Star WarsMarvelVisszatekintőAlienTrónok harcaA Gyűrűk Ura

Hirdetés

Predatorok vs. dinoszauruszok

A két félelmetes ragadozó faj több alkalommal is találkozott egymással


babelzoltan Bábel Zoltán

2024. 10. 02. 14:49

Predatorok vs. dinoszauruszok
Megosztás

Hirdetés

Ma egy nagyon különleges és izgalmas témát hozunk el nektek, méghozzá a Predatorok és dinoszauruszok találkozásairól. A Predatorok szinte bármivel szívesen találkoznak, amire érdemes vadászni, de mi történik, amikor a Yautják a Föld múltjának leghatalmasabb ragadozóival, a dinoszauruszokkal kerülnek szembe? Szó lesz az összes olyan esetről, amikor a két faj találkozott, legyen szó bármilyen formátumról.

A Yautja trófeafalán, amelyet Mike Harrigan a Ragadozó 2. végén fedezett fel a Predatorok űrhajóján, több koponya is volt, köztük egy Tyrannosaurus Rexé is. A dinoszaurusz koponya kissé túlviláginak tűnhet, főleg az alsó állkapcsán lévő oldalfogak miatt. Ezek azonban simán lehettek a Predatorok díszei. Az 1715-ből származó pisztoly szerepeltetésével a film erősen utalt arra, hogy a Ragadozók a történelem során mindig is vadásztak a Földön, talán még a dinoszauruszok korában is, évmilliókkal ezelőtt. Egy másik, alternatív elmélet szerint a T-Rex koponya csak egy másik bolygóról származó lényé volt.

A Tarzan vs. Predator képregényben Tarzan egy régi barátja, David Innes kérésére visszatért a Föld magjához. Az üreges Föld belsejében lévő világban (más néven Pellucidar) dinoszauruszok tengették mindennapjaikat, sőt még vad T-Rex falkák is szerepeltek benne. A Pellucidart a Ragadozók is felfedezték, akik tökéletes vadászterületnek találták a helyszínt. A képregény egyik emlékezetes jelenetében egy Ragadozó klán levadászott egy T-Rexet, és megszerezték a koponyáját.

Az Aliens vs. Predator 2. megpróbálta felülmúlni a Ragadozó 2. jelenetét azzal, hogy egy trófeafalon még több egzotikus teremtmény koponyája volt látható. A trófeák között volt egy Space Jockey, egy Xenomorph királynő, és egy Triceratops koponyája is. A trófea valószínűleg a Földről származik, évmilliókkal ezelőttről, de akár egy másik bolygóról származó lényé is lehet. Azonban az sincs kizárva, hogy talán a Predatorok ismét a Föld magjában vadásztak. A koponya azonban az űrhajóval együtt megsemmisült, amikor Wolf Predator bekapcsolta az önmegsemmisítést.

A Föld magjában található Predatorok elnyomó rendszert vezettek az ott élő békés törzsek ellen. Tarzan segítségével az emberek fellázadtak a Ragadozók ellen. Tarzan egy Triceratopson lovagolva indult a csatába, és egy csapat dinoszauruszt vezetett a Ragadozók ellen. A Ragadozókat hamar legyőzték, és a Triceratopszok nekicsapódtak a hajójuknak, és egy szikláról lelökték azt. Majd a hajó felrobbant, és mint sok más Ragadozó-történetben, az összes Yautja meghalt.

A dinoszauruszokkal harcoló Ragadozók egy rendkívül népszerű téma a rajongók körében. Sok fantasztikus fanart készült az évek során, például olyan is, amelyben egy Yautja lovagol egy Xenomorph T-Rexen, ami Stjepan Sejic művész alkotása. Bár ez nem történt meg a Predatorok lore-jában, viszont Batman a Batman vs. Aliens képregényben megküzdött egy hasonló Xenomorph lénnyel, amely egy óriási krokodilból tört ki. De olyan is van, amelyen egy Ragadozó épp egy T-Rexet készül leszúrni. 

Szóval összességében a Predatorok és a dinoszauruszok találkozásai ritkák a hivatalos történetekben, mégis számos példát találunk arra, hogy ez a két félelmetes ragadozó faj összecsapott egymással. A hivatalos képregények, regények és rajongói alkotások mind egy különleges módon mutatják be, hogy a Predatorok nem csak az emberekre vadásznak, hanem bármire, ami méltó kihívás számukra – akár a Föld múltjának legnagyobb ragadozóira is.

Hirdetés


AlienDinoszauruszFilmekHorrorKépregényekPredatorRagadozó 2.Sci-fiXenomorphYautja

Képek forrása: AvP Central

Hozzászólások

Még nem érkezett hozzászólás.