Star WarsMarvelVisszatekintőAlienTrónok harca

Hirdetés

Star Wars: 5 észbontó fordulat, ami nagyban megváltoztatta volna a galaxis történetét

Ezek az események simán megvalósulhatnának egy Mi lenne, ha...? széria keretein belül.


babelzoltan Bábel Zoltán

2024. 02. 28. 00:00

Star Wars: 5 észbontó fordulat, ami nagyban megváltoztatta volna a galaxis történetét
Megosztás

Hirdetés

Manapság nem újdonság, ha olyan pletykával találjuk szembe magunkat az interneten, amely azt állítja, hogy készülőben van egy Star Wars: Mi lenne, ha...? sorozat. Az ötlet alapja a Marveltől származik, és a stúdió már két évadot is készített a saját Mi lenne, ha...? szériájából, és összességében nem lehettünk elégedetlenek az ott bemutatott történetekkel. A koncepció alapja nagyon egyszerű: egy kulcsfontosságú eseményt drasztikusan megváltoztatnak. Korábban már összegyűjtöttünk öt olyan történetet a messzi-messzi galaxisból, amelyek rendkívül érdekesen festenének egy ilyen tartalomban, most újfent elhoztunk nektek pár ilyet. Ezekkel a gondolatokkal már önmagában érdekes eljátszani, azonban, ha megvalósulnának, akkor sok rajongó lelhetné örömét benne. 

MI LENNE, HA... DARTH SIDIOUS MEGTALÁLNÁ A VILÁGOK KÖZÖTTI VILÁG ÁTJÁRÓJÁT?

Ebben a történetben drasztikus változás érné a galaxist, mivel az Uralkodó, azaz Darth Sidious rátalálna a Világok között világ átjárójára, amit használatba is venne. Palpatine ezáltal számos eseményt tudna a saját maga javára megváltoztatni, és ennek köszönhetően korlátlan hatalomra tehetne szert, sőt, ha merészebben játszunk el a gondolattal, akkor akár a Sitheké lehetne mindörökké a galaxis úgynevezett trónja.

MI LENNE, HA... BEN KENOBI MEGÖLNÉ DARTH VADERT A HALÁLCSILLAGON?

Az első Star Wars-film egyből egy váratlan és szomorú pillanatot mutatott be a nézőknek, hiszen a volt kiváló Jedi Mester, Obi-Wan Kenobi - akkori nevén már Ben Kenobi - szembetalálta magát a Halálcsillagon egykori tanítványával Anakin Skywalkerrel, vagyis Darth Vaderrel. Ugyebár a kánonbéli történések szerint Vader megölte Kenobit, aki azért hagyta magát, hogy Lázadó társai sikeresen elmeneküljenek. Azonban ebben a történetben a párharc fordítva sült volna el és Ben lenne a nyertes, aki a győzelmet követően csatlakozna a Lázadáshoz és ez egy merőben nagy segítség lenne, hogy a galaxist visszaállítsák a régi, diktatórikus módszereket mellőző formájába. 

MI LENNE, HA... DOOKU GRÓF ELMONDTA VOLNA ANAKINNAK PALPATINE TITKÁT?

A Star Wars harmadik részében, a Sithek bosszújában rengeteg kulcsfontosságú eseményt vehettünk szemügyre, és ilyen volt például az, amikor Anakin Sykwalker kivégezte Dooku grófot, miközben Palpatine-t igyekeztek megmenteni Obi-Wannal közösen. Eme változtatás szerint a gróf már reményét elvesztetve elárulja az ifjú Skywalkernek, hogy Palpatine valójában nem az, akinek megismerte. Az esemény sok végkimenettel is megvalósulhatna, például Anakin nem hisz Dookunak és újfent megöli őt vagy egyetért vele és megküzd Darth Sidiousszal. 

MI LENNE, HA... ANAKIN GYŐZELMET ARATOTT VOLNA OBI-WAN KENOBI ELLEN A MUSTAFARON?

A számozás szerint megjelent harmadik Star Wars-film - A Sithek bosszúja - nemcsak az előbb említett fontos pillanatot tartalmazta, hanem a messzi-messzi galaxis történetének egyik, ha nem a legjobb és legdrámaibb eseménysorozata volt megfigyelhető, amikor Mester és Tanítvány megküzdött egymással, azaz Obi-Wan Kenobi és Anakin Skywalker. Ez a káprázatos párbaj a Mustafaron zajlott és Obi-Wan Kenobi győzelmet aratott, aki azt hihette, hogy egykori tanítványa végleg meghalt. Ez a történet azt mutatná be, hogy Anakin lesz a nyertes és elpusztítja volt mesterét. A győzelme olyan képsorokhoz vezethetne minket, hogy akár Palpatine-nal is végezne, mivel nem elég neki az eddig megszerzett hatalom. Továbbá Darth Vadert páncél nélkül követhetnénk nyomon. 

MI LENNE, HA... QUI-GON JINN MEGÖLNÉ DARTH MAULT?

A Baljós árnyakban egyértelműen az volt a legszomorúbb esemény, amikor Darth Maul megölte a Jedi Mester Qui-Gon Jinnt. Ötödik történetünk ezt rendkívül megváltoztatná, mivel a Jedi felülmúlná a Sithet, és megölné őt végleg. Ezzel együtt az is megvalósulna, hogy nem Obi-Wannak kéne tanítványának fogadnia Anakint, hanem az viselhetné gondját, aki eredetileg rátalált, tehát Qui-Gon. 

Hirdetés


A Sithek bosszújaAnakin SkywalkerBen KenobiDarth MaulDarth SidiousDarth VaderDooku grófLucasfilmObi-Wan KenobiQui-Gon JinnSithStar WarsStar Wars: Mi lenne ha...?Világok közti világ

Képek forrása: Lucasfilm

Hozzászólások

Még nem érkezett hozzászólás.