Star WarsMarvelVisszatekintőAlienTrónok harca

Hirdetés

Sárkányok háza: Kicsoda Hugh, Vermithor lovasa?

Rhaenyra újabb sárkánylovasra tett szert, de vajon ki is ő valójában?


babelzoltan Bábel Zoltán

2024. 08. 01. 18:17

Sárkányok háza: Kicsoda Hugh, Vermithor lovasa?
Megosztás

Hirdetés

A Sárkányok háza hetedik részében Rhaenyra beváltja Mysaria javaslatát, hogy új sárkánylovasokat keressen a Targaryen-ház fattyai között. A hatodik epizódban felbukkant Tengeriköd, aki nagy fenyegetést jelentett, és most is egy újabb sárkány jelenti a veszélyt, méghozzá Vermithor személyében. Természetesen újfent az a cél, mint Tengeriköd esetében, hogy sikeresen megszelidítsék a bestiát. Az idomítás sok áldozattal járt, és mondhatni egy káosz alakult ki, viszont Hugh sikeresen meglépte ezt a feladatot.

A Kieran Bew által megformált Hugh a Sárkányok háza második évadában időnként felbukkant már, mint királyvári kovács. Először II. Aegon király udvarában mutatkozott meg, ahol előleget kért, hogy jobban el tudja látni a családját. Hugh egyébként korábban lopott élelmiszert Rhaenyra Királyvárnak szánt ajándékaiból, aki erőszakkal elragadt egy zsák zöldséget egy közembertől, hogy segítsen etetni beteg lányát.

Hugh egy alacsony származású, szokatlan termetű kovácsként jelenik meg, mind a sorozatban és mind a könyvekben. Hugh magasságáról és embertelen erejéről ismert, akinek a keze állítólag olyan erős, hogy acélrudakat is képes meghajlítani. A könyvben Hugh a kedvenc fegyveréről/eszközéről kapta a becenevét, méghozzá a kalapácsról. A Sárkányok háza második szezonjában a karakter magánéletében számos változás történik a könyvhöz képest. Hugh felesége és lánya például nem szerepel George R. R. Martin forrásanyagában, míg a sorozatban való szerepeltetésük tragikusabb sorsot ad Hugh-nak, ami a megfélemlítő harcos helyett egy szimpatikus, jól megtermett közemberré teszi őt.

Martin könyvében Hugh az ősi Targaryen-székhelyen, Sárkánykőn él, míg a szériában Királyvárban tengeti mindennapjait, és a karakter csak a Sárkányok háza hetedik epizódjában jut el a Sárkanyok otthonába. A Targaryen családfa rendkívül szerteágazó, és néhányan arra is kihasználták a szigeten betöltött státuszukat, hogy rengeteg törvénytelen örököst nemzettek a helyiekkel. Emiatt létrejöttek az úgynevezett sárkánymagvak, vagyis olyan közemberek, akiknek az ereiben a sárkány vére folyik. A sorozat hetedik része pedig megerősítette azt, hogy Hugh is ide tartozik.

Miután Rhaenyra megbízza Mysaria kémhálózatát Királyvárban, hogy adja ki a felhívást az alacsony származású emberek számára, Hugh felfedi az igazságot felesége előtt, aki megpróbálja lebeszélni arról, hogy útnak induljon. Hugh nem hallgat rá és bevallja, hogy az anyja egy ezüsthajú nő volt, aki egy bordélyházban dolgozott, ami erősen utal arra, hogy Saera Targaryen, Jaehaerys király és Alysanne királynő kilencedik gyermeke volt. Ez az örökség nem csak azt erősíti meg, hogy Hugh eddig rejtegette kilétét, hanem azt is, hogy Királyvár leginkább alulfizetett kovácsmestere a Targaryenek egyik fontos leszármazottja.

Hugh elmagyarázza, hogy azért lett kovács, mert saját kezűleg akarta felépíteni az örökségét, és ugyanez a személyes késztetés tette lehetővé, hogy a hetedik részben Vermithor lovasa legyen. Ahogy a történet során bebizonyosodott, például Ser Steffon Darklyn esetében, a vér nem mindig elég garancia arra, hogy valakinek legyen egy pusztító bestiája. Miközben a többi sárkánymagot felgyújtotta és felfalta Vermithor, Hugh önzetlensége és bátorsága az, ami végül lehetővé tette számára, hogy kiemelkedjen a többiek közül, sőt még egy nőt is megmentett közben.

Mivel a Targaryenek már régóta Westeros igazi sárkányurai, így Hugh különösen egyedülálló az öröksége miatt. Hugh egy olyan Targaryen hercegnő rég elveszett fattyaként jelent meg, akit ugyanaz a rendszer gyalázott meg, amely elnyomja Rhaenyráékat is, ez pedig még nagyobb motivációt adhat a karakternek. Mivel a hetedik részben Hugh lánya belehalt a betegségébe, így még nagyobb oka van arra, hogy gyűlölje a Zöldeket. Kíváncsian várjuk, hogy miként folytatódik a sorozatban a története!

Hirdetés


HughSorozatok 2024Sárkányok házaSárkányok háza 2. évadTrónok harcaVermithor

Képek forrása: Max

Hozzászólások

Még nem érkezett hozzászólás.