Star WarsMarvelVisszatekintőAlienTrónok harca

Hirdetés

Visszatekintő: Deadpool

Így kell áttörni a negyedik falat!


babelzoltan Bábel Zoltán

2024. 02. 27. 00:00

Visszatekintő: Deadpool
Megosztás

Hirdetés

Deadpool karaktere hamar beírta magát a rajongók és a kritikusok szívébe a 2016-ban debütált önálló filmjével, amelyben Ryan Reynolds öltötte magára a szókimondó figura szerepét. A Deadpool a nyolcadik X-Men-film, azonban csak minimálisan kapcsolódik a szériához. Főként a parodizálás révén köthető a mutánsokhoz, ahol Wade Wilson nem egyszer megemlíti a csapatot és természetesen Rozsomákot, akivel 2024-ben közösen fognak visszatérni a mozivásznakra, méghozzá a Deadpool & Rozsomák című alkotásban. A film immáron szerves részét fogja képezni az MCU-nak és egy őrült, multiverzális kalandot ígér nekünk, amely nem fog megmaradni a Disney "szintjén" - ahogy azzal Ryan Reynolds is viccelődött a harmadik felvonás előzetesében. Az új epizódnak köszönhetően az elkövetkezendő napokban felidézzük, hogy milyen volt az első-két rész. A mai nap pedig a mára már nemsokára trilógiává bővülő filmek első darabja kerül górcső alá. 

A történet szerint egy rosszul sikerült műtét után Wade Wilson különleges és új képességre tesz szert, aki a sérülésekből hihetetlenül gyorsan meggyógyul. Azonban arcát ugyanakkor elcsúfítják, ezért arra szánja el magát, hogy levadássza a személyt, aki ezt tette vele és elindul az egyszemélyes hadsereg.

A film nagy erőssége az erőszakban, illetve az ütős poénokban rejlik. A fő humor forrás nem más, mint Ryan Reynolds, aki a legtöbb momentumnál improvizált és úgy sütött el jobbnál jobb vicceket és beszólásokat. Sok kikacsintás figyelhető meg a humor keretein belül a színész korábbi förtelmes és megosztó szerepeire, ilyen például a Zöld Lámpás, de a popkultúrális világ többi ismert tartalmaira is utalnak a készítők.

Továbbá a kőkemény és brutális pillanatokat se hagyjuk szó nélkül, hiszen a Marveltől ez egyáltalán nem volt megszokott, főleg az utóbbi években. Persze mostanság voltak olyan tartalmak, amelyek előtérbe helyezték a vért és az obszcén szavakat, például a felemás Echo vagy a sokat ígérő, de borzasztó Titkos invázió. Azt se felejtsük el, hogy Deadpool hivatalosan csak a harmadik filmjével fog csatlakozni az MCU-hoz, amely ismételten hozza majd a megszokott stílust. A csúnya beszéd, a vér, a keménység, a perverzség és a poénok nélkül nem létezhet ez a karakter, szóval ennek mindenképp így kell megvalósulnia. Ryan Reynolds pedig egy egészen pazar figurát adott hozzá a filmtörténelemhez, akit mindig öröm látni.

A Deadpoolban nemcsak a címszereplő az egyetlen fontos és kiemelkedő karakter, hiszen megismerkedhetünk Kolosszussal, Negaszonikus Tini Torpedóval, Cserkésszel, Vak Allal, Vanessával és Dopinderrel - akik az egész trilógiát végigkísérik. Mindegyikük egyedi, köztük egy lakótárssal, egy feleséggel és X-Menekkel. Továbbá az antagonistákról is ejtsünk pár szót, mivel itt is ismert színészekkel van dolgunk: Gina Caranóval és Ed Skreinnel. Nem váltak világmegváltó gonosztevővé, azonban a film stílusához tökéletesen passzoltak. 

Az alkotás során szinte majdnem az összes érzelemmel találkozunk, hiszen ez egy szerelmi történet, amely egyben vígjáték és bosszú film is egyaránt. Sokféleképpen kategórizálhatjuk be a Deadpoolt, amely még a negyedik falat is áttöri és nem egyszer szól "ki" a készítőknek és a nézőknek és ezt hibátlanul teszi - nem úgy, mint a borzasztó Amazon: Ügyvéd

Hirdetés


AkcióDeadpoolDeadpool & RozsomákEd SkreinFilmek 2016Gina CaranoHugh JackmanMarvelRyan ReynoldsSzuperhősVisszatekintőVígjátékWade WilsonX-Men

Képek forrása: Disney+

Hozzászólások

Még nem érkezett hozzászólás.