Star WarsMarvelVisszatekintőAlienTrónok harca

Hirdetés

Kevésbé baresz: Kung Fu Panda 4. kritika

Nem érte meg újabb bőrt lehúzni a franchise-ról.


babelzoltan Bábel Zoltán

2024. 03. 28. 00:00

Kevésbé baresz: Kung Fu Panda 4. kritika
Megosztás

Hirdetés

A Kung Fu Panda első része még 2008-ban mutatkozott be a mozikban, amely olyan népszerű lett az évek során, hogy számos rövidfilmmel, illetve sorozattal bővült a franchise, de természetesen a számozott részek sem került a háttérbe. Olyannyira, hogy idén megjelent a "baresz" pandavilág negyedik felvonása. Korábbi visszatekintő cikkeinket a Kung Fu Panda-filmekről IDE kattintva olvashatjátok el!

A történetben Pót a sors újabb feladat elé állítja, hogy legyen a Békevölgy szellemi vezetője. Ezzel van néhány probléma, mivel Po annyit tud a szellemi vezetésről, mint a paleodiétáról, másrészt gyorsan találnia kell egy új Sárkányharcost, és ki kell képeznie, mielőtt átvehetné új, magas beosztását. Ám ami még rosszabb, hogy mostanában láttak felbukkanni egy gonosz, nagy hatalmú varázslónőt, Kaméleont, aki apró gyík létére fel tudja venni bármilyen lény alakját, legyen az nagy vagy kicsi. Kaméleon célja, hogy megszerezze a bölcsesség pálcáját, amivel hatalmában állna megidézni az összes gonosztevőt, akiket Po átküldött a szellemek birodalmába.

Az eddig sem gyenge színészekhez olyan nevek csatlakoztak, mint Awkwafina, Viola Davis és Key Huy Quan, de egy nagy visszatérő is van, akit az első film óta nem láthattunk, ő pedig nem más, mint Ian McShane Tai Lungja. Természetesen a főbb karakterek nem lettek mellőzve, így Po, Shifu mester, Mr. Ping és Po biológiai apja, viszont az Őrjöngő Ötöst teljesen kihagyták ebből a felvonásból, és csak a fináléban pár másodperc erejéig tűnnek fel, amely egy óriási negatívumnak tudható be.

Ami még a negatívumok sorát gyarapítja, az a poénok kellemetlensége. Aki látta az előző filmeket tudja jól, hogy a viccek mindig működtek - legalábbis az esetek többségében -, azonban a negyedik részre elfogyott a szusz és harmat gyenge lett a humor. Persze ez nem jelenti azt, hogy ne nevetnénk fel a film nézése közben, de alig lehet ilyenben már részünk, korábban sokkal "bareszabb" volt.

A negyedik kaland két új fontos szereplőt mutatott be nekünk, méghozzá az antagonistát, aki egy kaméleon és varázs erejének köszönhetően képes az alakváltásra, illetve elszívni a kung fut a használójuktól. Ezáltal jöhetett létre az is, hogy a korábbi gonosztevők visszatértek, mint Tai Lung, Shen nagyúr és Kai. Azonban hiába ez a borzasztóan nagy erő, mert megszületett a Kung Fu Panda-franchise legrosszabb és bénább rosszfiúja - vagy lánya?!

A másik új állatkánk egy pusztai róka, aki a Zhen nevet viseli. Ő vele irgalmatlan nehéz volt azonosulni és elég későn tudtam megkedvelni, viszont sikerült. Tudni illik, hogy Po ugyebár azt a feladatot kapta, hogy keressen egy új Sárkányharcost, mert Oogway más utat jelölt ki neki: legyen ő a Békevölgy szellemi vezetője. És természetesen az újdonsült kis rókánknak elég sok köze lesz majd ehhez, ami egyáltalán nem nagy spoiler, hiszen amint Po megpillantja Zhent, ez már egyből leesik a nézőnek.

A helyszínek és az animáció újfent csillagos ötösre vizsgázott. Még mindig tudtunk új tájakat látni és ezáltal új állatokat is, amelyek szintén csodálatos kidolgozottságban részesültek, illetve merőben változatosak voltak. Azonban semmi se lehet tökéletes, ahogy a negyedik rész sem lett az, sőt a Kung Fu Panda-világának legrosszabb filmje lett, amely megint rávilágított arra, hogy nem jó mindenről lehúzni még hatezer bőrt. Egyáltalán nem baresz a film, mondhatni közepesen baresz...

Hirdetés


AnimációAwkwafinaFilmek 2024Ian McShaneJack BlackKaméleonKey Huy QuanKung Fu PandaKung Fu Panda 4.Mr. PingOogwayPoShifu mesterTai LungViola DavisZhenÖrjöngő Ötös

Képek forrása: DreamWorks

Hozzászólások

Még nem érkezett hozzászólás.