Star WarsMarvelVisszatekintőAlienTrónok harca

Hirdetés

Film készül az Until Dawn horrorjátékból

Újabb videojáték adaptáció a láthatáron


botiirko Hegedűs Botond Máté

2024. 01. 20. 00:00

Film készül az Until Dawn horrorjátékból
Megosztás

Hirdetés

Az utóbbi időben rengeteg játékadaptáció készült - főként a Sony jeleskedik ilyen téren - és nem kisebb címeket helyeztek mozivászonra és a streaming képernyőire, mint a Gran Turismo (2023), a The Last of Us (2023), vagy az Uncharted (2022). Sőt, mostanában mintha elkezdtek volna minőségibb filmeket gyártani ebben a műfajban, amelyekre igény is van, elég csak az itthon novemberben debütált Öt éjjel Freddy pizzázójában-filmre gondolni. A sor pedig folytatódik, a PS4 egyik legsikeresebb címével, ugyanis az Until Dawn horror játék alapján filmet fognak készíteni.

A játék 2015-ben jelent meg a PS4 exkluzivitásként. Zsenialitását többek között az adja, hogy a mi döntéseink alapján formálódik a történet, és a szereplők sorsa. Különlegességnek számított, hogy 'motion capture' eljárással keltek éltre a karakterek – a valóságban rögzített mozgást ültették át egy digitális karakterre. Így példáu Rami Malek (Josh) és Hayden Panettiere (Sam) szerepeltetése a filmben remek döntés lehet. 

A slasher-játékként felfogható Until Dawn egy fagyos hegyvidéken játszódik, fiatalokkal főszerepben – remek kezdet ugyebár… Páran meg szeretnék viccelni a többieket, de közben kiderül, hogy valóban van mitől félni. Több szálon folyik a cselekmény, remek a történetvezetés, az atmoszféra, és attól sem kell félni, hogy nem fogunk megijedni a játék folyamán.

A szereplőgárdáról és a sztoriról eddig nem derült ki semmi biztos, viszont valószínűleg R-kategóriás lesz a film, illetve az ígéretek alapján felkapott színészeket fognak összeválogatni.

Magától értetődik, hogy a Sony, a Screen Gems, illetve a PlayStation Productions készíti az alkotást. A rendezőszéket David F. Sandberg foglalja el, aki több sikeres horrorból lehet ismerős – Amikor kialszik a fény, Anabelle 2. - A teremtés. A forgatókönyvíró pedig Gary Dauberman lesz, akinek a nevéhez olyan filmek köthetőek, mint például az Apáca 1-2. és az Anabelle-filmek. A játék alaptörténete remek, a rendező és a forgatókönyvíró személye szintén, a hattérben ott a Sony, ezek alapján reménykedünk, hogy folytatni tudja a sikeres játékadaptációk sorát az Until Dawn alapján készülő film.

Hirdetés


Hayden PanettierePS4PlayStation 4PlayStation ProductionsRami MalekScreen GemsSonyUntil DawnUntil Dawn film

Képek forrása: Sony

Hozzászólások

Még nem érkezett hozzászólás.