Star WarsMarvelVisszatekintőAlienTrónok harca

Hirdetés

Sárkányok háza: Kicsoda Ulf?

A sorozatban egyre több sárkánylovas születik meg, íme egy újabb!


babelzoltan Bábel Zoltán

2024. 08. 04. 17:40

Sárkányok háza: Kicsoda Ulf?
Megosztás

Hirdetés

Amikor a Sárkányok háza először mutatta be Ulfot, azt vehettük szemügyre, hogy mindenkit ismer, hiszen történeteket mesélt arról, hogy ő egy rég elveszett Targaryen fattyú, aki közvetlen kapcsolatban áll a királyi családdal, de kizárólag a sors fintora miatt maradt ki a fő vérvonalból. Mindez kissé túlzónak tűnt egy olyasvalakitől, mint ő, de a hetedik rész megmutatta, hogy van némi igazság abban, amit állít. Többek közt az élet hozzásodorta az Ezüstszárnyra keresztelt sárkányt is.

A Vörös vetés egy olyan esemény a Tűz és Vér című könyvben, amelyet a rajongók már régóta szerettek volna élőszereplős formában látni. Ez akkor történik, amikor Rhaenyra felszólítja a sárkánymagvakat, hogy jöjjenek Sárkánykőre, és szelídítsenek meg sárkányokat. Így pedig valamilyen szinten egyenlő lenne a Feketék esélye a Zöldek ellen a Sárkányok Tánca néven ismert háborúban. Ezidő alatt Addam már sikeresen befogta Tengeriködöt, pontosabban a sárkány fogta be Addamet, hiszen addig üldözte, amíg nem lett a lovasa.

Azonban Ulf hiába hangoztatta Királyvár kocsmáiban Targaryen-örökségét, mert, amikor Rhaenyra felhívása eljut hozzá, ő azt először visszautasítja. Azt mondja, hogy fáj a lába, és hogy nem tudhatja biztosan, hogy az egész igaz-e vagy sem. Mikor ezek a szavak elhagyták a száját, még azt a benyomást is keltette, mintha kételkedne saját származásában. Végül mégis elment, és rémülten nézte végig, ahogy Vermithor felgyújtja és felfalja a rengeteg sárkánymagot. A kialakult káoszban Ulf egyre mélyebbre kerül a barlangban, míg végezetül rá nem bukkan egy alvó sárkányra, Ezüstszárnyra.

Ulf addig kereste a kiutat, amíg bele nem botlott Ezüstszárnyba, és véletlenül rálépett egy sárkánytojásra, amivel még jobban felhívta magára a bestia figyelmét. A sárkányt ezt követően felkelt és megfélemlítette a férfit, aki úgy hátrált, ahogy csak tudod, de úgy tűnik ez elég volt a gigászi monstrumnak, mert meggyőzte. A következő snittben pedig azt láthatjuk, ahogy Királyvár felett repül újdonsült "állatkájával".

Ulf elmagyarázta néhány barátjának, hogy ő Baelon herceg fattyú fia, aki Jaehaerys király fia volt, és ezért Viserys király, illetve Daemon herceg féltestvére. Arról is büszkén beszélt, hogy állítólagos unokahúga, Rhaenyra Targaryen az igazi királynő, és amikor az emberek gúnyolódnak rajta, hogy nem úgy néz ki, mint féltestvérei, akkor büszkén megemlíti azt is, hogy Jacaerys Velaryon hercegnek sincs tipikus Targaryen haja.

A Tűz és Vérben arról sem esik szó, hogy ki Ulf apja. A sorozatban azt állítja, hogy Baelon fattyú fia. Baelonnak három fia van a könyvben: Viserys, Daemon és Aegon - utóbbit a Sárkányok házában nem említik, valószínűleg azért, mert halva született. A könyvben viszont soha nem említik, hogy Baelon fattyakat nemzett volna, de a Targaryen uralkodókról köztudott, hogy szerettek izgalmas kalandokban részt venni. Fattyú lévén, Ulf kívül esik az öröklési vonalon, viszont a birodalom inkább a férfiakat részesíti előnyben a nőkkel szemben, és jelenleg sok férfi állítja magáról, hogy a sárkány vére folyik az ereiben.

Tehát, Tengeriköd, Vermithor és Ezüstszárny már lovasra talált, viszont még vannak vad bestiák, akiket nem sikerült megszelídíteni. Az, hogy Ulfnak is lett egy sárkánya, a háborúban a fordulat kezdetét jelenti. Kíváncsian várjuk, hogy mit hoz majd a finálé, illetve a következő szezon!

Hirdetés


Sorozatok 2024Sárkányok házaSárkányok háza 2. évadTargaryenTűz és VérUlf

Képek forrása: Max

Hozzászólások

Még nem érkezett hozzászólás.