Star WarsMarvelVisszatekintőAlienTrónok harca

Hirdetés

Jessie alternatív sorsa a The Walking Dead 6. évadában

A Jessie-t alakító Alexandra Breckenridge-nek merőben más elképzelése volt a karakter sorsát illetően


dsnrbrt Dósa Norbert

2024. 01. 24. 00:00

Jessie alternatív sorsa a The Walking Dead 6. évadában
Megosztás

Hirdetés

A The Walking Dead híres arról, hogy nem spórol a karakterekkel, akár a főbb szereplőket is beáldozza a hatás elérése miatt vagy a történet előremozdításának érdekében. Nem volt ez másképp Jessie-vel sem, aki előbb végignézte szeretett fia, Sam halálát, majd őt magát is szétmarcangolták a kóborlók, a Rick életére törő Ronnal pedig Michonne végzett. Ez nagyjából ugyanígy történt a széria alapjául szolgáló képregénysorozatban is, annyi különbséggel, hogy Sam karakterét a televíziós adaptációhoz alkották meg és Ron hívta fel az élőhalottak figyelmét a kiabálásával.

Jessie halála azt hivatott bemutatni, hogy Rick meddig képes elmenni a családja megóvásának érdekében. Mindhiába táplált érzelmeket a nő iránt, viszonylag rövid hezitálás után levágta a nő karját, hogy ezzel megmentse Carlt a biztos haláltól. Bár a férfi etikátlanul döntött, de muszáj volt a kisebbik rosszat választania és Jessie távozása szabad utat hagyott a Michonne-al való románc kiépítéséhez is.  

Alexandra Breckenridgenek más tervei voltak a karakterrel

A Jessie Andersont alakító Alexandra Breckenridge olyannyira lobbizott az általa megformált karakter halála ellen, hogy még a The Walking Dead showrunnérek, Scott Gimplenek is írt egy személyes üzenetet. A színésznő azt kívánta, hogy Jessie túlélje az ominózus esetet, a tragikus események miatt hátrahagyja csapatot, hogy később megtébolyult, vad nőként térjen vissza egy későbbi évadban. A színésznő ekképpen fogalmazott:

„Küldtem Scottnak egy e-mailt, hogy hogyan NE ölje meg Jessie-t. Nem gondoltam túlságosan komolyan a dolgot, azt írtam, hogy: »A gyerekei meghalnak, Samet ugye felzabálják, Ront pedig megölik, amikor megpróbál végezni Rickkel. Jessie hátrahagyja a csapatot, nagyjából másfél évig nem látjuk, körülbelül a hetedik vagy nyolcadik évadban tér vissza, megtébolyult és vad nőként. Szerintem ez érdekesebb megoldást eredményez, mint sokkos állapotban állni és tűrni, amint élve megesznek.«

A fent olvasható narratíva gyökereiben változtatta volna meg Jessie történetét. Az egykor erős és civilizált nő megtört és brutális állapotban bukkanna fel újra, hogy szemtanúi lehessünk az idegösszeomlásnak és a trauma negatív hatásainak. Érdekes elképzelés ez a színésznőtől, ugyanis a legtöbb The Walking Dead karakter a sanyarú posztapokaliptikus körülmények ellenére is megtartja emberségét. Ti mit gondoltok a színésznő felvetéséről, mennyire állná meg a helyét a sorozatban?

Hirdetés


AMCAlexandra BreckenridgeJessie AndersonMichonneRick GrimesScott GimpleThe Walking Dead

Képek forrása: AMC, Screenrant

Hozzászólások

Még nem érkezett hozzászólás.