Star WarsMarvelVisszatekintőAlienTrónok harca

Hirdetés

Hol volt Ahsoka Tano az eredeti trilógia alatt?

Tekintettel a Lázadás létrehozásában játszott és a Birodalom bukása után lévő fontos szerepére, adódik a kérdés, hogy hol volt Ahsoka Tano a Star Wars eredeti trilógiájában?


babelzoltan Bábel Zoltán

2023. 09. 19. 00:00

Hol volt Ahsoka Tano az eredeti trilógia alatt?
Megosztás

Hirdetés

A karakter nagy szerepet játszik a Star Wars galaxisában, viszont Ahsoka Tano észrevehetően hiányzik az eredeti trilógiából. A valós ok az az, hogy Ahsoka még nem volt tervben a kezdeti Lucasfilmnél, viszont vannak apróbb információk, amelyeknek a segítségével ezt könnyen ki lehet deríteni. Azonban ez meglehetősen furcsa, ha figyelembe vesszük, hogy mennyire szerves része volt a galaktikus polgárháborúnak.

Amint az a Star Wars: Lázadók animációs sorozatban látható, amely az első Star Wars-film előtti években játszódik, Ahsoka „Fulcrum” kódnéven tevékenykedett. Ezen a rejtett személyen keresztül az egykori Jedi informátorként működött, aki segített koordinálni az egyes lázadó sejteket a galaxisban, ami végül a Lázadók Szövetségévé vált. Ahsoka azonban később úgy döntött, hogy nyilvánosabb szerepet vállal a Jedi túlélő Kanan Jarrus és tanítványa, Ezra Bridger mellet. Ez pedig egyenesen ahhoz a titokzatos okhoz vezet, amiért sehol sem található az eredeti trilógiában. 

AHSOKA NEM SOKKAL AZ EREDETI TRILÓGIA ELŐTT TŰNT EL

A Star Wars: Lázadók 2. évadának fináléjában Ahsoka erőfeszítései a Szellem legénységének egy párbajhoz vezetett Darth Vaderrel szemben. Miután megállapította, hogy a Sithek Sötét Nagyura egykor a mestere, Anakin Skywalker volt, Ahsoka nem volt hajlandó visszavonulni. Miközben ő és Vader a hatalmas Sith-templom tetején harcoltak a Malachoron, Ashokát Ezra jövőbeli változata mentette meg, aki a Világok közötti világ néven ismert dimenzióban húzta ki őt, tehát ismét élhetett a rajongók egyik kedvenc karaktere. 

Az idő és téren kívül létező helyiség így érthetően megmagyarázta, hogy Ahsoka miképp tűnhetett fel a Lázadók 4. évadában. Ez volt az utolsó alkalom, hogy Ahsokát A mandalóri 2. évadában való megjelenése előtt látták a Corvus bolygón, amely öt évvel a Birodalom bukása és az eredeti trilógia vége után játszódik. Mint ismert, a galaktikus polgárháború alatt meglehetősen nagy időbeli különbség van, ahol Ahsoka holléte még mindig ismeretlen. 

AZ AHSOKA-SOROZATBÓL KIDERÜLT, HOGY AHSOKA SABINE-T KÉPEZTE AZ EREDETI TRILÓGIA IDEJÉN

Az Ahsoka Disney+-os szériából kiderült, hogy Ahsoka később padawant szeretett volna képezni a mandalóri Sabine Wrenből, és néhány párbeszéd jelezte, hogy együtt dolgoztak a galaktikus polgárháború alatt. Vannak arra utaló jelek, hogy Sabine megérezte, hogy szülőföldjét, a Mandalórt fenyegetik, és megpróbálta rávenni Ahsokát, hogy menjen oda, azonban ő ezt nem tette, és a Mandalór megtisztításával elpusztították a bolygót. 

Lehetséges, hogy Ahsoka találkozása Darth Vaderrel félelmet keltett benne, hogy mivé válhat. Ahsoka tudta, hogy Anakin Skywalker a saját képére formálta őt, és elsősorban katonának tanította, most pedig látta, hogy ez a filozófia menthetetlenül a sötét oldalra vezet. Ez pedig teljes mértékben illene ahhoz, amit az Ahsoka 5. részében láthattunk. 

A sorozat minden szerdán új résszel jelentkezik a Disney+ felületén.

Hirdetés


A Birodalom visszavágA Jedi visszatérAhsokaDisney+Egy új reményLucasfilmStar WarsStar Wars: Lázadók

Képek forrása: CBR

Hozzászólások

Még nem érkezett hozzászólás.