film feldolgozása. A történet röviden annyi, hogy a volt UFC harcos, Dalton elfogad egy kidobóállást egy Florida Keys-i bárban, csakhogy rá kell jönnie, hogy ez a paradicsom nem az, aminek látszik. 

Az új verzióban két olyan gigászi harcos feszül egymásnak, mint a többször is bizonyított Jake Gyllenhaal és az őrült ír UFC harcos, Conor McGregor. Valószínűleg sokan ezért várták ennyire a filmet, hogy láthassák ezt az epikus küzdelmet, amely tényleg fantasztikusan sikerült. Ez pedig azért mondható el, mivel Gyllenhaal karaktere egy nagyon érdekes figura és rendkívül nyugodt személy, egészen addig, amíg be nem pöccentik. Több alkalommal is "rommá" ver mindenkit, de nem öl meg senkit sem és szó szerint hülyére veszi ellenfeleit. Azonban egy idő után elszakadt a cérna és már a gyilkolást sem rakja a háttérbe. 

Ami McGregort illeti, egyértelműen ő a film legjobb dolga, a királya és még lehetne sorolni a jobbnál jobb jelzőket. Nagyon sajnálom, hogy a túlnyújtott történet és az indokolatlanul hosszú két órás játékidő felesleges eseményekre koncentrált ahelyett, hogy még több McGregort kaptunk volna. Ez az ember biztos, hogy önmagát adta és látszik rajta, hogy borzasztóan élvezi azt, amit csinál. Imád zúzni, beszólni, verekedni és igazi "tahóként" viselkedni, mi pedig ezt imádjuk nézni. Reméljük, hogy McGregor egyre több filmben lesz majd látható, akár hasonló szerepekben vagy még keményebben, mert ezt nem lehet megunni.

Az akció jelenetek brutálisan keményen festenek és néha már érezzük azokat a fájdalmas gyomrosokat, főleg, amikor a két gigászi harcos püfföli egymást. Továbbá a zenét is ki kell emelni. Elsősorban azt, mikor Jake Gyllenhaal karaktere a hajón aludva álmodja újra azt, ahogy az UFC harcosként tevékenykedett. Olyan szintű erő van az ott hallott zenében és jelenetekben, hogy már szinte mi is a ringbe érezzük magunkat - de a bárban is nagyon kellemes és a bunyókhoz passzoló muzsikákat hallhatunk.

Az Országúti diszkó képi világa lenyűgöző, és remekül dolgoztak a kamerával is, kitűnő vágatlan és vágott pillanatokat vehetünk szemügyre. Emellett a poénok és a beszólások is egyaránt betaláltak, viszont egy-két jelenetnél bosszantó volt, hogy miért kellett beleerőltetni. Különösen a harcok közben, mikor már élet és halál a tét. A negatívumok sorát az is erősíti, hogy sajnos eléggé lassan építkezik a film, és a szerelmi szál helyett bőven lehetett volna több küzdelem. Néha azt éreztem, hogy több műfajt is erőltetett módon berángattak az alkotásba, ami a legnagyobb hiba volt és, ha ez nincs, akkor lehet, hogy egy tökéletes feldolgozás lett volna a 2024-es Országúti diszkó.

Hirdetés


AkcióAmazon Prime VideoConor McGregorFilmek 2024Jake GyllenhaalOrszágúti DiszkóUFC

Képek forrása: Amazon Prime Video

Hozzászólások

Még nem érkezett hozzászólás.