Star WarsMarvelVisszatekintőAlienTrónok harca

Hirdetés

Visszatekintő: Kung Fu Panda 2.

A bareszság tovább folytatódott 2011-ben.


babelzoltan Bábel Zoltán

2024. 03. 04. 00:00

Visszatekintő: Kung Fu Panda 2.
Megosztás

Hirdetés

A 2008-as Kung Fu Panda minden idők egyik legjobb animáció filmjének nevezhető, amely a sikert követően további számozott részekkel, illetve különböző sorozatokkal, rövidfilmekkel bővült. A népszerűség olyannyira fenn áll még a mai napig is, hogy idén márciusban érkezik a negyedik felvonás. Visszatekintő rovatunkban már korábban megemlékeztünk az első darabról, a mai nap pedig a Kung Fu Panda 2. kerül górcső alá.

A történet nagyvonalakban annyi, hogy Pónak teljesült az álma: Sárkányharcos lett belőle. Így már az ő feladata a Béke Völgyének védelmezése, melyben barátai, az Őrjöngő Ötös néven ismert Tigris, Daru, Sáska, Vipera és Majom segítenek. Ám a panda élete veszélybe kerül, amikor új, félelmetes gonosztevő bukkan fel a színen: Shen nagyúr, az albínó páva nemcsak gonosz, de képzett harcos is egyben, és a farkasai mellett egy különleges fegyverrel is rendelkezik, amellyel meg akarja hódítani egész Kínát. Miközben Po és barátai felveszik a harcot ellene, a panda arra is választ keres, hogy ki az igazi apja.

Már az előző rész is pazar színészek hangjával büszkélkedhetett, és a második felvonás további olyan neveket adott hozzá a produkcióhoz, mint Gary Oldman (Shen nagyúr), Michelle Yeoh (A jövendőmondó), Dennis Haysbert (Ökör mester) és Jean-Claude Van Damme (Krokodil mester). És, ha ez nem lenne elég, akkor vessünk egy pillantást arra is, hogy milyen karakterekhez adták a hangjukat, hiszen az első rész kiváló és rendkívül változatos figuráihoz még hozzá tudtak olyanokat adni, akik egészen biztos, hogy emlékezetesek maradnak, főleg a főgonosz, azaz Shen nagyúr. Shen egy albínó páva, aki félelmetesen lett megalkotva, és az egyik "legijesztőbb" antagonista a Kung Fu Panda-franchise-ban. Nem elég, hogy nem a legbarátibb a kinézete, még Po szüleit is ő gyilkolta meg, aki egyébként elkezdte kideríteni a történet során, hogy ki is ő valójában, és ezért jön rá erre a tragikus információra. 

Azonban a pandának még egy fontos feladata van a drámai fordulatot követően: meg kell mentenie Kínát, hiszen Shen uralma és kegyetlen fegyvere miatt veszélyben van az egész ország. Viszont ez a küldetés korántsem volt olyan egyszerű a számára, mint az eddigiek és nem sok híján kudarcot is vallott az Őrjöngő Ötös, de végül Po megtalálta a belső békét - amit még Shifu mester próbált volna neki tanítani a film elején - és sikerrel jár.  

Tehát Po karaktere ismételten megmutatta azt, hogy semmi sem történik véletlen és nem szabad feladni az álmainkat - hihet bárki bármit -, mert képesek vagyunk arra, amit elszeretnénk érni. A második rész pedig megint hozta magával a tanulságokat, ahogy az előző felvonás is tette. Továbbá azt se felejtsük el, hogy itt még közel sem volt vége a történetnek, hiszen az utolsó pillanatokban több száz pandát vehettünk szemügyre, köztük Po apját, aki elindult megkeresni rég elveszett fiát. 

Hirdetés


Angelina JolieAnimációDaruDennis HaysbertDustin HoffmanFilmek 2011Gary OldmanIan McShaneJack BlackJackie ChanJames HongJean-Claude Van DammeKung Fu PandaKung Fu Panda 2.Kung Fu Panda 4.Lucy LiuMajomMichelle YeohOogwayPoSeth RogenShifu mesterSáskaTai LungTigrisViperaVisszatekintő

Képek forrása: SkyShowtime

Hozzászólások

Még nem érkezett hozzászólás.