Star WarsMarvelVisszatekintőAlienTrónok harca

Hirdetés

Jaj, tervezőm!: Ahsoka 7. rész kritika

Eseménydús felvezetés a záró epizódhoz.


babelzoltan Bábel Zoltán

2023. 09. 28. 00:00

Jaj, tervezőm!: Ahsoka 7. rész kritika
Megosztás

Hirdetés

Elérkezett az utolsó előtti részéhez az Ahsoka, amely ismét egy izgalmas epizód elé állított minket, viszont aggasztó hír, hogy a sok megválaszolatlan kérdést, miként fogja egy rész alatt lerendezni. Nem lenne meglepő, ha érkezne egy következő szezon a sorozathoz, mert bizony a rengeteg kérdésre egy rész édes kevés lesz.

A cikk további része spoilereket tartalmaz!

A hetedik rész folytatta Hera Syndulla szálat, és már Mon Mothmáékkal tárgyal a jövőjével kapcsolatban. A sorsa hamar bekövetkezett és természetesen nem fogják felmenteni posztja alól, és továbbra is az Új Köztársaság szolgálatában áll. Ez a döntés azonban nem születhetett volna meg a Star Wars egyik legfontosabb droidjának megjelenése nélkül, merthogy C-3PO hirtelen beköszönt és bizonyítékkal tudta alátámasztani, hogy Hera küldetése meg volt erősítve, méghozzá Leia Organa által. Nagyon jó volt újból látni C-3PO-t, és ez egy olyan cameo volt, amire aligha számíthattunk volna.

A gyűlés során volt egy tag, Xiono szenátor, aki már korábban is érthetetlen viselkedést mutatott be, és nem tudja egyszerűen elfogadni, hogy Thrawn tényleg vissza fog térni, és valós veszélyt jelent az Új Köztársaság számára, de az egész galaxist is fenyegeti. Erre lenne egy ésszerű magyarázat, meghozzá az, hogy a szenátor titokban a Birodalmat szolgálja. A döntései mellett rengeteg olyan mondat hagyta el a száját, ami erre utaló jel lehet.

Azonban a másik galaxisban is történnek az izgalmasabbnál izgalmasabb események, amelyek a végén gyönyörűen össze is értek. Többek közt Ahsoka és Huyang már sikeresen megérkeztek, viszont Thrawn mindenki előtt több lépéssel jár, és ennek köszönhetően tudta, hogy érkezni fognak, és csapdát állított az űrbálnáknák, de Ahsokáéknak sem volt könnyű dolguk átjutni a bombákon, főleg miután hajókat is rájuk küldött a főadmirális, és még az Éjnővérek is "kiszagolták", hogy hol rejtőznek a bolygó temetőjén belül. Azonban végül sikeresen átmentek az akadályokon és megtalálta, akiket keresett.

Sabine és Ezra szála is értelemszerűen folytatódott, akikre rábukkantak Shin Hatiék. A köztük lévő harc nagyon jóra sikeredett, főleg hogy Ezra nem fogadta el Sabine-tól a fénykardot, és inkább az Erőt használta, ami nagyon jól nézett ki. Viszont később jött a még nagyobb baj: Thrawn még egy osztagot is kiküldött, hogy vadásszák le őket, de Ahsoka mindig időben érkezik, és neki hála mindenki megmenekült. A harcokat követően nagyon érzelmesre sikerült Ahsoka és Ezra újbóli találkozása, és Ezra karakterét egyre jobban meg lehet kedvelni ebben a szokatlan ábrázolásban.

Az összecsapások nem merültek ki ennyiben, mert Ahsoka és Baylan is megküzdött egymással, ami a Disney éra alatt látott fénykard párbajok közül az egyik legjobb volt. Gyönyörűen nézett ki az egész koreográfia, és megint bebizonyosodott az, hogy Baylan egy hihetetlen erős szereplő, és ha Huyang nincs, akkor Ahsoka lehet megint pórul jár. Ami Baylant illeti, különvált az útja Shintől, és a továbbiakban nagy valószínűséggel azt az utat fogja követni, amit az előző részben hallhattunk tőle: véget akar vetni a körforgásnak. Baylan pedig Shinnek egy olyan hihetetlen mondatot mondott utoljára, amin nem meglepő, ha elgondolkozik az ember. A mondat így hangzott: Aki sietetti a győzelmet, vereséget szenved.

Thrawn és kis csapata is egyre nagyobb lépéseket tesznek meg céljuk felé, hiszen lassan készen állnak az indulásra, és a következő részben szinte biztos, hogy visszatér az általunk ismert galaxisba. Az pedig, hogy Ahsokáék, miként fognak hazajutni, egy nagyon jó kérdés. A legnagyobb lehetőségük, hogy a hipergyűrűt használják segítségül, de ez nem lesz olyan könnyű feladat a számukra. Thrawn pedig ezt aligha szeretné, főleg miután megtudta, hogy ki volt Ahsoka Tano mestere. A chiss zsenin nem igazán szoktunk félelmet látni azonban, amikor megtudta, hogy Anakin Skywalker tanította őt, rendkívűl megrémült, és teljesen érthető a karaktertől lévő tartása, mert Szájas olyan, mint Anakin: egy igazi harcos, aki kiszámíthatatlan.

Az epizód során van még pár érdekesség, amit azért fontos megemlíteni a címszereplővel kapcsolatban, többek közt az összecsapások után elengedte Shin Hati karakterét, amely egy érzelmes pillanat volt, hiszen Ahsoka felajánlotta neki, hogy tegye le a fegyvert és csatlakozzon hozzájuk, aminek köszönhetően tudott volna segíteni neki, de Shin elfutott és nagy eséllyel továbbra is a Birodalmat fogja szolgálni, de nem lenn meglepő, ha a nyolcadik részben vagy későbbi tartalmakban a jó oldalt választaná a karakter.

Ami a "Night Troopereket" illeti, kiderült róluk, hogy nem élőhalottak, hanem gyaníthatóan átlagos rohamosztagosok, akiknek csak a páncéljuk lett átalakítva. Semmi olyan jel nem volt, mint Marroknál, és a katonák halálukkor sem volt látható az a "zöld" füst, amelyet az előbb említett karakternél lehetett.

VÉGSZÓ

Összeségében az Ahsoka 7. része ismét egy kiváló kaland volt, és rengeteg minden történet, amelyben volt, amiket lezárt az epizód, de nagy mennyiségű kérdést hagyott megválaszolatlanul, amelyre egy részben aligha lesz idő megválaszolni, és szinte biztos, hogy egy következő évadban, vagy más Mandoverzumba érkező tartalomban fognak folytatni. 

8.5/10

Hirdetés


AhsokaDisney+Hayden ChristensenLucasfilmRay StevensonRosario DawsonSorozatok 2023Star Wars

Képek forrása: Lucasfilm

Hozzászólások

Még nem érkezett hozzászólás.