Star WarsMarvelVisszatekintőAlienTrónok harcaA Gyűrűk Ura

Hirdetés

A Vörös Xenomorphok

Mit tudunk a Vörös Alienekről?


dsnrbrt Dósa Norbert

2024. 09. 30. 10:09

A Vörös Xenomorphok
Megosztás

Hirdetés

A Vörös Xenomorphok, akiket Demokratáknak és Változóknak is nevezünk, egy lázadó Xenomorph frakció voltak. A színük valószínűleg abból adódik, hogy genetikai variánsok, feltehetően vörös tojásokokból keltek ki. Az eredeti Anyakirálynőjük halála után megszöktek a kaptárjukból, majd saját Anyakirálynőt hoztak létre. Az otthonuktól távol telepedtek le, és gyors szaporodásnak indultak, mert tudták, hogy közeledik a standard xenomorphok elleni háború.

A lenti lejátszóra kattintva ugyanezt videó formátumban is megleshetitek:

Teremtés és háború

Fontos megjegyezni, hogy normál esetben a vörös xenok sosem kelhetnek ki, mert az Anyakirálynő nemes egyszerűséggel megsemmisíti őket már tojás korukban. Történetünk kezdete előtt azonban a tengerészgyalogosok lenyúlták az anyakirálynőt a Xenomorph Primeról, az Alienek szülőbolygójáról, s a Földre szállították. Így senki sem tudta felügyelni és fenntartani a fészek genetikáját, néhány később kikelő xenomorph pedig különbözni kezdett a többitől. Egy korábbi videómban elmondtam, hogy az Anyakirálynő halála esetén egy másik veszi át a helyét. Hát ez meg is történt, de tengerészgyalogosok okozta pusztítás és káosz lehetőséget teremtett arra, hogy egy Vörös Anyakirálynő is kikeljen, aki a követőivel együtt meg is szökött a Kaptárból.

A főnökasszony új fészket alapított távol az eredeti kaptártól, ahol néhány évig békésen is élt az alattvalóival. Azonban mindkét kaptár – tehát a vörös és fekete xenok - tudatában volt a másik létezésének, s azzal is tisztában voltak, hogy egy ponton egymásnak kell majd esniük. Így a béke múlandónak bizonyult és mindkét frakció harcosokat kezdett tenyészteni a közelgő háborúra készülve.

A konfliktus végül annak rendje és módja szerint ki is tört a vörösök és feketék között, xenomorphok százezrei kezdik tépni, szaggatni és ölni egymást. Egy tudósokból és tengerészgyalogosokból álló csapat azonban megérkezett a bolygóra és az emberi fajhoz oly’ méltóan próbáltak visszaélni a zűrzavarral: a standard xenok királyi pempőjét akarták begyűjteni. De mi is az a királyi pempő? Ezt az anyagot a Királynő vagy az Anyakirálynő termeli és az átalakulásban segít.

A korábbi cikkemben említett Dolgozók is ezen anyag által alakulhatnak át Praetoriánokká, ha a helyzet úgy kívánja. Ha elpusztult a Királynő és Praetorian sem volt épp kéznél, akkor a pempő amolyan utolsó utáni esélyként funkcionált, hogy új Királynő jöhessen létre. A pontos folyamatot azonban nem ismerjük.  Az embereknek azért volt szükségük erre az anyagra, mert finomítás és átdolgozás révén függőséget okozó teljesítményfokozót tudtak gyártani belőle.

Na de vissza a lényeghez. Bár a Vörös Xenomorphok is termeltek királyi pempőt, a mutáns massza nemigen érdekelte az embereket, ezért a Dr. Begalli névre hallgató tudós és csapata kidolgoztak egy tervet, hogy megöljék a Vörös Anyakirálynőt. Atombombát dobtak a Vörös Xenomorphok kaptárjára, a főnökasszony pedig értelemszerűen meghalt. A vörös xenok céltalanná váltak és összezavarodtak, majd annyi fele szaladtak ahányan voltak, a feketék pedig üldözőbe vették őket. Viszont az oktondi standard xenok védtelenül hagyták a saját kaptárjukat is. A katonák behatoltak a fekete kaptárba, végeztek az anyakirálynővel és lecsapolták a pempőjét.

 

Mi a tanulsága a történetnek? Az, hogy a xenomorphok nagy szarrágóak, de az emberek még náluk is nagyobbak. Mint szinte mindig a történelem során, így ebben a fiktív kalandban is végignéztük, amint két különböző frakció pusztítja egymást, hogy utána lecsapolhassuk a nyersanyagaikat. Mondjuk fene tudja, hogy mennyire sajnálatraméltóak ezek az undorító lények, akik a lehető leggusztustalanabb módon kelnek ki és használják fel a szerencsétlenül járt gazdatestet.

Sajnos mindössze ennyit tudunk a Vörös Xenokról. Ha esetleg más videó is érdekelne titeket a témában, akkor az ötleteket-gondolatokat szeretettel várom a kommentszekcióba.

Hirdetés


2024 AlienEllen RipleyIdegenKépregényPredatorRidley ScottVörös XenomorphXenomorph

Képek forrása: Aliens: A Királynő Nevében

Hozzászólások

Még nem érkezett hozzászólás.