Star WarsMarvelVisszatekintőAlienTrónok harca

Hirdetés

A Kiválasztott: Ahsoka 4. rész kritika

Az Ahsoka-sorozat elérkezett már az évad feléhez, és ismét egy pazar epizódot láthattunk.


babelzoltan Bábel Zoltán

2023. 09. 06. 00:00

A Kiválasztott: Ahsoka 4. rész kritika
Megosztás

Hirdetés

Ismét szerda van, ami azt jelenti, hogy újabb résszel jelentkezik az Ahsoka, amely már az évad felénél jár, de a történet csak egyre izgalmasabb lesz. A cikk további része spoilereket tartalmaz!

Jelenleg ott tartunk a sorozatban, hogy már szinte mindent láttunk, amit az előzetesekben bemutattak nekünk, szóval innentől kezdve csak az ismeretlenben utazunk, akár csak Ahsoka az epizód végén, ugyanis a főhős elkerült a Világok közötti világba, ahol nem mással találkozott, mint volt mesterével, a Kiválasztottal, Anakin Skywalkerrel és természetesen Hayden Christensen bújt a volt Jedi lovag bőrébe. Nagyon jó volt újra látni Haydent Anakin szerepében és valószínűleg nem utoljára láttuk, mert egy nagy csavarral zárult a rész vége, és szinte biztos, hogy a volt Mester és Tanítvány közösen fog kalandozni az ismeretlenben, és valahogy segít Anakin Ahsokának visszajutni a valóvilágba. Az, hogy Ahsoka meghalt vagy, hogy miért került ide, az egyenlőre nem ismert, de mindenki megnyugodhat, mert a Világok közötti világ mindenre is képes, és Ahsoka remélhetőleg nincs akkora bajban. 

A négy rész közül egyértelműen ez emelkedik ki a legjobban, és teljes mértékben egyet lehet érteni azzal, aki úgy gondolja, hogy ez az eddigi legjobb rész a szériában. Végig izgalmas volt, telis-tele volt feszültséggel, és bizony nagyon kiszámíthatatlan volt, mert történt egy-két olyan dolog, ami igazán meglepő volt. Ilyen volt például Marrok halála, aki elég hamar életét vesztette, és hiába a sok találgatás meg teória, ő valószínűleg egy senki volt, csak egy átlagos Inkvizítor. A harc közte és Ahsoka között egyszerűen zseniális volt, a koreográfia hibátlan volt és szinte a művészi kategóriába is be lehetne sorolni. Ez egyébként a rész alatti összes fénykard párbajra igaz volt, különösen az előbb említettre és az Ahsoka és Baylan Skoll közötti harcra, és bizony olyan végkimenetele lett a párbajnak, amire kevesen számítottak, hiszen Baylan mondhatni lelökte Ahsokát a szakadékba, és "Szájas" így került a Világok közötti világba, legalábbis eddig csak ezt tudjuk, de a későbbi részek reméljük érhető magyarázatot fognak adni.

A rész során még egy nagyon fontos esemény történt, ugyanis a végső párharcra épphogy befutott Shin Hati és Sabine Wren, akik egyébként szinté összecsaptak, és Baylan ígéretet tett Sabine-nak, hogy újra láthatja Ezra Bridgert, ha nem dönt rosszul. Sabine Pedig velük tartott, hiszen már működésbe helyezték a Hipergyűrűt, és a következő részben valószínűleg már a másik galaxisban lesznek, amely továbbra is eszméletlen érdekes koncepció. Az sem elképzelhetetlen, hogy Thrawn főadmirális már a következő epizódban feltűnik, de akkor sem lennénk meglepve, ha az ötödik rész Anakinra és Ahsokára fókuszálna.

Baylan Skoll karaktere pedig most teljesedett ki, és ez a rész alatt lehetett azt érezni, hogy ő egy igazán összetett szereplője a történetnek, aki hiába kegyetlen, mégis lapul benne egy kis emberség, mert Sabine-nak tett ígéretét betartotta. Nagyon sajnáljuk Ray Stevensont, hogy eltávozott közölünk, mert ilyen jó új karaktert már régen láttunk a Star Warsban, és csak öröm nézni azt, ahogy eljátsza őt. 

A zene továbbra is fantasztikus, minden egyes kis hang vagy legyen az dallam. Ugyan ez elmondható a látványról, szinte már moziba illő képi világot kapunk, ami nem megszokott egy Star Wars-sorozattól, főleg, hogy mostanában szeretnek nem odafigyelni a minőségi CGI-ra. Az outro pedig eszméletlen, nem egyszer volt, hogy végignéztem. Igazi minőségi munka Davi Filonitól, aki szívét-lelkét belerakta a sorozatba.

Végszó

Összeségében az Ahsoka 4. része egy kiváló darab volt, és az eddigi legjobb az évadban, amelyben voltak visszatérő karakterek, Anakin mellett Carson Tevát is újra láthattuk, és a sorozaton továbbra is azt lehet érezni, hogy ez egy nagy történetet akar elmesélni, és egy nagy történetet fog felvezetni, nem úgy, mint A mandalóri, amely hiába jó, de mégis olyan, mint egy videojáték: a főhősnek el kell jutni A-ból B-be, közben pedig mellékküldetéseket csinál. Az Ahsoka egy kerek egész történetet akar elmesélni, ami csak egyre jobb lesz.

8.5/10

 

Hirdetés


AhsokaStar Wars Anakin Skywalker Disney+ Hayden Christensen Ray Stevenson Rosario Dawson

Képek forrása: Lucasfilm

Hozzászólások

Még nem érkezett hozzászólás.