Star WarsMarvelVisszatekintőAlienTrónok harca

Hirdetés

Átkozott medence: Éjszakai merülés kritika

Csak óvatosan a vízben!


babelzoltan Bábel Zoltán

2024. 02. 04. 00:00

Átkozott medence: Éjszakai merülés kritika
Megosztás

Hirdetés

2024 első hónapja máris egy izgalmas címmel hívogat minket a mozikba, hiszen a Rod Blackhurst és Bryce McGuire 2014-es elismert rövidfilmjét vették alapul, amely az Éjszakai merülés címet viseli. A történet szerint 1992-ben egy fiatal lány egy éjszaka kimegy a családi medencéhez, hogy elhozza a halálos beteg bátyja hajóját. Miközben megpróbálja megszerezni a csónakot, valami a medencében a víz alá húzza. Több esztendővel később az elátkozott medence ismételten áldozataira vár, miután a ház új gazdára talált...

A film új erőt szeretett volna belevinni a műfajba eme dicséretet érdemlő és egyedi koncepcióval, azonban nem sikerült hibátlanra, sőt egyszer nézős horrornak nevezhető az Éjszakai merülés. Az alkotásnak adottak voltak a jó alapok, hiszen nemcsak egy elismert rövidfilm alapján készült, hanem olyan nevek alkotják a szereplőgárdát, mint Wyatt Russell (Monarch: A szörnyek hagyatéka, A Sólyom és a Tél Katonája), Kerry Condon (A sziget szellemei) és nem mellesleg a gyermekszínészek is olyan tartalmakban szerepeltek korábban, mint a Fear The Walking Dead vagy Az éhezők viadala legújabb része. Továbbá az Éjszakai merülés producerei közt olyan neveket olvashatunk, mint James Wan (Fűrész, Démonok között-filmek) és Jason Blum (Fekete telefon, Halloween-filmek). Tehát valóban sok erős elem megvolt ahhoz, hogy maradandónak nevezhessük ezt a filmet, azonban ez nem mindig garancia, amikor híres-neves emberek állnak a projekt mögött.

A színészekről elmondható, hogy jó játékot tettek le az asztalra és szerethető volt az összes szereplő. Ez különösen a gyerekekre volt jellemző, mivel ők általában - főleg egy horrorfilmben - teljesen jelentéktelen, haszontalanok és idegesítőek, viszont itt az előbb felsorolt jelzők szöges ellentétjüket figyelhettük meg. Továbbá lehet értük aggódni és amikor beüt a krach, akkor bizony borzasztóan féltjük őket.

A történet talán jobban túl van nyújtva a kelleténél és valóban egyszer nézhetős darabnak nevezhető. A film bármennyire is horror, inkább a feszültség jellemző rá, mint az ijesztőség. Azonban, amikor félni kell, akkor bizony tényleg hátborzongató és hidegrázós. Az Éjszakai merüléstől tényleg nem kell csodát várni, egy egyszerű horrorfilm, amely egy pazar ötlettel próbált meg újdonságot mutatni a zsánerben.

Hirdetés


BlumhouseFilmek 2024HorrorKerry CondonWyatt RussellÉjszakai merülés

Képek forrása: Blumhouse

Hozzászólások

Még nem érkezett hozzászólás.