Star WarsMarvelVisszatekintőAlienTrónok harca

Hirdetés

Visszatekintő: The Boys 2. évad

A második évad még keményebbre és véresebbre sikerült.


babelzoltan Bábel Zoltán

2023. 12. 17. 00:00

Visszatekintő: The Boys 2. évad
Megosztás

Hirdetés

Nemrégiben felidéztük a The Boys, azaz A fiúk első évadát, hiszen 2024-ben érkezik a negyedik felvonás, amelyben Jeffrey Dean Morgan is szerepelni fog. Továbbá egy mexikói spin-off-sorozatot is pletykáltak a franchise-hoz, amely egyre inkább bővűl. Idén, 2023-ban is kaptunk tartalmat a The Boys-világához, a Gen V (V generáció) személyében, amely egy csapat fiatal szupit követ nyomon. A mai nap folytatjuk a sort az évadok kivesézésével, méghozzá az anyasorozat második szezonjával.

A CIKK TOVÁBBI RÉSZE SPOILEREKET TARTALMAZ!

A második évadban a fiúk további erőfeszítéseket tesznek a Vought legyőzésére, annak ellenére, hogy a kormány akarja őket. A konfliktus új fejleménye akkor merül fel, amikor Butcher megtudja, hogy Vought foglyul ejtette Beccát egy nagyhatalmú fiúval, akinek Hazafi az apja. Miközben Butcher megpróbálja megmenteni feleségét, Viharfront népszerűsíti náci vonásokra utaló üzenetét az egész Hetekben, arra törekedve, hogy Hazafi vezesse a nagyhatalmakat a világuralom felé.

A szezon még magasabbra emelte a lécet a brutalitás és az explicit jelenetek terén, hiszen az évad során még véresebb gyilkosságokat láthatunk, de még a zavarba ejtő szexjelenetek is rátesznek egy lapáttal, hogy ez legyen a legkeményebb évad. Viharfront karakterét is ide lehetne sorolni, aki egy újonnan bemutatott szereplő, és kulcsfontosságú a jelenléte a történetben. Nem elég, hogy a nácizmus megtestesítője, még Hazafival is összeszűri a levet és komoly szerelmi kapcsolat alakul ki közöttük, de a későbbiekben kiderült róla, hogy több, mint száz éves és nem véletlen, hogy ennyire sok benne a náci vonás. Maga a karakter eszméletlen jól meg lett írva, vannak céljai és rendkívül karizmatikus figura, aki már a Hetekbe való csatlakozása kezdetén is teljesen semmibe veszi a többi tagot, Hazafiból is hülyét csinál egészen addig, amíg nem lesznek szerelmesek. Viharfrontra mondhatjuk azt, hogy szinte majdnem egy az egyben Hazafi kiköpött mása, csak női változatban. A rasszista céljait leszámítva, ugyan olyan személyiségjegyekkel rendelkezik a két szereplő. 

Ami Hazafit illeti, neki sem volt egyszerű átvészelni ezt az évadot. Többek közt az előző szezon végén bemutatták nekünk, hogy van egy fia, akit most már jobban és mélyebben is megismerhettünk. Nem könnyű az ifjú Ryannek a kapcsolata az apjával és az anyjával, mivel Hazafi szuperhőst akar faragni belőle, addig Becca egy átlagos gyermeket szeretne felnevelni. Ebből több konfliktus is kialakul: Hazafi lelöki egy tetőről fiát, Beccával veszekednek, mert a Hetek vezetője nem tudja megérteni a nő döntését, de még el is "rabolják" a szupererővel rendelkező fiút anyjától. A fiú szerepe nagyon érdekes volt a további részekben, főleg, ami a fináléban történt.

Történt ugyanis, hogy az utolsó epizódban az összecsapást követően, Ryan súlyosan megsebesítette Viharfrontot és haragjának köszönhetően megölte édesanyját, Beccát. Ez egy óriási fordulat, amelyekből szintén nem volt hiány. Ez az esemény rengeteg következménnyel járt, többek közt Butcher vigyázni fog feleségének gyermekére, a fiúk csapata látszólag megnyerte a "háború" első fázisát. Legalábbis a végső csattanóig ezt hihettük, hiszen kiderült, hogy Neumann is szupi, aki a fejrobbantó képességgel rendelkezik. Ez volt az alapja a következő évadnak, amely ismét azt bizonyította, hogy senkiben sem lehet megbízni, és bármikor beüthet a krach. 

VÉGSZÓ

Összességében a The Boys második évada ismételten megmutatta azt, hogy lehet újat alkotni a szuperhősök világában, és aki megunta már a Marvel hanyatlását vagy a DC jelentéktelen filmjeit, annak továbbra is tökéletes választás ez a széria. Nagyon jó volt újra látni a fiúkat és a szupikat, akiknek egyaránt folytatva lett a történetük, néhol unalmasan, de az összképet nézve izgalmasan. Az új karakterek remekül lettek megírva, ahogy azt megszokhattuk, szóval tudta tartani a frontot az évad, és méltó folytatása az elsőnek.

8/10 

Hirdetés


A fiúkAmazon Prime VideoAntony StarrErin MoriartyGen VJack QuidJeffrey Dean MorganKarl UrbanSorozatok 2021SzuperhősThe BoysVisszatekintő

Képek forrása: Amazon Prime Video

Hozzászólások

Még nem érkezett hozzászólás.