Star WarsMarvelVisszatekintőAlienTrónok harca

Hirdetés

Ahsoka: Kicsoda Marrok, a rejtélyes Inkvizítor?

A sorozat rajongói egyre kíváncsibbak, hogy ki lehet Marokk, és az elméletek hihetetlenek!


babelzoltan Bábel Zoltán

2023. 08. 28. 00:00

Ahsoka: Kicsoda Marrok, a rejtélyes Inkvizítor?
Megosztás

Hirdetés

A Star Wars: Ahsoka 1. és 2. epizódja gyorsan felállított néhány érdekes szezonális rejtélyt - és az egyik, amire a rajongók erősen koncentrálnak, az az új sötét oldal harcosának, Marroknak a valódi kiléte. Az Ahsoka 2. epizódjában láthattuk a rejtélyes alakot, aki csatlakozott a sötét oldal tanítványához, Shin Hatihoz (Ivanna Sakhno), aki egy nagyméretű hiperhajtóművet akart szerezni a Corellia hajógyárból - és megakadályozni, hogy Ahsoka és Hera Syndulla tábornok (Mary Elizabeth Winstead) meghiúsítsa az erőfeszítéseiket. 

Ahsoka és a titokzatos Marrok közötti harcjelenetet a corelliai hajógyárakban már most ikonikus Star Wars-párbajjá léptek elő és Marrok képességeinek, kétpengés, forgó fénykardjának látványa sok Star Wars: Lázadók-rajongóban mélyebb és érdekesebb gondolatok fordultak meg, amely elvezetett ezekhez az észbontó teóriákhoz.

Marrok lehet Ezra Bridger?

A legnépszerűbb elmélet szerint Marrok valójában Ezra Bridger, a fiatal padawan, aki a Star Wars: Lázadók egyik főszereplője volt. Ezra legutóbb az Erőt használva kommunikált a purrgill űrbálnákkal, amelyek csapdába ejtették Thrawn főadmirálist és Ezrát a gonosztevő parancsnoki hajóján, a Chimaerának a fedélzetén, mielőtt mindkettőjüket (és a hajót) a galaxis ismeretlen régióiba szállították volna. Az Ahsoka története egyértelmű, hogy erre a történésre fókuszál, azonban abban is biztosak lehetünk, hogy a sorozat telis-tele lesz meglepetésekkel, amikre aligha számítunk.

Ezra és Ahsoka a Lázadók-sorozat vége felé felfedezték az Erő titokzatos "Világok közötti világ" birodalmát - egy olyan helyet, amely a Star Wars-univerzumon belül az idő és a tér különböző pontjai között húzódik. Ezra egyszer kihúzta Ahsokát a saját múltbeli pillanatából (a Darth Vaderrel vívott párbajából), hogy megmentse az életét, és a jelenbe hozza. Egy érdekes elmélet szerint Ezra "Marrok" alakjában jött a múltba, hogy segítsen megtalálni és megállítani Thrawnt, mielőtt elérkezne a sötét végzet.

Egy másik elmélet szerint Ezra az ismeretlen régiókban átállt a sötét oldara, megrontották vagy valamilyen módon átmosták az agyát, és hírnökként küldték vissza, hogy jelezze Thrawn társainak, hogy még mindig odakint van és találják meg. Ezra Erőben lévő képességei és hogy képes utazni a Világok közötti világban, és a sötét oldalhoz való állandó vonzódása előzményt adhatna egy ilyen fordulatnak, ahogyan Baylan Skoll jelenléte is, aki egy másik példa egy Jedire, ki a klónháborúk alatt eltűnt az ismeretlen régiókban, és a sötét oldal használójaként tért vissza.

Egyéb Marrok teóriák

Más elméletek szerint Marrok egy feltámasztott vagy kibernetikusan újjáépített változata a Lázadók néhány halottnak hitt karakterének. Kanan Jarrus és a Főinkvizítor két olyan kulcsfigura, akiket sok rajongó szerint a sorozat egy nagy csavarként hozhat vissza. Olyan teóriák is akadnak, amelyek azt állítják, hogy a rejtélyes Inkvizítor nem más, mint Barriss Offee, azonban akad még egy brutálisabb elmélet, hiszen Sam Witwer is szerepelt az Ahsoka stáblistájában, és sok rajongó arra következtet, hogy Marokk az ikonikus Starkiller lehet, akit a Star Wars: The Force Unleashed játékokból ismerhetünk.

A Star Wars: Ahsoka már streamelhető a Disney+-on.

Hirdetés


AhsokaDisney+Ezra BridgerMarrokSam WitwerStar Wars

Képek forrása: Lucasfilm

Hozzászólások

Még nem érkezett hozzászólás.