Star WarsMarvelVisszatekintőAlienTrónok harcaA Gyűrűk Ura

Hirdetés

A 10 legbrutálisabb és legsokkolóbb haláljelenet a The Walking Deadben

A TWD nem spórol a karakterekkel, a készítők pedig a legkreatívabb módon végzik ki kedvenceinket


dsnrbrt Dósa Norbert

2024. 02. 01. 00:00

A 10 legbrutálisabb és legsokkolóbb haláljelenet a The Walking Deadben
Megosztás

Hirdetés

A The Walking Deadben nincsenek semmiből elugró zombik, de ettől eltekintve is ízig-vérig horror, és ezt a groteszknél is groteszkebb haláljeleneteknek köszönheti. Bár a kóborlóink lassabban csoszognak, mint egy járókeretes néni, mégis képesek ízekre szaggatni a szeretett vagy kevésbé szeretett karaktereket. Listánkon felsoroljuk a szerintünk legbrutálisabb haláleseteket.

10. Dale Horvath

Emlékeztek még azokra az időkre, amikor a legtöbben teljes szívünkből utáltuk Carlt? Nehéz anya nélkül felnőni, de talán még annál is lehetetlenebb a hihetetlenül felelőtlen Lorira támaszkodni, így lehetetlen bármiért is hibáztatni a kisfiút. Dale halálánál azonban összeszorított fogakkal és ököllel néztük a TV-t, ugyanis az öreget széttépő kóborlót előzőleg pont Carl hergelte fel. Dale halála még véletlenül sem mondható könnyűnek, a kóborló a gyomránál szakította fel a csoport legbölcsebb tagját, lassú és fájdalmas halált okozva neki.

9. Beta

Beta a The Walking Dead 9. és 10. évadának egyik fő antagonistája. Alpha jobbkezeként és a Suttogók egyik vezetőjeként az egyik legfélelmetesebb ellenfélnek számított, a szinte emberfeletti testi erejének és állóképességének köszönhetően. Utóbbiról halála előtt is tanúbizonyságot adott, miután Daryl kiszúrta Beta mindkét szemét a pengéivel, zokszó és jajveszékelés nélkül húzta ki a késeket és utána szinte nevetve tűrte, amint a kóborlók széttépik és felzabálják.

8. Emmet Carson

Kevés olyan borzasztó halál van, mint az elevenen elégni. Dr. Emmet Carson pontosan így járt, miután Negan bedobta őt egy kemencébe. Bár sokat nem láttunk a konkrét halálesetből, de mindenképp brutálisnak és sokkolónak hat, kevés olyan karakter van a TWD-ben ugyanis, aki elevenen elégett.

7. Aiden Monroe

Bár sokan nem kedvelték Aiden Monroe-t, azt nehéz elvitatni, hogy a halála az egyik legfájdalmasabb lehetett a TWD történetében. Két vasrúd felnyársalta, s bár Glenn próbált segíteni neki, a zombik cafatokra tépték, így élte át a kínok-kínját.

6. Anderson család

Egy korábbi cikkemben beszéltem Jessie-ről és az alternatív sorsáról és már ott is megemlítettem a sokkoló halálát. Rick szerelme először végignézte a kisfia széttépését, majd ő maga is áldozattá vált. Végül a nagyobbik fiát Michonne szúrta keresztül, miután az megpróbált bosszút állni Ricken.

5. Gareth és más kannibálok

Bár messziről sem Gareth jelentette a legnagyobb fenyegetést a The Walking Dead során, azért be kell ismerni, hogy nagyon is lehetett utálni. Gareth és annak családja, valamint az embereik táblákkal csalogatták Terminusba a jóhiszemű és megváltást kereső túlélőket, majd konténerekbe terelték őket és szó szerint hentesmódra levágták az embereket. Az 5. évad egyik legnagyobb fordulatának számított a jelenet, amikor Rickék túljártak Gareth eszén és Grimes beváltotta a korábban tett ígéretét: szanaszéjjel csapta Gareth fejét az ikonikussá vált bozótvágó késsel. A jelenet brutalitását az is tükrözi, hogy a karakterek is nehezen nézték, hogy mi történik a kannibálokkal.

4. Henry Sutton és a többiek

Nagyjából akkor tudatosult a nézőkben, hogy Alpha nem végtermékkel gurít, amikor meghúzta a határt a saját és az ellenfelei területe között. Csakhogy a Suttogók vezetője nem színeskrétát használt ehhez, hanem karóra tűzött fejeket, név szerint Ozzy, Alek, D.J., Frankie, Tammy Rose, Rodney, Addy, Enid, Tara és természetesen Henry vesztette életét a mészárlás során. Bár a The Walking Dead során sosem lehettünk biztosak kedvenceink túlélése felől, ettől a pillanattól fogva még inkább izgulhattunk a sorsuk miatt.

3. Abraham Ford

Abraham az egyik legerősebb, legviccesebb és leginkább tiszteletet parancsoló karaktere volt a The Walking Deadnek. A személyisége üde színfoltnak bizonyult, amit a készítők utána sem tudtak megfelelően pótolni. Negan őt választotta ki az ecc,pecc,kimehetsz során, valószínűleg a férfi karizmája és szemmel látható testi ereje miatt. Abraham hű maradt önmagához, túlélte az első csapásokat, hogy utána egy egysoros beszólással távozzon a The Walking Deadből. Végül Negan a felismerhetetlenségig verte a fejét Lucille-al, a baseball ütővel.

2. Glenn Rhee

Glenn alig valamivel Abraham után halt meg, de nála jóval brutálisabb módon. Nyáladzva és vérezve köszönt el Maggie-től, miután Negan őt is széjjelcsapta Lucille-al. A legrosszabb az egészben Glenn kigúvadó szemgolyója volt és az, hogy ennyire megtépázott állapotban látjuk kedvencünket. Elképzelni is nehéz, hogy milyen kínt állt ki ő és Abraham mielőtt meghaltak. Ennél a pontnál megannyi néző határolódott el a sorozattól és ez is csak a karakterek iránti szeretetet tükrözi.

1.Noah

Rengeteg olyan karakter van a The Walking Deadben, akit pont akkor írtak ki, amikor már kezdtük megkedvelni. Nem volt ez máshogy Noah-val sem, a listánk koronázatlan királyával. Messzemenőleg a legfájdalmasabb és a legbrutálisabb halált szenvedte el, a forgóajtós jelenet egy életre beleégett a rajongók szemébe, fájdalmas volt még nézni is. Nicholast ezután olyan gyűlölethullám érte, amire azóta is ritkán volt példa a TWD 11 évados sugárzása során.

Ti mit gondoltok a listáról? Szerintetek ki maradt ki vagy éppen kit távolítanátok el róla?

Hirdetés


AMCAbraham FordDale HorvathGlenn RheeTOP 10The Walking DeadZombi

Képek forrása: AMC

Hozzászólások

Még nem érkezett hozzászólás.