Star WarsMarvelVisszatekintőAlienTrónok harca

Hirdetés

Hány Skywalker létezik a Star Warsban?

Íme, az összes Skywalker a Legendákban és a kánonban.


babelzoltan Bábel Zoltán

2024. 03. 31. 00:00

Hány Skywalker létezik a Star Warsban?
Megosztás

Hirdetés

A Skywalker minden bizonnyal a Star Wars leghíresebb neve. Valójában a név annyira fontos a franchise-ban, hogy a fő narratívát alkotó kilenc epizód a Skywalker-Saga nevet kapta, de vajon hány Skywalker van? Cikkünkben összegyűjtöttük az eddig ismert összes Skywalkert a kánonból, illetve a Legendákból.

KÁNON

SHMI SKYWALKER

A legtávolabbra a családfán Shmi Skywalkerhez, Anakin édesanyjához kell visszamenni, aki rabszolgaként élt a Tatooine-on. Feltehetően volt apja és anyja. Azonban nem lenne alaptalan arra számítani, hogy a Skywalker nevet is "csak úgy" kapta valahonnan, de mivel semmit sem tudunk róla, Shmit a Skywalker vonal "ősanyjának" tekinthetjük.

ANAKIN SKYWALKER

A férfinak, akiből Darth Vader vált, korábbi nevén pedig Anakin Skywalkernek, nem volt apja, így anyja vezetéknevét kapta meg. Erőteljes Jedi lett belőle, de a Sötét Oldal elcsábította, és a feledésbe merítette a Skywalker nevet. Élete végén azonban elfordult a Sötét Oldaltól, és Anakin Skywalkerként egyesült az Erővel. Anakin feleségül vette Padmé Amidalát, bár ő nem szerepel ezen a listán, mert semmi sem utal arra, hogy valaha is felvette volna a vezetéknevét. Ez pedig azért nem történt meg, mert mindenki előtt titokban volt tartva a kapcsolatuk

LUKE SKYWALKER

Anakin Skywalker fia, Luke megtartotta apja nevét, bár nem ismerte egy ideig az igaz történetét, amíg jóval idősebb nem lett. Az apjához hasonlóan Luke is a galaxis egyik legerősebb Jedijévé vált, és ez az egyik fő oka annak, hogy a Skywalker név ekkora súllyal bír a Star Wars világában.

LEIA SKYWALKER/ORGANA

Bár a franchise-ban nincs olyan pillanat, amikor Leiát Skywalkerként emlegetik, azonban Luke-kal együtt született a Polis Massán. Vezetékneve feltehetően Skywalker volt néhány órára, mielőtt az Organa-család örökbe fogadta, és vezetéknevét megváltoztatták, hogy elrejtsék létezését apja elől. Organa lett az új vezetékneve egészen addig, amíg feleségül nem ment Han Solo-hoz, ekkor vette fel az ő nevét.

REY SKYWALKER

Bár nem volt vér szerinti rokonságban egyik korábbi Skywalkerrel sem, Rey elutasította családi vezetéknevét, a Palpatine-t Jedi-mesterének, Luke Skywalkernek a javára. Felvette a Skywalker nevet, ezzel pedig folytatva a név örökségét a Star Wars jövőjébe. 

LEGENDÁK

MARA JADE SKYWALKER

A Legendákban Mara Jade a Császár jobbkezeként mutatkozott be, egy ügynökként, akit a Birodalom legtitkosabb feladataival bíztak meg, amit közvetlenül a Császárnak továbbítottak. Mara Jade először, amikor találkozott Luke-kal, akkor ellenfelek voltak, és a Császár megparancsolta, hogy ölje meg Luke-ot. Azonban ők ketten végül egymásba szerettek, és összeházasodtak, miután több éven át dolgoztak együtt. Mara Jade-nek és Luke-nak fia is született, amellyel folytatódott a Skywalker-család.

BEN SKYWALKER

Ben Skywalker Luke és Mara Jade fia volt, így Anakin Skywalker unokája is egyben. Ben volt a pár egyetlen gyermeke, emiatt azt feltételezhetjük, hogy Bennek volt legalább egy gyermeke, mivel tudunk a család további leszármazottairól.

LUUKE SKYWALKER

Luuke (nem véletlen a dupla "u") Luke Skywalker genetikai klónja volt, amely abból a kezéből származó sejtekből nőtt ki, amelyet Luke a Darth Vaderrel vívott párbaj során veszített el felhővárosban. Luuke-ot Joruus C'baoth alkotta meg, aki a klón Jedit ki is képezte, felkészítve őt arra, hogy egy napon szembekerüljön Luke-kal. Technikailag Darth Vadert is klónozták legalább egyszer, bár azt a klónt mindig Vader klónjaként emlegették, és soha sem Skywalker néven hozták szóba, ezért Luuke Skywalker teljes mértékben betehető eme listába.

CADE SKYWALKER

2006-ban új képregénysorozat indult Star Wars: Hagyaték néven. A sorozat több mint száz évvel az eredeti trilógia eseményei után játszódik, és egy Cade Skywalker nevű karakter köré épült, aki Luke közvetlen leszármazottja. Cade a bizonyíték arra, hogy a Skywalker vérvonal fennmaradt még Nem Skywalker után is.

KOL SKYWALKER

Kol Skywalker Cade Skywalker apja, aki feltűnt a Star Wars: Hagyaték első számában, és több visszaemlékező sorozatban is szerepelt az események során. Mivel Kol Cade apja, így ő Ben Skywalker legközelebbi ismert leszármazottja az idővonalon. Nem ismert, hogy hány Skywalker létezett Ben és Kol között, de azt tudjuk, hogy néhánynak léteznie kellett abban a hiányzó résben.

NAT SKYWALKER

A harmadik skywalker a Star Wars: Hagyaték sorozatból Nat Skywalker, Kol Skywalker bátyja és Cade Skywalker nagybátyja. A sorozat egy pontján Nat elhagyja a Rendet, és új identitást vesz fel, a Bantha Rawkét. Majd végül örökbe fogad néhány gyereket, de ezekben az esetekben a gyerekek a Rawk nevet veszik fel Skywalker helyett, így ő rá lehet hivatkozni, mint utolsó Skywalker.

Hirdetés


Anakin SkywalkerBen SkywalkerCade SkywalkerKol SkywalkerLegendákLeia OrganaLuke SkywalkerLuuke SkywalkerMara Jade SkywalkerNat SkywalkerRey SykwalkerShmi SkywalkerSkywalkerStar WarsStar Wars: Hagyaték

Képek forrása: Lucasfilm

Hozzászólások

Még nem érkezett hozzászólás.