Star WarsMarvelVisszatekintőAlienTrónok harca

Hirdetés

Hány sárkánya van a Feketéknek és a Zöldeknek?

Ebből a szempontból a Feketék javára billen az a bizonyos képzeletbeli mérleg...


babelzoltan Bábel Zoltán

2024. 07. 30. 17:14

Hány sárkánya van a Feketéknek és a Zöldeknek?
Megosztás

Hirdetés

A Feketék a Sárkányok háza második évadában elég sok sárkánylovast gyűjtöttek össze. Történt ugyanis a második szezon hetedik epizódjának végén, hogy Rhaenyra lehetővé tette, hogy a valyriai származású polgárok előlépjenek, és sárkánylovas váljon belőlük. Ez a szekvencia sok áldozatot követelt, viszont emellett két új lovas is csatlakozott Rhaenyrához, akik Vermithort és Silverwinget szelídítették meg. Ez jelentősen megváltoztathatja a Sárkányok Táncát, ahol korábban a Zöldek voltak előnyben.

A Sárkányok Háza második évadának új szereplői között több sárkánymag is helyet kapott. A kifejezés a valyriai származású fattyakra utal, akik Valyria elpusztítása ellenére elég gyakoriak ebben a világban. A Targaryenek uralma nagyban támaszkodik arra, hogy isteni joguk van a sárkánylovaglásra, ami megkülönbözteti őket a többi nagy háztól és Westeros köznépétől. A hetedik epizód bebizonyítja, hogy nem kell nemes valyriai vérből származni ahhoz, hogy valaki megszelídítsen egy sárkányt, és azonnal megváltoztatja azt, amit a világ a sárkány és lovasa közötti kapcsolatról tud.

A FEKETÉK

A hetedik epizód előtt a feketék már több sárkányt tartottak, mint a zöldek, viszont a lovasok többsége sokkal tapasztalatlanabbnak nevezhető. Rhaenyra Syraxon, Jacaerys Vermaxon, Baela pedig Moondanceren lovagol, akik mindannyian elég gyorsak és fürgék, de hiányzik belőlük az a harci tapasztalat, hogy komoly fenyegetést jelentsenek egy olyan monstrummal szemben, mint Aemond Targaryen Vhagarja. Emiatt pedig több lovasra volt szükség, hogy sikert tudjanak aratni. Daemon és Caraxes is a Feketék sárkánylovasai közé sorolható.

A hatodik epizód végén Addam lépett elő, és szelídítette meg Seasmoke sárkányt. A hetedik részben Hugh "fogta be" Vermithorrt, Ulf pedig Silverwinget, ezzel bővítve a Feketék névsorát. Összesen hét sárkánylovas áll most már az oldalukon, feltéve, hogy Daemon végül újra csatlakozik Rhaenyrához.

Annak ellenére, hogy hét sárkány áll az oldalukon, Rhaenyra csapata szenvedte el a Tánc eddigi egyetlen sárkányhalálát. Fontos megjegyezni, hogy bár Aegon sárkányát legyőzték, de még mindig életben van. Ez azt jelenti, hogy az eddigi két sárkányhalál Arrax és Meleys volt. Arrax volt a Lucerys Velaryon fiatal sárkánya, akit Aemond és Vhagar ölt meg az első évad fináléjában, elindítva ezzel a háborúhoz vezető utat. 

A sokkal jelentősebb veszteség Meleys volt, aki Rhaenys Targaryen "tulajdonában állt". Rhaenys és Meleys hosszabb ideig voltak kapcsolatban, mint bármely más sárkány és lovas ebben az időszakban, és Maelys a leggyorsabb élő sárkányként volt ismert. A jóval nagyobb Vhagar elleni kiélezett harcabn viszont nemcsak a sárkány, hanem maga Rhaenys is elhunyt.

A ZÖLDEK

Lehet, hogy Vhagar a legnagyobb sárkány, aki a Tánc idején élt, de a Zöldek szerencsétlenségére ő az egyetlen olyan, aki igazán félelmetes és kifejezetten erős. Sunfyre brutálisan megsérült és egy jó ideje Aegonnal együtt lábadozik. A hetedik részben Tessarionról is szó esik, a fiatal sárkányról, akit Daeron Targaryen herceg, Aemond és Aegon öccse lovagol, de ő még nem jelent meg a sorozatban. Valószínűleg valamikor majd a harmadik évadban láthatjuk őket.

Így a zöldeknek összesen három sárkánnyal rendelkeznek, szemben a feketék hét sárkányával. Vhagar a Trónok harca történetének egyik legerősebb sárkánya, de Sunfyre megsérült, Tessarion pedig nagyon fiatal, és aligha ér valamit olyan sárkányok ellen, mint Vermithor és Caraxes. Lényegében a Zöldek hátrányban vannak, ha úgy nézzük, és Vhagar nem biztos, hogy elég lesz a győzelemre.

Hirdetés


RhaenyraSorozatok 2024SárkányokSárkányok házaSárkányok háza 2. évadTrónok harcaVhagar

Képek forrása: Max

Hozzászólások

Tetszik, jó fejtegetés és érdekes következtetések! Vajon melyik sárkány lesz a következő?

Jó lett az írás ;)